Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość misia misia

JA CHCE PÓŁ MILIONA!!!!!!!!

Polecane posty

Gość dzejnostin
Tak to jest jak ktos chce koniecznie mieszkac w stolicy. Ja kupilam z mezem piekny dom na poludniu Francji za cene malego mieszkania w Paryzu. Kupowanie teraz mieszkania nie ma sensu, bo jakos trudno mi uwierzyc, ze ceny jeszcze pojda w gore.

Gość spokojnie..
problem w tym, że w stolicy też się zarabia

Gość misia misia
boje się kredytu bo: po 1- pisałam wcześniej, widze jak moi rodzice się męczą, zrobili się biedakami przez ten kredyt. po 2- mój facet nigdy w życiu by tego nie zrobił, nie wem tak jest wychowany czy co, poprostu mówi " nigdy w życiu żadnych kredytów i żadnych długów.nienawdzi mieć czegoś do spłacenia.taki typ, niektórzy tak mają po 3- to mnie przeraża , do końca zycia mieć kosę nad głową, niewiem czułabym się taka ....nie wolna...nie wiem jak to wytłaumaczyć

to może znajdź po prostu troche tańsze mieszkanie, w Gdańsku takich jest sporo, niekoniecznie za 500 tyś.

no to dalej mieszkaj z rodzicami, bo raczej mało jest prawdopodobne, że w ciągu roku czy dwóch zarobicie na jakiekolwiek mieszkanie. :P I to nie tylko tu, za granicą też.

Gość dzejnostin
Nie zawsze w stolicy zarabia sie kokosy. Moim zdaniem warto brac kredyt jesli miesieczna rata nie spowoduje, ze bedziecie zyli o suchym chlebie i nie bedziecie mogli nigdzie wyjsc,pojechac na wakacje czy sobie cos kupic. Poza tym w Gdansku bez problemu mozna kupic nowe, o wiele tansze mieszkanie.

Gość spokojnie..
misia - nikt nie lubi kredytów!!!!:D i wszyscy narzekają , ale...biorą ale wybór jest twój - mieszkanie z rodzicami i finansowo spokojna głowa , albo ryzyko i własne mieszkanie

Gość misia misia
tak zgadzam się a lw w innych krajach, spałacanie kredytu tak nie obciąża budżetu domowego jak u nas. w niemczech, anglii ludzie zarabiają tyle że mają też na inne rzeczy, wakacje, kredyty.oni wtedy normalnie zyją. a unas???weźmiesz kredyt, spałacasz go i nic innego ci nie pozistaje robić w życiu, bo to co zarobisz idzie na spłate a reszta na jedzenie i rachunki. w polsce luksusem jest mieć na dobry obiad. w innych krajach europy normą sa wakacje w ciepłych krajach

misia misia-masz 3 wyjscia: -zakrecic sie za lepsza praca -przekonac sie do kredytu -kiblowac u rodzicow Najlepsza niewatpliwie jest opcja nr jeden, co nie znaczy, ze wykonalna...tak wiec, pomimo Waszych przekonan, sugeruje powaznie zastanowic sie jednak nad kredytem.

no to się wyprowadźcie za którąś granicę i przestań marudzić.

Gość spokojnie..
misia- a czytałaś mój post o dublinie (strona wcześniej) - wszędzie jest tak samo

Gość dzjenostin
Rata kredytu nie powinna byc wieksza niz 25% Waszych wspolnych zarobkow. Wtedy oprocz mieszkania mozna sobie jeszcsze troche pozyc.

Gość misia misia
tak ja to wiem wszystko, bez kredytu ani rusz. tak sobie narzekam bo to jest niesprawiedliwe. wiem że nie mam innego wyjścia. wierzcie mi to mieszkanie to jest jedno z najtańszych w gadńsku.te ceny są dobiające. chyba wezme się w garść i zrobie coś z tym.boję się , ale trudno. ale piękne mieszkanko mówie Wam!!!!!!!!!!!!!!!

Gość spokojnie..
dobrze by było misiu gdybyś zdała też sobie sprawę, że to jest norma na świecie...

Gość dzjenostin
Misia, gdzie to mieszkanie sie znajduje? Jakos trudno mi uwierzyc, ze Gdansku sa takie ceny..

ja tez kiedys nie wyobrazalam sobie kredytu nad glowa...teraz mam 600 tys, wlasnie urzadzamy sie w nowym M i jest git:D nie taki diabel straszny

mam inną poropozycje - zmajstrujcie sobie z facetem dwójke dzieci, sprzedajcie je na organy i macie za to mieszkanie :P:P

Gość misia misia
że drogie????czy że tanie???? mój facet też nie wierzy że takie drogie, a ja mu mówie że to jest i tak tanie, bo siedze non stop z nosem w gazetach i ogłoszeniach internetowych, np. na allegro i to wcale nie jest takie drogie, oczywiście są tańsze, ale po co kupować mieszkanie które mi się nie podoba i w którym bym się czuła jak w klatce.

tak na marginesie - teraz nie opłaca sie inwestowac w nieruchomosci lokalowe - za to dobra działka to jeszcze super inwestycja - tylko trzeba wiedziec gdzie :P:P

Gość misia misia
dziubus o kurcze taki kredyt??gratuluje odwagi i mieszkanka.napewno warto , ale najtrudniejszy pierwszy krok. komiczne widać że jesteś facetem..........

Gość dzjenostin
Misia, dlaczego nie chcesz napisac, gdzie znajduje sie to mieszkanie? Chyba wybralas najdrozsze, super wielkie mieszkanie, bo w tym miescie sa jednak nizsze ceny..

Gość anka z kosciana
hmmmm 5oo tys same sie nie wezma. musisz wziasc kredyt... ale chcesz ten kredyt splacac do konca zycia i charowac tylko na to???? tez do dup.y. ale to jest wlasnie nasz chory kraj gdzie ludzie musza tyrac cale zycie na mieszkanie.. ale pomysl sobie ze Twoje dziecko juz bedzie to mieszkanko mialo i nie bedzie zaczynac od zera. moi rodzice na szczescie maja 3 mieszkania wiec bede miala gdzie mieszkac jak wyjde za maz. :)

dzjenostin, na strasznej, zabitej dechami wiosce mieszkania ( w bloku, bez balkonu, obrzydlistwo), są po 3 tys. za metr2, a w Gdańsku jest drogo, i to o czym pisze misia, jest normą, nawet lekko poniżej normy.

Gość spokojnie..
" nasz chory kraj gdzie ludzie musza tyrac cale zycie na mieszkanie" Rany boskie - wszędzie ludzie spłacają kredyty mieszkaniowe przez całe życie!!!!!!!!

niemaly kredycik, wiem. Troszke serce bolalo, kiedy przyszlo do placenia za to mieszkanie, ale coz...TAKI LAJF:D

Gość misia misia
to mieszkanko jest w gdańsku , przymorze, 72 m, 3 pokoje. mówie wam , to wcale nie jest drogo, spójrzcie na ceny innych, na allegro na przykład

Gość misia misia
komiczne, takie żarty na temat dzieci????kobieta????chyba nie.