Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość doradźcie bo się nie znam

Podejrzewam u siebie wrzody żołądka-jakie badania zrobic?

Polecane posty

Gość doradźcie bo się nie znam

Słyszałam,że badania krwi.Oświećcie mnie,bo nigdy tego nie robiłam-mam iść do przychodni i co?Powiedzieć,żeby mi pobrali krew,a potem?Co dalej??Czy najpierw do lekarza?

Gość najpierw idziesz do ogolnego
mówisz co Ci dolega, on Ci daje skierowanie na gastroskopie np. i badanie krwi

Gość no wlasnieglupie pytanie

po pierwsze idz do lekarza pierwszego kontaktu, po skierowanie na badania krwi: dokladnie badanie na obecnosc helicobacter pylori, ktora ejst odpowiedzialna za 99% wystepowania wrzodow alboz rob sam/a to badanie prywatnie na razie nie musisz isc na gastroskopie, po co sie meczyc? jesli oakze sie, ze masz te bakterie, to wowczas dostaniesz skierowanie na to badanie

Gość AQUA MINERALE
po co sie meczyc z lekarzami?? idziesz do apteki i kupujesz test na helicobacter pylori, ktory wykrywa w organizmie obecnosc przeciwcial przeciw tym bakteriom jedna kropelka krwi, chwile oczekujesz i masz wynik. test kosztuje ok 28zl

Gość LAaallaa
Sama miałam wrzody (na dwunastnicy)więc napisze jak to u mnie wyglądało. Poszłam do lekarza rodzinnego,powiedzialam co i jak, co,gdzie mnie boli.. on dal mi najpierw skierowanie na USG, nic tutaj nie wykryto wiec znowu do lekarza rodzinnego i skierowanie na gastroskopie.. jestem zła na siebie,że nie poszłam dojakiejś dobrej prywatnej kliniki,gdzie wykonaliby to przy narkozie.. jak dla mnie gastroskopia powinna być tak wykonywana, bo (przynajmniej ja) nigdy nie mialam tak okropnego przeżycia. pozdrawiam.

moze dlatego isc warto do lekarza, i nie uwazam tego za meczarnie, bo po pierwsze: taki test, moze podac bledny wynik po drugie: lekarz po przeprowadzeniu wywiadu i badaniu, zaleci odpowiednie badanie wedle sowich podejrzen skoro osoba podejrzewa wrzody ma jakies objawy, a skoro ma objawy trzeba isc do lekarza, bo moga to byc wrzody a moze to byc zupelnie inna przypadlosc i test tego nie wykryje