Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

xmadziuskax

Tylko chorzy ludzie chodza do spowiedzi

Polecane posty

Gość popierammmm
🖐️

Gość ===================
W teologii katolickiej podstawą biblijną sakramentu jest Ewangelia Jana (20,23), w której Jezus nadaje uczniom władzę odpuszczania i zatrzymywania grzechów. Weźmijcie Ducha Świętego! Którym odpuścicie grzechy, są im odpuszczone, a którym zatrzymacie, są im zatrzymane.

Gość zakaaka
najlepsze jest to ze sa kartki do spowiedzi a ludzie sa tak slepi ze wierza tym zbokom i pedalom a ci za nasza kase sobie orgie urzadzaja-jezdza nowymi samochodami kiedy my za grosze pracujemuy

Gość wulgaryzmowi i chamstwu
mówimy nie na kafe

no i tu sie akurat zgadzam -też nie chodze do spowiedzi , bo znam paru księży , bo wiem jak spowiedż czasem wygląda.... - nie mówi sie wszystkiego, odbębnia, bo wypada iść ,bo święta... a po spowiedzi i tak nienawiść , żółć i zazdrość. Księża też odbębniają -kiedyś poszłam to mimo szczerych chęci wyspowiadania sie ze wszystkiego ,nie dał mi skończyć- i po cholere taka spowiedż. Znajomy ksiądz(nawet spoko facet) opowiadał jak spowiadają przed świętami- masakra- nie słuchają , śpią , myślą o czymś innym ....

Gość zakaaka
ale po co my sie dajemu kosciolowi tak oglupuiac po co nam to

Gość mam pytanieeeeee
najidiotyczniejsze jest to że czasem księża nie odpuszczaja niektórych grzechów.. co innego sam Jezus-on by nam wszystko wybaczył!!!

Gość mam pytanieeeeee
po za tym co to za sens chodzenia do spowiedzi nagrzeszysz, ksiądz udziela rozgrzeszenia, potem znowu nagrzeszysz i tak w kółko... czy to normalne?? kosciół to instytucja która nakazuje nam żyć w poczuciu winy, w kłamstwie i w hipokryzji.. narzuca nam jakieś chore zasady, których normalnie bardzo trudno przestrzegać, np chodzi tu między innymi o miłość i seks między dwojga kochającymi się ludźmi... dziewczyna i chłopak nie mogą uprawiać seksu przed ślubem ale ksiądz żyjący w celibacie może iść na dziwki

Gość cnjqjn
moga ale oni wola facetow

Gość ateistka..
ja obiście jestem niewierząca i do kościoła,, a tym bardziej do spowiedzi nie chodze od 15lat, ale kiedys czytałam artykuł w którym mówiono, że spowiedź ma jedna dobrą cechę w sobie, a mianowicie to, ze grzesznikowi odpuszczone są jego złe uczynki i oni z takiej spowiedzi wychodzi z lepszym samopoczuciem i ponoć w religiach, w których jest spowiedź jest statystycznie mniej samobójstw niż tam gdzie tej spowiedzi nie ma bo ludzie po spowiedzi czuja sie lepiej sami ze sobie jesli wiedzą, że zostało im odpuszczone. nie wiem ile w tym prawdy, ale jakiś sens to ma nawet dla mnie ateistki, która do spowiedzi nie chodzi i nie będzie chodzic

Gość zdrowi mają ciekawsze rzeczy
do roboty