Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Agata0445

mikrodermabrazja refundowana??

Polecane posty

Gość Agata0445

Gdzies slyszałam że zabieg mikrodermabrazji jest refundowany. Czy to prawda?!

Gość Oleńka 11
Niemożliwe!! Może w przypadku jakichś bardzo dużych blizn np. po oparzeniach?? Ale nic mi o tym nie widomo!! Byłoby super, gdyby każda mikro była refundowana - chodzę na mikro co miesiąc i gdyby państwo mi zwracało za to pieniądze, albo zafundowało mikro za free, byłabym bardzo zadowolona:)

Gość Agata0445
ja slyszalam ze sa przychodzie dermatologiczne w ktorych takie zabiegi sie wykonuje za free, albo placi sie jakies smieszne pieniadze, ja niedawno wyzbylam sie tradziku (mascia Brevoxyl-polecam) i teraz wiadomo na wiosne trzebaby odswiezyc zmeczoną skore, po tych wszystkich masciach, specyfikach ktorych uzywalam od dawna.

Gość Oleńka 11
Naprawdę?? No to muszę poszukać, moze znajdę taką przychodnię... Aż wierzyć mi się nie chce:)

Gość Agata0445
Ja juz przekopałam internet i jakos nic takiego nie znalazlam, dlupio w sumie wbic do przychodni i zapytac, poza tym jakos mi nie po drodze. W tej przychodzi dermatologicznej do ktorej chodzilam byl zaklad kosmetyczny, tzn NFZ zaklad, wiec to wielce mozliwe, przychodnia niby prywatna ale za wizyte nic nie placilam. Moze macie jakies ciocie wujkow mamy babcie ktore by wiedzialy?! Nawet gdyby to kosztowala jakis procent ceny i tak by sie opacalo.

Gość uuhfrdsd
Usuwanie tatuaży pourazowych (np. żwiru na twarzy) jest refundowane przez NFZ, natomiast za wszystkie inne musisz zapłacić. Alternatywą chirurgicznych zabiegów jest stosowanie lasera - pytaj w centrach dysponujących laserami. Pamiętaj jednak, że niemożliwe jest całkowite usunięcie tatuażu nawet tą metodą. Pozostaną zawsze blizny.

pare miesięcy temu,przechodząc obok przychodni,zobaczyłam plakat reklamujący mikrodermabrazję,teraz nie dam głowy,ale zdaje mi się,że albo był za darmo,albo częsciowo refundowany,chyba też przez określony czas,weszłam się zapytać w recepcji,ale pani mi powiedziała,że najpierw do lekarza trzeba się zapisać,żeby ocenił skórę,a pozniej na mikrodermabrazję,więc zrezygnowałam może robią gdzieś od czasu do czasu jakieś promocje mikrodermabrazji,dlatego słyszałaś o darmowych zabiegach?