Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 1234554321

W jaki sposób pozbyć się negatywnego zdania o sobie?

Polecane posty

Gość 1234554321

jestem od 4 lat w cudownym związku, mieszkamy razem, planujemy ślub, mój facet jest fantastyczny- czuły, kochający, dobry. wszytko układałoby się rewelacyjnie gdyby nie fakt, że ja od samego początku mam problem z zaakceptowaniem faktu że jestem atrakcyjna dla niego. zauważyłam że teraz narosło to do takich rozmiarów, że nawet jak się kochamy to ja cały czas myślę o tym w jaki sposób on ocenia moje ciało, że na pewno porównuje je z bardziej atrakcyjnymi itd. stało sie to już moją obsesją, że jak gdzies wychodzimy razem to myślę o tym, że on w patrząc na inne dziewczyny żałuje ze jest ze mną, że wolałby byc z bardziej atrakcyjną... mój facet nigdy nie dał mi pwodu do zazdrosci. zadję sobie sprawę, że to wytwór mojej psychiki. analizowalam tą całą sytuacje i doszłam do wnisku, że przyczyną mojego zaniżonego poczucia własnej wartości jest przeszłość... wiem już co powoduje ż e mam takie chore myśli ale nie wiem jak sobie pomóc...w zwizku z tym zwracam, sie z pytaniem do kobiet/ dziewczyn- czy przechodzłyście przez podobną sytuację? jak sobie pomóc w takim wypadku? może znacie jakiś tytuły książek pomocne w pozbyciu sie złego mniemania o sobie???

Gość Rypanna
Dobrze by było,gdybyś skorzystała z pomocy jakiegoś specjalisty,może psychiatra lub psycholog?Nie zostawiaj tak tego,bo Twój stan psychiczny może się pogorszyć.Szkoda by było tego związku.Razem szukajcie pomocy.Powodzenia.

Gość 1234554321
ale co ja powiem u psychaiatry? że uważam że nie podobam sie mojemu facetowi? jakoś mam opory....

Gość fdsgvfd
jak sie juz dowiesz to mi powiedz :/