Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Przejedzona to malo powiedzian

SPIRALA i INFEKCJE !!!

Polecane posty

Zalozylam sobie spirale i od tego czasu ciagle cierpie na jakies infkcje pochwy. Co robic ???

Gość dupa blada...
to nie musi być wina spirali. ja mam ponad 3 lata, 1 grupa cytologia i żadnych infekcji.

Gość kanastowa maniaczka
ale wiesz, kazdy organizm inaczej reaguje.. podobno przy spiralach czasami jest sie bardziej podatnym na infekcje... przy pigulkach tez :( a moze pomogloby Ci cos na flore? sprobuj np. przyjmowac regularnie Lacibios Femina i nos bawelniana bielizne i dokup plyn odpowiedni do higieny? bo zmiana metody anty, to tylko gumy nie sprzyjaja a to masakra :o

Gość plaćka
Hej, powinnaś iść do lekarza, żeby sprawdził czy ze spiralą jest wszystko ok, może to nie jest metoda antykoncepcji dla Ciebie? A robili ci i odpowiednie badania przy tych infekcjach? Moze zaleczyli tylko zamiast wyleczyć i dlatego ci tak wraca, i jest to zupełnie niezależne od spirali? Z tym łykaniem laciobs femina to jest dobry pomysł, bo jak wzmocnisz florę bakteryjną, to infekcje nie powinny cie tak łatwo dopadać.

pochwy? to raczej nie spirala, jeśli miedziana, to pewnie bliżej byłoby infekcjom do macicy, ale pochwa ma absolutnie mało styczności ze spiralą (ewentualnie nitki) popieram dziewczyny - wizyta u lekarza i gruntowne badania

Czesc, ide w poniedzialek do lekarza, ale jestem przerazona. Moj lekarz twierdzi, ze spirala powoduje wieksze sklonnosci do infekcji przydatkow i pochwy. Ale najbardziej sie boje, bo tak z miesiac przed zalozeniem mialam infekcje ale wydawalo mi sie, ze ja wyleczylam a teraz mam dziwne uplawy! 😭 Mam nadzieje, ze to nie ciaza, bo podobno wtedy tez jest sie narazonym na infekcje... Bosheee Co to Lacibios femina to slyszalam, szkoda ze wczzesniej o tym nie pomyslalam, bo od razu po zalozeniu moglam zaczac brac moze by nic nie bylo... Nie wiem. Moja siostra go brala wlasnie w ciazy zeby nie dostac grzybicy. Byle do poniedzialku bo zamartwie sie na smierc :( :o

trzymam kciuki, zeby było w porządku, czasem infekcje mogą nie mieć związku z wkładką, w tych tradycyjnych drobnoustroje mogą sie dostawać poprzez nitki, ale hormonalna tworzy czop śluzowy w szyjce, więc mają zablokowaną drogę...ostatecznie to ciało obce

Gość poradzcie
mam okolo pol roku spirale i od prawie 2 miesiecy mam plamienia czy to normalne? bylam u lekarza i powiedzial ze wszystko jest ok ale ja nie wiem

hmmm, po kilku miesiącach się pojawiły znów plamienia? to raczej nie jest normalne, lepiej to jednak sprawdzić u innego lekarza