Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pierdoła z Podlasia

Jak wyprać kołdrę???

Polecane posty

Gość Pierdoła z Podlasia

Czy kołdrę się pierze?? Wiem, że niektóre chemicznie tak. Czy wy pierzecie swoje kołdry?? Cholera, nie wiem z jakiego materiału ta kołdra jest, na pewno nie z pierza i nie wiem czy mogę ją wyprać w pralce:o

Gość kamisa
Myślę ,że jak nie wiesz jak wyprać kołdrę to sprubój pranie delikatne a nawet na wełnę i nie dawaj za dużej temperatury ,tylko ok 30 st.A pranie chemiczne to ściema.Ja kiedyś kupiłam koce i na metce było ,że tylko pranie chemiczne i oddawałam do pralni .Za każdy koc płaciłam po 25 zł ,a mam ich 4 szt.Mam psa w domu ,który lubi kłaść się na kanapy i zakłaczył mi koce a do tego przeszły jego zapachem psim i oddałam do pralni.Na drugi dzień pojechałam po odbiór kocy i co się okazało,że sierść była nie doprana ,chociaż wiedziałam ze do końca nie zejdzie z koca,śmierdziały nadal psem ,więc to pranie chemiczne to tylko wietrzenie rzeczy a nie pranie.Spróbowałam wyprać koc w pralce i nawet przebolałam ze się zniszczy a tu niespodzianka .Koc był czysty ,pachnący i nic się z nim nie stało.Już nie ooddaję do pralni nic ,wszystko piorę w pralce.