Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pinezzzzzzka

Moja 13-letnia siostra jest w ciązy

Polecane posty

Gość gatunia
napewno nie jest to najlepszy wiek na ojcostwo ani macierzynstwo,ale skoro tak sie stalo i macie juz dziecko-bo ono juz jest od chwili poczecia to trzeba poniesc odpowiedzialnosc za swoje czyny. Nie poddawaj sie nie zalamuj bedzie dobrze,kiedy maluszek sie narodzi i go juz zobaczysz napewno je POKOCHASZ i nigdy nie daj sobie wmowic,ze lepiej byloby go usunac;lub oddac do adopcji; to TWOJA krew i czesc Ciebie.... Czas szybko mija ani sie obejrzysz i maluch podrosnie ,jeszcze bedziesz dumny z dziecka i siebie...I najwazniejsze szanuj matke twego dziecka i badzcie dla siebie podpora.WSZYSTKIEGO DOBREGO

REXI miałas juz 2 aborcję?? Masakra, nie wstyd Ci wogóle? Rozumiem raz, zawsze coś może sie zdarzyć typu gwałt, bądź dziecko 13 lat,,, ale już drugi raz to przesada. Wogóle masz jakąs godnośc, szacunek i moralnośc w stosunku do swojego ciała i nienarodzinych dzieci??

Gość 28adi28
właśnie jest problem gatunia bo jestem załamany tą sprawą i dziękuję ci też za to że życzysz mi wszystkiego najlepszego

Witam ! Aż się dziwię, że ten temat jeszcze istnieje... Teraz mam studia, pracę i niedużo czasu ale postanowiłam tu zajrzeć i pochwalić się, że już jestem ciocią :) Moja siostra urodziła synka poprzez cesarskie cięcie :) Jest zdrowy i śliczny :) Niedawno moja siostra wróciła też do szkoły, nadal korzysta z pomocy psychologa, w szkole radzi sobie dobrze.... Natomiast po powrocie do domu, po odrobieniu lekcji sama zajmuje się synkiem . Ja jeśli tylko mam wolną chwilę staram sie pomagać Jej przede wszystkim w nauce. Z opieka nad małym sobie radzimy, dopóki ktos z nas nie wróci do domu ze szkoły / pracy jest z nim nasza babcia. Nie jest lekko ale wspólnymi siłami jakoś sobie radzimy ! Co do ojca dziecka to sprawa o alimenty jest w toku, oczywiście chłopak jest niepełnoletni a więc płacić będą musieli Jego rodzice.. Rodzice tego chłopaka nie chcą słyszeć o mojej siostrze ani o dziecku, nie chcieli zobaczyc wnuka, poprostu nie chca dopuścić do siebie tej myśli, że ich syn jest ojcem i nie chca znac mojej siostry ( a kiedyś byli niemal przyjaciółmi rodziny ) Długo by pisać o wszystkim .... Pozdrawiam serdecznie i szczerze dziękuję za wszystkie pozytywne i podbudowujące wpisy !!!!!!

Gość kjhkjh
wczoraj trafilam na ten topik .przeczytalam do konca i bylam zawiedziona ,ze nie piszesz co dalej u siostry. wchodze dzisiaj i ucieszylam sie. to dobrze ,ze siostra ma was .dzieki temu moze skonczyc szkole,uczyc sie i w przyszlosci ulozyc sobie zycie. faktem jest ,ze cala historia nie powinna sie zdazyc ale teraz pewnie wszyscy kochaja malego . zycze wam szczescia a twojej siostrze zycze aby pogodzila macierzynstwo i szkole a w przyszlosci poznala fajnego odpowiedzialnego faceta ,ktory pokocha ja i jej synka.

Gość niegrzeczna-pl
Również wczoraj tu trafiłam ....I nie mam zamiaru wyzywać twojej siostry...Na pewno spoko z niej dziewczyna...A ty i twoja rodzina jesteście wspaniali że jej pomagacie:)....Jestem od twojej siostry starsza o rok i ....można powiedzieć że to bardzo mała różnica wieku i zapewne tak jak to jest ..wiem co dziewczyna mogla czuć itp....Mam koleżankę w jej wieku ale na pewno twoja siostra jest dużo mądrzejsza od niej...Ta koleżanka pije , pali i jestem prawie w stu procentach przekonana że uprawia sex ....Na nią można powiedzieć dziwka itp...ale nie na twoją siostrę... Serdecznie pozdrawiam i życzę wszystkiego co najlepsza dla malucha i rodziny 🌼:)

Gość 28adi28
witam was wszystkich to co pomożecie mi w tym problemie co napisałem wam wcześniej

Gość Pinezko
Życzę Tobie, siostrze, siostrzeńcowi wszystkiego najlepszego. Dobrze,że twoja siostra nie musiała rodzić naturalnie, tak było lepiej dla niej. Bardzo dobrze,że siostra ma ciebie, niech będzie więcej ludzi takich jak ty, tamci dziadkowie co nie chcą widzieć wnuka, pożałują kiedyś,że tak postąpili, ich syn dostanie kiedyś po łbie od własnego synka,chciałabym, żeby jak mały podrośnie ukarał ojca, nazwał go tchórzem, powiedział,że nie jest nikim.

Gość niegrzeczna-pl
Mam kilka pytań.. Twoja siostra wychodzi na dwór z koleżankami ??Czy cały czas się opiekuję małym ?? Jak powiedziała twoja siostra rodzicom o ciąży ?? Pozdrawiam

Gość 28adi28
no to pomożecie mi

Gość Nie musi opiekować się dziecki
em, niech będzie jej bratem, lepiej,żeby siostra zajęłaby się nim, niech dziewczynka chodzi do szkoły i ma swoje dzieciństwo, takie małe dziecko potrzebuje dorosłej osoby do opieki.

Gość unoszę...................

Gość
Pinezko życzę Ci i Twojej Siostrze Wesołych Świąt [kwiatek ] [ kwiatek], 🌼.

Gość chinchilla
Rozumiem sytuację pinezki i niewiem jak można pisać jakieś obraźliwe albo "śmieszne " komentarze. To jest poważna sprawa. Dokładnie niewiem konkretnie jak sprawa się potoczyła, bo czytałam tylko ostatnie i pierwsze odpowiedzi, ale na to wygląda że dobrze zrobiła siostra rodząc to dziecko. Niestety trzeba sobie jakos w zyciu radzić... I nie mówcie że jakas gówniara, bo fakt, nie ma zbyt wiele lat zeby byc mama ale zaloze sie ze duzo z was mialo nie raz stracha przed przedwczesna ciąza... ktora na szczescie nie doszla do skutku...Gorzej z wami, chlopcy i panowie, bo wy raczej nie przejmujecie sie taka sprawa , a potem sa efekty - nie przyznajecie sie do dziecka. Fakt - zawsze lepiej sie zastanowic i zabezpieczyc....No coz w tym przypadku to musztarda po obiedzie...Fakt faktem gratuluje odwagi pinezka i twojej siostrze. Mam nadzieje ze jakos ulozy sobie zycie i bedziecie szczesliwi. Pozdrawiam gorąco i napisz jak sprawy wygladaja obecnie.:)

Gość Sratatatatatatatatata
eeee no kurwa :-O tak to jest jak mamusia nie pogada z coreczka i nie uswiadomi jej w takiej kwestii jak antykoncepcja etc :-O zasciankowe jebane mohery!a potem placza bo gowniara 13/14lat lazi z brzuchem :-O Gdyby moja 13letnia corka byla w ciazy to jak najszybciej zabralabym ja na skrobanke!Nie badzmy debilami ze sredniowiecza!Co taki gnoj pocznie?!Zostanie bez podstawowego wyksztalcenia!Bez pojecia o swiecie,zyciu bo przecie szanujaca sie katolicka mamusia nie podejmie tematu tabu typu sex,antykoncepcja etc :-O I skonczy jak brudna,bez kasy,bez srodkow do zycia pijaczka z 10giem dzieci i mezem zulem :-O ale wy suki macie pojecie o swiecie :-O nie chcecie nawet slyszec o aborcji!Lepsza jest aborcja niz oddanie takiego dzieciaka do bidula gdzie bedzie mialo przejebane zycie na starcie:-O zastanowcie sie troche:-O a skoro cywilizacja dala mozliwosc usowania problemu to czemu ludzie maja z tego nie korzystac?!Bo kurwa, bozia sie obrazi i pojdziemy do piekla?!:D Skoro jest juz w 3cim miesiacu to nie ma szans w tym naszym zacofanym kraju na skrobanke:-O teraz pozostaje wam wyciagnac alimenty od rodzicow tego szczyla,sprawcy dzieciaka i zajac sie dzieciakiem i przede wszystkim uswiadomic siostrzyczke o antykoncepcji,aborcji,jej mozliwosciach i prawach :-O i nie gadajcie ze szczyl sie pieprzy etc:-O przeciez ta dziewczyna byla niepoinformowana o zyciu,sexie itd bo mamusi sie nie chcialo!A jej chlopak-szczeniak dojrzewal i chcial ja wydupczyc jako dowod milosci a gowniara zakochana i nie wiedzac nic o zyciu,wpadla..:-O wina lezy tylko i wylacznie u mamusi i chlopaczka:-O

Gość teraz to....
juz po ptakach, jest w ciazy i wasza krytyka nic tu nie pomoze!Do sadu z nim, wiedzial gdzie pchac kutasa, niech wie co go teraz czeka!!

Gość czubki
wieszacie psy na tej dziewczynce. dorosli popelniaja aly czas bledy, dlaczeo oczekujecie ze 13 latka bedzie na kazdym kroku rozsadna. wlansi edlaego ze to dziecko latwo pewnie bylo ja naklonic do skesu, ale tego nie rozumiecie bo by to zrozumiec tzrzeba patzrec z dystanesm, co z tego ze piszecie ze w jej wikeu baawilisice sie lalakmi. oznacza to ze jestescie lepsze??? jestescie wulgarni i najgoprsze ze dopieor zobaczycie jak bedziecie miec wlasne dzieci!!! sie znalazlo panstwo moralne, jak feminstki chca legalizacje aborcji to nikt nie chce a tu prosze zdrowej malej dziewczynce karza usuwac - mowia zetto jednye wyjscie. dulszczyzna z was wychodzi- katolicy pojebani i tyle. ta dziewczynka juz zostala mamo,, jest n apewno szczesliwa bo przy takiej rodzinie mozn atylko czuc sie dobrze. to ze jest w ciazy i ejest karo, w ciaze zachodzi sie czesto podczas seksu. to nie wymiar sprawiedliwosci !!!! ona zostala mamo i bedzie wychowywac wspolnie ze swoimi rodzicami i wspanialo siuostro dziecko. jak cxhce cie karac to sobi ejezyki poucinajcie. koltuniarstow!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość kolejnamloda mama
i co urodzila ta Twoja siostra? a teraz kolejna jest mama a babcia ma 32 lata ,slyszalyscie?

Gość agrafa lat 13
uff 13 latka w ciążY? to trzeba jej pomóc nie? tak sie składa że też mam 13 lat..ale jeszcze o tym nie myślałam..

Twoja siostra jest panna lekkich obyczajów? Nie wychowali ją rodzice, to się puściła. Nie uświadomili jej, że do łóżka sie nie idzie. Partner jej też ma plebsów za rodziców, 16-lat to nie tak mało. Kondona mógł założyć.

Jest jeszcze jeden pozytywny aspekt, nikt nie ma przyjemności walić się z 13-latka :) :D Jej partner miał szczęście????????

Gość ejbisi
xKamyk - zastosuj lepiej swoją stopkę do własnego życia i się zamknij.

Gość Pinezko
Co się tam teraz dzieje u tego dziecka?

Gość pqpqpqpqpqqp
:) odezwij sie panezko.jak maluszek i siostra ?jak sobie radzi ? to muzialo byc trudne dla wszystkich. :)

Gość GaGacia
tesz mam 13 lat i juz nie jestem dziewicą zrobiłam to z mojm chłopakiem, który tesz ma 13, ale założył prezerwatywę

Gość blood
Mam 14 lat.Jestem dziewicą. Mój chłopka ma 15 lat. I oboje nie chcemy uprawiać seksu przed 17-18 rokiem życia. Sądzę, że Twoja siostra była "ciekawa", chciała zobaczyć jak to jest... Chciała mieć taką swoją "lalkę", którą się może pochwalić... Taka "teoria" jest bardzo prawdopodobna... Choć szokująca...

Gość blood
*chłopak (przepraszam za literówkę)

Gość PINEZZZKO
i jak Twoja siostra? Urodzila? mimo przeciwnosci, zycze wam wszystkiego dobrego. Ja staram sie o dziecko juz trzeci rok i nic:( pozdrawiam Agunia23

Witajcie :) Pisałam już o tym, że moja siostra urodziła . Moj siostrzeniec ma już 16 miesięcy i jest cudownym dzieckiem :) Wszyscy szalejemy na jego punkcie... Jego ojciec, a właściwie jego rodzice płacą alimenty na dziecko, ale od jego narodzin ani razu go nie widzieli i nie chcą mieć z nim nic wspolnego, tudno... No a moja siostra się bardzo zmieniła , wydoroslała i spoważniała. Ma bardzo dobre wyniki w nauce , zajmuje się dzieckiem, ja jej pomagam bardzo często, żeby mogła się uczyć... Zbliżyłyśmy się bardzo do siebie, w ogole wszyscy sie do siebie zbliżyliśmy. Myślę, że dla mojej siostry to taka lekcja życia , widać , że ją to bardzo zmienilo . Na szczęście radzi sobie, bo na początku było jej cięzko, szczególnie psychicznie... Teraz już wszystko się ułożyło. Pozdrawiam,

Gość Pinezzko i co
Twoja siostra dobrze czuje się w roli matki? jakie dziecko nosi nazwisko? ojca? czyli dobrze że tak to się wszystko skończyło :) pozdrawiam 🖐️