Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kinjiaa

jak nauczyć sie chodzić na SZPILKACH ???

Polecane posty

Gość kinjiaa

generalnie chodzę w butkach na płaskiej podeszwie. od wielkiego dzwonu zdarzało mi sie zakładać buty na obcasach - zawsze dużych, bo małe mi sie nie podobają. z tym, że zawsze to był obcas, dość gruby. A teraz mam zamiar kupić sobie buty na wysokiej szpilce na wesele, które będzie pod koniec kwietnia. co zrobić, żeby do tego czasu opanować swobodne poruszanie się na szpilkach??

Gość nieduza ulalalaaal
mam ten sam problem:( i chetnie poslucham. z tym,ze u mnie chodzenie w ogole na obcasie, to juz jest problem;).... nie tylko na szpilce...

Mi się wydaje, że tu tylko trenig pomoże :P Wstyd się przyznać, ale mi kiedyś wpadł do głowy pomysł pojechania do obcego miasta, gdzie mnie nikt nie zna, i paradować cały dzień w szpilach :P Bo jak chodziłam po moim miescie to tak mi jakos glupio bylo :O

Gość a co można tylko ćwiczyć
ćwiczyć chodzenie i nic poza tym

Gość kinjiaa
ja na szpilkach ledwo mogłam do lustra dojść w sklepie pare kroków, bo się chwiałam na boki :-O co dopiero na weselu po kielichu tańcować??? HELP!!!

zacząć od małych potem stopniowo powiększać długość szpilki.po niepowodzeniach nie zniechęcaj się.to tak jakbys uczyła sie na nowo chodzić :)

Gość kinjiaa
no ok, ale nie kupię sobie przecież paru par szpilek o różnej długości... ćwiczyć będę ( w domu ) ale może jakaś rada?? kurna no..

Gość kinjiaa
podszywaczu ważę 50 kg i jak już pisałam na szpilkach jeszcze nie chodziłam

Gość nieduza ulalalaaal
w domu? u mnie to na nic. po pokoju wychodzi super, a po chodniku juz niebardzo :o czuje sie pokracznie..

W domu nawet jak sie nauczysz chodzic perfekcyjnie, to potem wyjdziesz na ulice i zeeeero.... inne podłoze no i po ulicy troche szybciej chodzisz niz po domu...

Gość kinjiaa
oczywiscie moja jedna noga wazy okolo 50 kg

Gość kinjiaa
no tak, ale ucząc sie tak na dworze będę wyglądała jak pijana hehehe cholera... podszywaczu - święta sie nie udały?? przejadłaś się?? podszywając się niewiele spalisz, radze pobiegać...w szpilkach :-P

Gość kinjiaa
eee podszywaczu - czytać nie umiesz?? nie mam jeszcze szpilek hehehehe

wiec proponuje udac sie do miasta oddalonego tak 50 km od Twojego (co najmniej!!!) i potykac sie tam, gdzie Cie nie znaja i wiecej nie zobacza :P a wierz mi, pare dni i sie nauczyszz ;)

Gość raoammaxxx
Kupować wysokie szpilki na wesele to jest poroniony pomysł, zwłaszcza jak ktoś nawet nie próbował w nich chodzić.

Gość kinjiaa
ale zaraz... z tegoco piszecie to jedyna rada - uczyć się chodzić po dworze... ale to musi wyglądać komicznie, a ja nigdy jeszcze nie spotkałam się z takim widokiem , więc chyba te wszystkie laski pędzące po polskich nierównych chodnikach w szpilkach musiały się tego nauczyć w domu ( ???)

Gość kinjiaa
dlatego chcę wcześniej opanować tą sztukę. a w czym radzisz na wesele iść?? w japonkach??

Gość raoammaxxx
Szpilki są z definicji niewygodne jak diabli i niewiele kobiet jest w stanie przetańczyć w nich całą noc bez dzikiego bólu nóg.

Gość raoammaxxx
Poza tym gdzie ty widzisz na co dzień laski pędzące gdziekolwiek w wysokich szpilkach? To są buty na specjalne wyjścia.

Gość jak na mój gust...
...to tego się nie da nauczyć! To mniej więcej jak z robieniem loda - możesz wyćwiczyć do perfekcji, ale i tak nigdy nie dorównasz laskom, które to mają "w genach" i kochają to robić! :P

Gość raoammaxxx
I nie dla każdego, pro prostu.

Gość raoammaxxx
Komentarz głupi, ale coś w tym jest. To się po prostu potrafi albo nie.

Gość kinjiaa
nie mam zamiaru przetańczyć całej nocy ale już postanowiłam że to bedą szpilki, w dodatku wysokie zamierzam więc opanować chodzenie w nich, z resztą sobie poradze

Gość kinjiaa
Zdecydowalam jednak pojde na to wesele w góralskich bamboszach z kozuszkiem

Gość tradmmm
No to powodzenia. Tylko nie zrób z siebie przedstawienia.

Gość kinjiaa
skoro potrafię chodzić na bardzo wysokich obcasach, co dla wielu dziewczyn jest problemem i co wiecej nie musiałam się tego uczyć ćwicząc :-P to i w szpilkach powinno mi iść lepiej.. z tym, że nie próbowałam - tylko te pare kroków w sklepie

Gość kinjiaa
piszecie o tym , jakby to był nie lada wyczyn a przecież sporo lasek chodzi w szpilkach. to nie może być takie trudne, co??