Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość okresowy problem

mam okres już miesiąc

Polecane posty

Gość okresowy problem

10 miesięcy temu mialam ostatnio normalny okres, i nagle zniknal. Poszlam do lekarza, po 3 miesiacach bez okresu. Lekarz mnie zbadal i powiedzial, ze mam macice jak 3 miesieczna ciaza i ze zostane mama. Ale na USG okazalo sie, ze nie jestem w ciazy, lekarz sie bardzo zdziwil, zrobil mi cytologie tez i okazalo sie, ze jestem calkiem zdrowa. Dal mi tabletki na wywolanie okresu, okres dostalam i od tamtego czasu juz znowu go nie bylo. Dopiero miesiac temu dostalam go znowu i ... trwa juz miesiac. Pierwszy tydzien to byl typowy obfity okres, potem tydzien plamienia, a teraz roznie, czasem musze zalozyc podpaske, a czasem wystarczy wkladka. Lekarz jest bezradny, powiedzial, ze samo sie unormuje. Bralam kiedys tabletki anty, ale to bylo kilka lat temu i lekarz powiedzial, ze nie moze to miec wplywu na obecna sytuacje. Troche sie martwie...

Gość Aicha27
zmień lekarza. To nie jest normlana sytuacja. Tylko konsultacja u innego lekarza może rozwiać wątpliwości. Może potrzebne są badania hormonów itp. Mojej siostrze gin nagadała kiedys że ma coś dziwnego-nie powiedziałą co- w okolicy macicy i że jej jakaś krew zalega i przepisała tabl anty- bo miała umowe z przedstawicielem firmy pewnie, na drugi dzień siostra poszła wystraszona do innej gin i okazało sie na usg dopochwowym że nic sie nie dzieje i tabl anty niby leczniczo wcale nie są potrzebene. Kto miał racje do dzisnie wiem, ale siostra nie miałą żadnych dolegliwości, wszystko idealnie, to była tylko kontrola... To mi uświadomiło że cokolwiek sie dzieje- czy lekarz nastraszy kiedy wszystko ok czy też stwierdzi ze ok kiedy wszystko nawala-tak jak w twoim przyadku, to 3eba isć bezwzględnie skonsultowaćto z innym lekarzem!!!!

Cytologia nie wystarczy, musisz zrobic badania hormonalne. Poproś swojego lekarza albo... idź do innego. Nie może być tak, że ginekolog jest bezradny wobec krwawienia, które trwa miesiąc, bowiem zdecydowanie nie jest to normalna sytuacja. Nie powinno się czekać, aż coś takiego \"samo się unormuje\". Pozdrawiam!