Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość krajanka z kraju waszego

Do mężczyzn - wygląd czy intelekt ? Zastanówcie się zanim dokonacie wyboru

Polecane posty

Gość krajanka z kraju waszego

Zazwyczaj wygląd nie idzie w parze z intelektem i zauważyłam to już dawno. Mam koleżanki w grupie które zamiast myśleć o nauce cały czas gadają o kosmetykach, zakupach i gdzie to ich jakiśtam facet nie zabrał, kim to on nie jest, ile ma kasy :-o To jest żałosne... Mają w dupie inne koleżanki bo przecież one nie będa zadawały się z plebsem :-o A jak przychodzi do zaliczenia czy egzaminu to wtedy przymilają się i proszą by pomóc a wtedy ja mam wielką przyjemność mówiąc im w twarz SPADAJCIE :-p Z taką "idealną" dziewczyną nie ma o czym rozmawiać, po co wam manekin choćby nie wiadomo jak ładny ? Z innymi to sobie pogadacie na każdy temat a przecież człowiek i tak sie zestarzeje i wygląd nie ma tu żadnego znaczenia... Nie wybierajcie więc tych pustych lampucer co mają więcej plastiku na sobie niż to wszystko warte. Wybierzcie te bardziej kobiece dziewczyny które może nie mają talii osy ale uwierzcie mi, że w przyszłości wszystkie kobiety wyglądają podobnie, gdyż wygląd każdemu sie zmienia. Nie patrzcie głupio na ciało ( plastikowe - hihihi ) i nic więcej... :-p Zastanówcie sie zanim nie będzie za późno...

>> Zazwyczaj wygląd nie idzie w parze z intelektem Chyba nie mówisz o kobietach? :o W przypadku płci piękniejszej wygląd prawie nigdy nie idzie w parze z intelektem, a raczej inteligencją. PS Talia osy musi być :classic_cool:

masz kiepskie mniemanie o kobietach - jasne ze sa laski ladne ale puste ale sa tez ladne i madre. a ze Tobie czegos brakuje to znaczy ze musisz zaczac o siebie dbac i moze tez pojawi sie talia osy a intelekt nie zginie jesli teraz kobieta dobrze wyglada (dba o siebie) to jest na starosc jest wieksze prawdopodobienstwo, ze tez bedzie lepiej wygladac od innych (tych woim zdniame 'inteligentnych') bo bedzie dalej o siebie dbac kolejny zalosny topik zacznij zmieniac swiat od siebie i zapewniam Cie, ze mezczyzni nie zwracaja uwagi tylko i wylacznie na wyglad

>> ladne i madre Tych jest niestety bardzo mało. >> zapewniam Cie, ze mezczyzni nie zwracaja uwagi tylko i wylacznie na wyglad Owszem, zwracają. W 9/10 przypadkach czynnikiem warunkującym dalszą znajomość z kobietą jest to, czy się facetowi spodobała.

Gość złośliwa samica 30
Prawda jest brutalna bez talii osy ,nikt sie nie bedzie interesowac Twoim intelektem .

Gość a Companero pewnie chudy
pryszczaty okularnik, który talię osy widział tylko w gazecie ojca

Gość Menszczizna
A co jest złego w ślicznej, damskiej figurze?

Ooo pojawiły się pierwsze zazdrośnice :D Taka prawda, że bez dobrego wyglądu nikt się nie zainteresuje babką. Inteligencja ma znaczenie bardzo istotne, ale w dalszej znajomości.

Gość ja tez sie nie zgadzam
ze albo wyglad, albo intelekt. Inteligencja to glownie umiejetnosc wykorzystania wiedzy do radzenia sobie w sytuacjach. Inteligentna dziewczyna, jesli chce wygladac ładnie, nawet jak jej Bozia urody poskapila, "zrobi sie", dobierze odpowiednie ubranie, fryzure , wyeksponuje swoje mocne strony, ukryje słabe itd,. bo wie,ze wyglad dla facetow jest wazny. No chyba,ze jej na facetach nie zalezy, ale wtedy dokonany przez nich wybor jej wisi. Oczywiscie nie mowie ,ze ladny wyglad jest rownowazny z wygladem barbie - choc tacy faceci są, ale na szczescie nie wszyscy.

Gość Menszczizna
:-) Jest pewna z tym bieda, Meaaaa. Ciężko jest spotkać kobietę, która radzi sobie ze swoją urodą.

Gość złośliwa samica 30
Hahahaha Kobieta ma byc przede wszystkim interesująca no i nie odstraszać wyglądem.Najpierw ocenia sie wygląd,a potem szuka intelektu.

Gość suziiaa
jestem chlubnym wyjątkiem - ładna i inteligentna :-P

Gość Menszczizna
A Ty jesteś piękną i mądrą kobietą, Meaaa? Chcę Cię poznać. O to szybko!

Gość plytakompaktowa
A moze nie chodzi o to ze w parze nie idzie intelekt z uroda. Ale kobieta zbytnio wypacykowana ma pewna mentalnosc. Ona sie sprzedaje i chce dobrej ceny za siebie. Kobiety ktore w kolo gadaja o wygladzie i pieniadzach z pewnoscia nie sa dobrym materialem na partnerke zyciowa. Jasne ze pierwsze co nas pociaga to wyglad. Zapach, usmiech, glos itd... Ale czy do cholery pociagaja nas tipsy, szpilki, i zloto? To dobrze wyglada ale to o czyms swiadczy. Druga osoba musi nas pociagac pod kazdym wgledem i zewnetrznym i intelektualnym. Co w cale nie rowna sie ze musi byc olsniewajaca. Wystarczy ze jest normlana. Natomiast faceci kotrzy leca tylko za powierchownosc wymiania ten model na lepszy jak tylko straci na nowosci. Ja bym nie chciala takiego faceta. Chce zeby moj facet czul sie ze mna dobrze w akzdych warunkach, kiedy jestesmy w forach i nie wygladam wystrzalowo widzial we mnie ta sama dziewczyne. Bez makijazu, usmiechnieta i kochana. Nie chce przyciagac do siebie pustych zalotnikow. Jestem ladna i gdybym sie wypacykowala, przebila sobie pempek itd.... To nie bylabym ja. Po prostu

Menszczizna ---> jestem mądra, piękna i ... zamężna :P

Gość Menszczizna
Hmmm, Meaaaa, ale mam nadzieję, że również szczęśliwa? Dodam, szczęśliwa, czy nie - w każdym razie stracona dla męskiej społeczności.

Gość Menszczizna
Skoro Meaaa jest nie do wyjęcia, niech będzie Enamorada. Enamorada, moje serce gorąco zapragnęło Ciebie poznać.

Gość ale...
Są kobiety ładne bo trochę dopomogły naturze poprzez dobranie odpowiedniej fryzury, ciuchów czy makijażu, ale są też kobiety pozornie ładne. Niby wszystko z nimi w porządku ale nagle okazuje się, że tapeta to 5 warstw, blond włosy są maksymalnie przerzedzone a niby zgrabne ciało jest tak naprawdę takie hmm wiotkie i w rzeczywistości nieforemne :P Trzeba odróżniać "ładne" od "ładnego" :P. Nie zgadzam się, że dziewczyna nie może być bystra i ładna jednocześnie. To jakaś nasza głupia mentalność, i być może dowcipy o blondynkach przyczyniły się do tego, że widząc ładną dziewczynę od razu skazujemy ją na głupotę i nazywamy pustakiem. Co do rozmów o kosmetykach... No przepraszam, ale ja też to czasami robię a bynajmniej za idiotkę i próżną dziewczynę się nie uważam :P Trudno, żeby na przerwie w szkole czy na zajęciach poruszać jakieś ciężkie tematy. Nie wierzę, że nawet te super inteligentne dziewczyny dyskutują w wolnym czasie o globalnym ociepleniu, i zamiast tego też plotkują trochę o chłopakach, opowiadają o imprezie, wyjeździe czy czymś takim.

Gość Menszczizna
Zostań, Enamorada. Praca nie zając, gdy tymczasem może mi jakaś panna w głowie zawrócić i po pracy będzie już za późno.

Gość Menszczizna
No wiesz, ale..., kobieta nie była by sobą, gdyby mając okazję do wymiany poglądów, traciła czas na dyskusję np o Brzytwie Oackhama. :-)

Gość powiem tu szczerze
nie jestem specjalnie piekna ani zgrabna, ale dzieki temu, co mam w glowie zawsze mialam opinie ladnej -potrafię zlekka oszukac urodę i facetow roznymi sztuczkami , dobrze mi to cale zycie wychodzilo. Nawet moj maz sie na to od lat nabiera, choc mnie widzi "z wody" - poczucie wlasnej wartosci i blysk w oku tez jest wazny - no i zawsze umiejetnosc wyeksponowania tego, co ladne a chowanie tego, co brzydsze.

Gość glupoty opowadacie
znam wiele kobiet ładnych i inteligentnych, ba! większość jest takich. No chyba że pod pojęciem "ładna" rozumiecie plastikowe kobietki w różu spedzające pół życia w solarium no to nie. :p

Gość Menszczizna
To się nazywa babska dwulicowaść. :-)

Gość zieeeeeeeeeeeeeeeeew
"Zazwyczaj wygląd nie idzie w parze z intelektem i zauważyłam to już dawno. " jeszcze jeden zakompleksiony paszczur co ma wyglad do inteligecji? :)...nie wiem jak wygladasz ale inteligencją na pewno nie grzeszysz 🖐️