Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wielkanocny zajączek

czy mam prawo?

Polecane posty

Czy mam prawo wymagać aby mój facet (kilku lat) a narzeczony (od roku) przychodząc na świąteczny obiad przyniósł coś dla mojej mamy np. kwiaty lub czekoladki?

niczego nie możesz wymagać. możesz liczyć na to, że przyniesie a to czy przyniesie zależy tylko od niego

wymagac nie masz prawa, ale mozesz mu wspomniec, ze jesli chce sie podlizać przyszłej tesciowej, to moze kupic jej kwiaty...

Gość mezczyzni nie przejmuja sie
takimi bzdetami ;) Trzeba bylo mu zasugerowac cos takiego ;) Ewentualnie Ty moglas kupic i Mu dac, zeby dal Twojej mamie ;) Teraz juz nie rob wogol tego szumu. Na przyszlosc pogadajnie, a nie roztrzasasz takie rzeczy na kafe... ;)

Gość wymagac to nie
facet sam powinien o tym wiedziec.

"facet sam powinien o tym wiedziec" takie podejscie to podstawa problemow z facetami - dla normalnego mężczyzny kupowanie i dawanie zbędnego zielska jest tak ważne, jak średnia amplituda opadów w Górnej Wolcie w drugiej połowie XIX wieku i jesli to robi, to tylko dlatego, ze kobiecie sprawia to przyjemnosc... ale wymaganie by pamietał jeszcze o zielsku dla mamusi, to juz przegięcie

Gość komiczne czy ty
zawsze musisz być taki zgorzkniały? :o

ale komiczne ma racje ;) Skoro dla autorki to wazne (rowniez mysle, ze to mily gest) to powinna zasugerowac to swojemu partnerowi, a nie teraz miec pretensje ;)

to nie zgorzknienie - to realizm... ale rozumiem Twoją postawe, bo kobiety nie lubią gdy pokazuje im sie świat jakim jest - wolą róż i karmel...

Gość Gal...
Ja jako facet sam bym wpadl na to... Powinnas z nim pogadac , moze pomysli o tym i zacznie przynosic... :D

Gość masz prawo
facet to takie malowane cielę - jak mu się niczego jasno nie powie i pokaże co ma zrobić to nic nie zrozumie.:o

przeciez skad ma wiedziec, czy gospodyni nie jest akurat na diecie, nie ma cukrzycy, a kwiatkow tez moze nie lubic ;) Mysle, ze to partnerka (autorka) powinna zasugerowac ;)

co do teorii o malownym cielęciu - tak samo jak my nie domyslamy sie pewnych duperszmitów, ktore są dla was super ważne tak samo jak kobiety nie domyslaja sie wielu rzeczy, ktorych pragna faceci - tylko, ze facet zazwyczaj nie robi takiego strasznego halo i tragedii, jakie potrafia stworzyc kobiety

jestem kobieta ale w tym punkcie przyznaje racje komiczne ;)

Gość złośliwa samica 30
''....tylko, ze facet zazwyczaj nie robi takiego strasznego halo i tragedii, jakie potrafia stworzyc kobiety''--????-pokaż mi takiego faceta :O

Już raz sugerowałam a nawet wetknęłam w ręce czekoladki, żeby niby dał od siebie i nic. Boli mnie to bardzo. Dla mnie jest przekochany, dostaje drogie prezentyz okazji urodzin, świąt Bożego Nrodzenia, Walentynek ale bez okazji to raczej nie. A ja wolałabym coś drobniejszego a zaskoczenia i żeby pomyślał o mojej rodzinie bo oni też o nim pamiętają.

Gość komiczne to nie jest
kwestia tego czy facet jest domyslny czy nie - to elementarne zasady savoire-vivre a jak facet ich nie znaq to tylko kiepsko o nim swiadczy.

bez przesady - przynoszenie kwiatów matce dziewczyny jie jest elementarną zasadą dobrego wychowania... jeszcze co powinien? Ojcu koniak kupić, braciszkowi Playstation 3 a siostrze wibrator? :P

wiecie co? miałam kiedyś faceta, który na dzień kobiet czy walentynki przychodził z wielkimi bukietami dla mnie i dla mojej mamy, o jej urodzinach zawsze pamiętał, mnie obsypywał kwiatami i co z tego jak był zwykłym ciulasem lubiącym odgrywać szopki wolę mojego zapominalskiego, mało romantycznego, nie pamiętającego o naszej rocznicy ale za to porządnego człowieka po co tracic zycie na rozpamietywanie głupstw?

I meaaa rowniez ma swieta racje ;) Romantykom, dbajacym o konwenanse podziekujemy ;)

znaczy nie, ze wszystkich wrzucam do jednego worka... ale niestety tak to jest. Na kilku przykladach sie przekonalam (niekoniecznie z wlasnego doswiadczenia)

No może i ładnie by to było z jego strony gdyby przy bardziej uroczystej okazji przyniósł jakis drobny upominek dla pani domu, ale skoro o tym nie pomyślał to chyba nie ma sensu robić z tego powodu awantury. Nikogo nie powinno się do niczego zmuszać...

Gość Łukasz_
> meaaa mogłabyś rozwinąć : "był zwykłym ciulasem lubiącym odgrywać szopki" wniosek nasuwa się jeden : romantyk 'idealista' jest dobry ale w filmach bo w życiu codziennym jest za 'słodki ' słowem nudny do wyrzygania i niemęski.

Gość nie chodzi o to ze nudny
tylko ten co sie robi na poczatku za wielkiego romantyka to pozniej "wychodzi szydlo z worka" i niewilele z romantyzmem ma wspolnego ;)

\" 12:00 Łukasz_ > meaaa mogłabyś rozwinąć : \"był zwykłym ciulasem lubiącym odgrywać szopki\" \" był ciulasem, który myślał, że kwiatami i prezentami załatwi wszystko, że skoro jest taki dobry, że obsypuje mnie prezentami to niczym innym się nie musi przejmować. Ja jednak wolę nie miec tych prezentów, kwiatów a mieć przy sobie uczciwego, porządnego człowieka, który kocha mnie sercem a nie gestem

Gość Łukasz_
>meaaa Dziękuję za wyjaśnienie :)