Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość NINa89

Pominęłam tabletke 3 dni temu ... co teraz??

Polecane posty

Gość NINa89

Witam.. Mój problem polega na tym, że nie przyjęłam tabletki w sobotę (mamy wtorek) i do tej pory biorę normalnie dalej... Wiem że powinnam przyjąć ją jak tylko sobie przypomnę ale opakowanie miało pomylone dni (moja wina) i tak się stało.. jeśli chodzi o ty czy współżyłam przez ostatnie dni - tak i 7 dni przed pominięciem - tak.. Nie boję się ciąży tylko tego czy jeśli mogę w nią zajść to stosowanie do końca aktualnego bistra nie zaszkodzi płodu... czy też jego rozwojowi.. proszę o szybką pomoc...

Gość Twoja_królewna
Zapomniałaś tabletkę? Ale przecież mogłaś ją wziąść do 12 godz. po godz. w której zawsze przyjmowałaś. Na Twoim miejscu brałabym dalej normalnie, ale przez kolejnych 7 dni używałabym dodatkowego środka mechanicznego (prezerwatywa). Najlepiej będzie jak pójdziesz po radę do ginekologa. I lepiej nie współżyje ze sowim chłopakiem do czasu gdy się nie dowiesz co powinnaś teraz zrobić.

Gość Twoja_królewna
Oo spojrzałam w ulotkę. Ja biorę Logest, ale ulotka jest chyba uniwersalna- do każdych tabletek antykoncepcyjnych. Jeżeli współżyłaś po tym jak nie wzięłaś tabletkę, to musisz zasięgnąć porady lekarza. Ale jeżeli stosunek się nie odbył to: * 1 tydz. cyklu: przyjmij zapomnianą tabletkę, stosuj dodatkową metodę antykoncepcji przez 7 dni, dokończ zażywanie tabletek z opakowania * 2 tydz. cyklu: przyjmij zapomnianą tabletkę, dokończ zażywanie tabletek z opakowania * 3 tydz. cyklu: przyjmij zapomnianą tabletkę, dokończ opakowanie, nie rób 7-dniowej przerwy, kontynuuj zażywanie tabletek z następnego opakowania. Mam nadzieję, że pomogłam :)

Gość NINa89
a jeśli już doszło do zapłodnienia?? Czy stanie się coś jeśli poprostu przerwę zazywanie tabletek...

Gość NINa89
Stosunek odbył sie i przed pominięciem i po...

Gość Twoja_królewna
Jeżeli doszło do zapłodnienia, to powinnaś zaprzestać brania tabletek, ponieważ mogą zaszkodzić maluszkowi. Hm jeżeli współżyłaś po tym jak nie wzięłaś jednej tabletki, to powinnaś się udać jak najszybciej do ginekologa, bo jest zawsze jakieś prawdopodobieństwo, że jesteś w ciąży.

ja brałam Harmonet a w ulotce nie miałam nic takiego na temat 1,2 czy 3 tyg cyklu po pominięciu. Było tylko to iż należy stosować dodatkowe zabezpieczenie. Ja tez kiedyś brałam tabletki anty i również zdarzyło się, żę pominęłam jedną i zauważyłam do dopiero przed rozpoczęciem 7 dniowej przerwy, więc nie wiem kiedy pominęłam tabletkę i nie wiem też czy był stosunek przed pominięciem i czy po...a na pewno nie zabezpieczaliśmy się dodatkowo ponieważ nie miałam pojęcia o pominięciu...:) dodam tylko ze po rozpoczęciu kolejnego opakowania po 7 dniowej przerwie (w której był normalny okres) nastąpiło kilku dniowe plamienie, po czym kolejny okres w następnej przerwie się nie pojawił, ale później wszystko wróciło do normy...porostu organizm (hormony) potrzebował czasu na to żeby wrócić do normy do trochę sfiksował po pominięciu...

..ale mimo wszystko polecam wizytę u lekarza...bo każdy organizm jest inny i każdy reaguje inaczej..pzrd

Gość duzo zalezy tez
czy to byl poczatek, srodek, czy koniec cyklu. a i od kiedy bierzesz tabletki???

Gość NINa89
Wiesz może po jakim czasie od współżycia on może stwierdzić czy jestem w ciąży czy nie?

Gość NINa89
Bister zaczęłam 16 marca... pominęłam ostatnia sobotę..

Gość NINa89
cykl raczej końcówka początku niż środek

Gość A ja mam kozy w nosie

Gość NINa89
Witam. Byłam dzisiaj u ginekologa. KAzał mi odłożyc tabletki i za 2-3 tygodnie zrobić test. Jeśli wynik będzie negatywny wrócić do tabletek... Dzięki wszystkim za pomoc.. Pozdrawiam :]