Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Migotka-27

Zapalenie mieszków włosowych czy czyrak?

Polecane posty

Gość Migotka-27

Witam, Mam juz dosyc ogladania swoich nóg,nie moge na nie patrzec,od ok.5 m-cy borykam sie z zapaleniem mieskzow wlosowych.Widzialam,ze na tym forum wiele z Was ma takie problemy i trudno je zwalczyc,ale mi juz powoli brak sil!!Mieszkam w malym miescie,mamy tu 1 dermatologa do ktorego poszlamz nadzieja ze mi os pomoze.Pani doktor ledwo co spojrzala na moje nogi ,nie powiedziala nawet co mi dolega i zapisala masc ktora zrobili mi w patece i co?jest jeszcze gorzej niz bylo!:(Ryczec mi sie juz chce,niewiem nawet czy to zapalenie mieskzow czy czyraki,czytalam objawy i wszystko podobne do siebie,mysle ze wyszlo mi to po depilacji depilatorem,mam na zewn.udach i zaczynaja juz mi sie ponizej kolan robic,a wyglada to jak krostki czerwone male rozsiane,niektore sa ropne,nie bola nie swedza jedynie moze przy dotknieciu,czasami wygladaja jak sine place,jedyne co mi dermatolog powiedziala to ze mam sie depilowac kremami i niestety ale mi to juz nigdy nie zejdzie!!!Probowalam roznymi masciami,zasypka dla dzieci,mysle ze moze jeszcze kupie masc ichtiolowa i tym sprobuje albo linomag,ale nawet nie wiem czy mam "to" zasuszac czy stosowac masci ??blagam was pomozcie,nie wyobrazam sobie latem chodzenia w spodniach,i lezenia na plazy w dlugiej spodnicy!!

Gość Migotka-27
Błagam żadna z was nie ma takich problemów?Podzielcie sie waszymi opiniami o lekach ,masciach ktore stosujecie ,bede probowala wszystko az do skutku!!!!

Gość rabusia
odstawić depilator, nie dłubać, nie wyciskać. Blizny zejdą po ok 2 latach, ale tylko w przypadku zastosowania się do powyższego

Gość rabusia
Do czasy wygojenia krostek w ogóle się nie gól, żeby ich nie podrażniać i nie rozsiewać zapalenia

Gość Migotka-27
rabusia dziekuje bardzo za rade,depilator odstawilam juz jakies opol roku temu,raz na tydzien delikatnie depiluje maszynka albo kremem,ale poprawy nie ma ,jest nawet gorzej,naprawde trzeba czekac 2 lata?U mnie z depilacja jest nie lada problem poniewaz,niestety jestem brunetka i mam bardzo bujne owlosienie,na calych nogach,nie wyobrazam sobie latem chodzic z takimi owlosionymi nogami nawet sama dla siebie,czy nie moge sobie pomoc jakimis masciami ?

Ale poprawy nie ma w sensie krostek czy blizn? Krostki możesz Tribiotykiem smarować, pastą cynkową. A co do blizn to tylko czas pomoże. Ja sama miałam identyczne problemy, borykałam się znimi przez kilka lat. Dopiero w tym roku jest szansa na odsłonięcie nóg. Przez ok 6 lat moje nogi słońca nie widziały:o

Gość Migotka-27
smutna taka - bardzo mi przykro to jest naprawde straszna dolegliwosc,czytalam coś o tym tribiotyku,to jest antybiotyk?jezeli tak to pewnie tylko na recepte,a probowalas?pomoglo troche choc?Czytalam tez zeby przemywac spirytusem salicylowym lub smarowac mascia ichtiolowa,ale naprawde juz sama sie w tym gubie.Najgorsze,ze na jesien biore ślub,wiem ,ze pod sukienka nie bedzie nog widac,ale sam fakt ze zle sie z tym czuje,poza tym jak nie wydepilowac nog na slub??No i kwestia samopoczucia:(((

Hej Kochane moje!!! :) Ja mam zapalenie mieszków wPewnego dnia okazało się, żemoja ciotka miała to na bikini dawniej i wyleczyła to w kilka tygodni maścią ichtionową!!! Kobietki moje kochane, używam jej od 1,5 tygodnia i mi też pomaga!!! Ze ona śmierdzi strasznie to polecam smarować na noc po kąpieli zaś, jeśli kąpiecie się rano to oliwka dla dzieci super zmiękcza naskórek!!! I co dalej? ...Biorąc kąpiel delikatnie poruszcie pazurkiem miejca, bo te ropne wągry jak ja to nazywam odchodzą wraz z naskórkiem!!! Dziewczyn, polecam, gorąco polecam!!! Bo mam zamiar do Hiszpanii w tym roku pojechać!!! 3majcie kciuki!!! XD