Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mąż nigdy w życiu

Nigdy nie było moim marzeniem posiadanie męża .....

Polecane posty

4 Miłość cierpliwa jest, łaskawa jest. Miłość nie zazdrości, nie szuka poklasku, nie unosi się pychą; 5 nie dopuszcza się bezwstydu, nie szuka swego, nie unosi się gniewem, nie pamięta złego; 6 nie cieszy się z niesprawiedliwości, lecz współweseli się z prawdą. 7 Wszystko znosi, wszystkiemu wierzy, we wszystkim pokłada nadzieję, wszystko przetrzyma. A gdzie jest napisane, ze chodzi ti tylko i wylacznie o milosc malzenska?! Wedlug mnie, jest to rozwieniecie drugiego przykazania milosci- bedziesz milowal blizniego swego, jak siebie samego. Adam i Ewa tez bez zwiazku malzenskiego normalnie szczesliwi byli czy tez nie. C´est la vie! :-P

Gość rada moda
up

Gość odlotowa panieneczka
up

ehhhh... dziewczyny mam tak samo , najgorsze sa wlasnie te swieta , rodzina sie ciagle pyta kiedy wyjde za maz , patrza sie na mnie jak na wariatke a do tego znajomi to samo , kolezanka ostatnio stwierdzial ze ja z takim podejsciem to chyba bede sama do konca zycia .Ja po prostu nie wierze w ta milosc z filmow , wiekszosc facetow jest taka sama i zalezy im tylko na jednym , szukaja zony zeby im gotowala obiadki i wychowywala dzieci w czasie gdy on ja zdradza zabawia sie z innymi .

w sumie oni nie chca zebym od razu wyszla za maz , ale znalazla jakiegos stalego chlopaka ....a mnie do tej "stabilizacji " jakos nie ciagnie :/

i tez zyje w wolnym zwiazku i moj facet wie ze nie chce slubu , mi to do szczescia nie jest potrzebne , nigdy nie pozwole sobie uzaleznic sie od faceta, mam wlasne ambicje , cele. I tez wcale nie zostalam porzucona , o ojciec mamy chyba nie zdradza , chociaz kto go tam wie ...

Do zalozycielki topiku. Dlaczego uwazasz, ze zony \"daja dupy\" ( nie moje slowa) swoim mezom dla kasy? Nie widzialas nigdy nieumeczonej, szczesliwej zony? Skad w Tobie az tyle nienawisci do mezczyzn i dlaczego z taka pogarda wyrazasz sie o zameznych kobietach? Twoje wypowiedzi sa dla mnie szokujace nie ze wzgledu na Twoja niechec do slubu ( masz do tego absolutne prawo). Szokujace i niepokojace jest Twoje podejscie do ludzi, ktorzy maja inne priorytety w zyciu. Jestem tylko troche starsza od Ciebie. Po studiach wyszlam za maz, oboje z mezem mamy dobre prace. Planujemy dzieci dopiero za pare lat, teraz cieszymy sie soba. Uwierz mi, ze seks z mezem to nie jest przymus ani tak jak to okreslilas \"dawanie dupy\". Nie kazdy facet marzy o zdradach i ma dosc swoje zony. Nie kazda zona nienawidzi swojego meza. Mozna zyc w stalym i silnym zwiazku i byc bardzo szczesliwym. Moze mialas zle przyklady relacji damsko meskich w najblizszej rodzinie, bo wydaje mi sie, ze zupelnie nie wiesz na czym one polegaja. Z takim podejsciem do zycia wiele tracisz i nie chodzi tu o zycie w malzenstwie, ale sposob postrzegania swiata i stosunek do ludzi.

Gość soroka
oj naiwna Ty Czekolado,naiwna....:O

Tak, a tyś za to nienaiwna i wiesz wszystko:o... Niestety, choćbyś bardzo chciała nie jesteś wyrocznią, alfą i omegą i nie Tobie osądzać innych i prorokować. Zgorzkniały jest człowiek, który we wszystkim widzi tylko tę czarną stronę. Niestety, niektórzy zasługują na więcej niż Ty, a każdy ma to w życiu, na co się godzi. Ty możesz widzieć tę pustą część szklanki, twój wybór. Daj innym cieszyć się tym, czego ty może nigdy mieć nie będziesz.

konkubinat w dzisiejszych czasach jest tak samo naturalny jak coraz powszechniejsze rozwody. Płakać mi się chce natomist nad nieudolnością ustawodawczą urzędników, którzy w naszym katolickim państwie mają albo klapki na oczach albo w dupie potrzebę natychmiastowego znowelizowania przepisów dot. związków konkubenckich, prędzej pozwolą gejom związki małżeńskie zawierać, niż dać konkubentom takie same prawa jak mają małżonkowie względem siebie- żałosne...no ale to nasz piękny kraj tylko...

Gość a ja to rozumiem
sama od zawsze miałam takie nastawienie , dziecko tak , partner task tylko nie mąż , niestety w pewnym momencie swojego życia dałam się presji całego mojego otoczenia i powiedziałam tak, myslę teraz z perspektywy czasu że to był poważny błąd, ja zdołałam go naprawić , rozwiodłam sie , moze ja poprostu nie potrafie życ konwencjonalnie , mam barwne życie , jestem spełniona matką i kobietą, mam swoje marzenia , jest mi cudnie , przyjaciół którzy nie wydziwiają , rodzinkę ktora juz machnęła na mnie ręką rezygnując z marzeń o bialej sukni ( miałam tylko ślub cywilny) , cudnego synka , radosnego , szczęsliwego 8latkai przyjaciela bliskiego sercu który ze mną nie mieszka ( na szczęscie ) ale jest oddany i bliski. Każdy ma sposób na życie , każdy najlepiej wie jak zapewnić szczęscie sobie i bliskim , ja mam taki i jestem szczęśliwa czego i innym życzę :) :) :)

Gość do haguna
smiechu warte. autorka watku nie cche mężą a sama zyje w wolnym zwiazku i daje dupy swojemu facetowi, ktory nie chce jej za zonę bo pewnie nawet jej nie kocha. zalosne i smutne

Gość a ja to rozumiem
do do haguna daj spokój z tym dawaniem dupy , powiedziała i już , jej zdanie . Zreszta zazwyczaj sprowadzanie kobiety do dawania dupy uskuteczniaja kobiety wobec kobiet, uważam to za żałosne. Autorce pewnie chodziło o to że żyje wg zasad różniących sie od ogólnie akceptowalnych. Czaem trzeba mieć odwagę aby życ tak jak sie chce nie licząc sie z opinia otoczenia. Warto powalczyc i żyć tak jak sie tego pragnie zachowujac jednoczęsnie tolerancje dla innych :). Ja nie czuje sie ani lepiej ani gorzej żyjąc sobie tak a nie inaczej. Czego i autorce życzę

Nie dorabiaj filozofii do słów autorki tematu... Z pewnością to wybór niekonwecjonalnej drogi, odwaga bla bla bla. :o Najpierw bez szacunku wyraziła się o związkach zalegalizowanych i o mężczyznach ogólnie, a ty na podstawie swoich poglądów wkładasz w jej usta słowa, których nie wypowiedziała. Pokazała tylko głupotę i małostkowość, nie ujrzałam w tych wypowiedziach ani krzty oryginalności i czegość więcej od głupiego pierdolenia frustratki. Na pewno żadne z niej indywiduum.

Gość upppppppppppppppppppppppppp

Tu przeciez nie chodzi o to, ze dziewczyna nie chce wychodzic za maz! Chodzi o jej stosunek do otoczenia i wypowiedzi kapiace jadem. Uogolnienia i chamstwo jakim epatuja wypowiedzi tej dziewczyny sa tylko obrazem je frustracji i niezadowolenia z zycia. Po co by zakladalaby taki topik i opluwala mezczyzn i kobiety bedace w zwiazkach?? Gdyby byla szczesliwa singielka nie przyszlo by jej to do glowy...

Gość EzJa
Mąż po co? Do kłopotów? Problemów? Facet na stałe...;-) takie okreslenie mi pasuje...:P

Gość Futurystka
Oż kurcze... mąż i dziecko???!!! NIEMANDS!! NIGDY!!NEVER!! JAMAIS!!! Moja droga, MNIE do zamążpójścia nikt nigdy nie zmusi. Studiuję historię sztuki, którą kocham, uwielbiam i ubóstwiam całym sercem, tak samo jak muzykę, są to moje dwie wielkie pasje i im się chcę poswięcić! Jestem singlem, i status ten bardzo mi odpowiada. Żadnych zdrad, żadnych kłótni, gierek, rozterek, użerania się. Jestem wręcz stworzona do bycia samą. to jest dla mnie wspaniałe. Opinię rodziny i społeczeństwa mam w d...użym poważaniu. Niech ktoś inny udziela się w zaludnianiu planety, ja nie jestem dzieciakami w najmniejszym stopniu zainteresowana. O facetach już nie wspomne... LONG LIVE FREEDOM!!!!

Gość żyje na nowo
Witajcie... każdy ma inny cel w życiu. Każda kobieta ma inne pragnienia dla jednej posiadanie dziecka i męża jest najważniejszym celem w życiu w naszym przypadku jest tak, że wolimy zostać singielkami. Po 3 latach udanego związku stwierdziłam, że to nie dla mnie nie ciągnie mnie do małżeństwa może jestem zbyt wygodnicka i samolubna ale wszystko ma dla siebie i sama decyduje o swoim życiu i jest mi z tym o wiele lepiej... teraz robie to co chciałam a związek jednak zobowiązuje i ogranicza. Pozdrawiam i podtrzymuje temat ;)