Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pierszy trymestr

mam ochote na niezdrowe zarcie-co jest ?!

Polecane posty

Gość pierszy trymestr

teraz gdy powinnam sie odzywiac zdrowo!! bobofruty i jogurty stoją-nawet na nie nie moge patrzec zazeram sie ciastkami i ...coca-colą halo?!!

Gość moja rada
ja też pierwszy trymestr i też mnie na początku ciągnęło do niezdrowego żarcia. Z większości jedzeniowego syfu udało mi się zrezygnować - przetłumaczyłam sobie, że nie mogę, oglądałam do znudzenia filmy z życia płodowego, żeby sobie uświadomić, że ten biedny dzieciak nie może być żywiony przeze mnie "psim żarciem". Szukałam też swoich ulubionych smaków. Jak miałam ochotę na arbuza to sobie kupowałam i mnie waliło, że mały kawałek kosztuje 7 zeta. Teraz pod koniec 3 miesiaca zostały na mojej czarnej liscie tylko chipsy i to od czasu do czasu :) jem owoce, suszone owoce, nabiał, wędliny, ciemne pieczywo, pije soczki owocowe i wodę. Spróbuj krok po kroku szukać fajnych smaków dla Ciebie wśród zdrowego jedzenia. Nie musisz od razu odżywiać się jak okaz zdrowia! ;)

Łatwo mówić,ja w pierwszej ciązy non stop piłam fante w puszce.No nie mogłam sie opanować.

Gość malaolga
Ja zaczelam dzis 9 tydzien ciazy i doslownie uszy by wam zwiedly od mojego jadlospisu.Przed ciaza jadlam bardzo zdrowo a teraz ochote mam jedynie na smietnikowe zarcie:(Chipsy,pizza,zapiekanki i frytki oczywiscie popijane mocno gazowana cola... Pewnie ze nie pozwalam sobie na to codziennie ale ochote mam tylko na takie zarcie.. Nie moge patrzec na slodycze ale paczki z pudrem bardzo mi smakuja i tylko to toleruje ze slodkosci,wedliny przyprawiaja mnie o takie mdlosci ze szok i tak jest z wiekszoscia miesa,itd. Dlaczego?

Z tego co czytam to bardzo dużo ciężarnych przez to przechodzi. Ja w pierwszym trymestrze tez parę razy musiałam wypić całą butlę Pepsi (tylko ją sobie odgazowywałam), pożreć kilka hamburgerów i kilka paczek chipsów cebulowych. Ale to szybko przeszło i całą resztą menu starałam sie "nadrobić" te szaleństwa. Ale jakie wyrzuty sumienia wtedy miałam..

Chyba coos w tym jest:) Cała ciąze piłam Pepsi miałam tak straszna ochote na nia..ze nie moglam sie powstrzymac.Smieszne jest to ze przed ciaza nigdy jej nie piłam :) A co do smietnikowego zarcia...przynajmniej raz dziennie musialam zjesc cos paskudnego! Nie mam pojecia czemu tak jest! ale jest to dosc powszechne zjawisko!hehe Pozdrawiam!