Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

editt

Czy na forum jest prawnik? proszę o pomoc

Polecane posty

Niedawno dowiedziałam się, że mój mąż ma 6 letnie dziecko z inną kobietą. Ja z męzem mam dwoje dzieci w wieku 12 i 7 lat. Kobieta ta żąda od niego uznania ojcostwa i alimentów. Mieskzamy na wsi na gospodarstwie moich rodziców ja ciężko pracuje bywalo tak że mąż znikał na dłuzszy czas ja zostawałam sama. Mam 30 lat ale czuję sie jaklbym miała 50. Jest mi ciężko mąż od czasu do czasu daje mi pieniądze praktycznie żyjemy z renty mojej mtki. Posiadam z mężem współwłasność w postaci gruntów rolnych. Co zrobić aby uchronic się przed tym abym to ja nie musiała tej kobiecie płacic za niego. (gospodarka rodziców jest przepisana na mnie) Mam na utrzymaniu dzieci jestem schorowana nie mam siły pracować jescze na jakąś kobietę która wiedziała ze on ma rodzinę. Mąż płacił jej spore pieniądze za plecami ale ona teraz sie wypiera. BŁAGAM POMÓŻCIE Czy jedynym rozwiązaniem bedzie rozwód ale on sie nie zgodzi jak moge go uzyskac z orzekaniem o jego winie?

Gość no tak to bywa z chlopami
mysle, ze to juz ze on ma dziecko z inna kobieta to powinnas dostac rozwod z calkowitej jego winy bo Cie zdradzil ; Zycze powodzenia i nie daj sie!

Gość aplikantka_radcowska
Posłuchaj editt - z całym szacunkiem dla Twojego problemu. Taka sprawa to co najmniej jedna wizyta w kancelarii, zastanowienie się nad doborem świadków, przygotowanie pism procesowych itd itd. Pierwszy z brzegu adwokat bierze za to ponad 1000 zł honorarium. Nie sądzę by któryś z nich chciał poświęcać swój czas na szczegółowe prezentowanie Tobie wszystkich prawniczych myków w tym temacie, bo mają swoją robotę. Zresztą - jak już wyjaśniał UK SUBS (prawnik zresztą, z tego co wiem), jest to niemal niemożliwe ot tak- na forum. Sprawa ma zbyt duży kaliber na takie kafeteryjne wyjaśnianie. Posłuchaj zatem rady którejś z moich poprzedniczek i idź na konsultacje do miejsowej papugi. Będzie to kosztować - ale jak wygrasz sprawę (zostanie orzeczona wina męża) to i tak będzie Ci musiał zwrócić koszty sądowe i zastępstwa procesowego.

ja pierdolę kiedy wy się nauczycie że porada prawna to taki sam towar jak chleb na półce w sklepie i tego ci nikt nie da za darmo chyba że \"po znajomości\" :o🖐️ może ci ktoś na forum dać jedynie przepis na chleb (czyli coś w stylu \"idź do prawnika\") :o🖐️

Gość ja troche wiem
Jeżeli chcesz uzyskać rozwód z orzeczeniem o winie współmałżonka, to na tobie spoczywa wyłączny ciężar udowodnienia jego winy.

Gość ja troche wiem
ale tu nie bedzie problemu bo cie zdradzał i ma dziecko z inna kobieta ( tzn o ile to napewno jego dziecko)

Gość mmmxmxz
olej go kobieto po co ci taki koles

Gość u mnie tez zamiec
moj szef bierze 6 tys za sprawe rozwodowa

Gość rozwody sa drogie

Gość sar-a28
W sprawie o ustalenie ojcostwa możesz poczytać sobie na stronie http://genmed.pl. Pozdrawiam