Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aragog

Dyskryminacja z powodu pogladow

Polecane posty

Gość aragog

Jestem ateista, nie wierze w boga, nie moge zyc normalnie, bo ciagle komus sie to nie podoba. Wiadomo, ze rodzice w domu ciagle nie daja mi spokoju, mowia, ze jak dojrzeje to przejrze na oczy, pojde na kolanach do kosciola, bo zycie bez boga nie jest zyciem i nie dam sobie rady. Rowiesnicy zwracaja mi uwage, ze miesa sie w piatek nie je albo ze sie chleba nie wyrzuca do smieci, itp. Po co ludzie mieszaja sie innym w zycie? Ja chce zyc po swojemu, ale musze ciagle odpierac ataki i samemu atakowac ich wiare, mimo ze mi wisi co kto wyznaje, nie moja sprawa.

Gość tez tak mama ale juz
to olewam....milcze jak rówiesnicy cos mówia ze lecą do koscioła ( na szczescie nie wszyscy to berety moherowe a jesli juz wierza to daja zyc innym) a rodzinka dalej swoje :(

Gość aragog
Mnie pytaja czy wszyscy maja TAK w mojej rodzinie i w ogole glupie usmieszki, zwracanie uwagi, oburzanie sie. Musze na to reagowac i manifestowac swoje poglady, bo ludzie w tym kraju sa strasznie zamknieci na innosc. Jesli nie wierze to jestem pewnie uwazany za sataniste albo innego zlego ;) a w rodzinie to juz w ogole... dlaczego nie potrafia zaakceptowac tylko ciagle probuja nawrocic na jedyna wlasciwa droge? :/

Gość oferma
co za bzdury opowiadasz synku. sam jestem ateistą i nigdy i nigdzie nie byłem z tego powodu dyskryminowany. a mam już ponad trzy dychy. tylko że ja nie jestem prymitywem który czuje się lepszy tylko dlatego że jak to mówią prymitywy "nie wierzę w zabobony". a czy ty przypadkiem nie jesteś jednym z tych "wojujących antykatolików" którzy nie wyrażają się o katolikach inaczej jak "mohery" albo "katole" a o księdzach "czarni" i mają za złe babciom że dają na tacę? może znajdź w sobie problem zanim go poszukasz u innych?

Gość aragog
Na pewno nie afiszuje sie z pogladami, ale jesli ktos mnie nie szanuje i mi zwraca w jakis sposob uwage to nie bede pokornie tego sluchal. Niech pan powie jak trzeba sie zachowywac, skoro pan taki madry.

Sama jestem ateistką i są dwie strony medalu jedna: jeśli nie afiszujesz się to nie będziesz mieć nieprzyjemności np ja w pracy nie rozmawiamz nikim o religii ale jak coś powiesz to wtedy traktują Cię jak dziwaka nawet wyobcują