Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość misia misia

JA CHCE PÓŁ MILIONA!!!!!!!!

Polecane posty

Gość anka z kosciana
spokojnie----wszedzie ludzie tyraja na splate kredytu wiadomo. ale nie przez cale zycie!!! i to w dodatku odmawiajac sobie innych rzeczy. wiadomo ze na calym swiecie ludzie biora kredyty ale zyja przy tym normalnoie... ktos wczesniej napisal ze w anglii mieszkanie kosztuje 200,000 funtow. duzo... ale dla nich gdzie najnizsza stawka za godzine to 5funto to tak jakbys u nas miala mieszkania za 200.000 zl. i co????????

Gość dzjenostin
W takim razie ceny musialy bardzo isc w gore i trzeba naprawde duzo zarabiac, aby splacac rate kredytu i jeszcze miec kase na normalne zycie. Za granica ludzie tez biora kredyty, ale taka rata jest tylko mala czescia pensji, wiec jej sie nie odczuwa.

Gość misia misia
do spokojnie wiemy wszędzie spłacają kredyt, ale gdzie indziej ten kredyt nie przeszkadza im w życiu jak nam

oczywiście, że niedrogo, jeżeli w takim zapyziałym Wejherowie mieszkania też są po około 6 tys. za metr, to Gdańsk za taką cenę jest bardzo atrakcyjna ofertą :)

Gość misia misia
jedyny sposób??/wolałabym mieszkać pod mostem niż zabić swoje dziecko i sprzedać jego narządy. zresztą nie o tym mowa

Gość mogę doradzić
jak już wziąc kredyt, to tylko na budowę własnego domku :) przynajmniej nie będziesz płacić czynszu dożywotnio :)

Gość dzjenostin
Ustalmy jedna rzecz...Jak na Polskie zarobki to 500tys za mieszkanie to BARDZO DROGO.

Gość dzjenostin
*polskie

dzieci mozesz sobie urodzic wiecej, a mieszkać gdzioes musicie :P Poza tym, jesli wszyscy beda mieli takie podejscie jak Ty, to pod mostem juz miejsc nie bedzie - mysl ekonomicznie kobieto :P

Gość dzjenostin
potrafisz komiczne chociaz jedna wypowiedz nie przyozdobic ta emotikonka: :P

Gość misia misia
no właśnie mój mężuś jak już miałby cokolwiek pożyczać to wolałby zbudować sam dom. tylko że działki w gdańsku....takie same ceny co za mieszkanie.wieć co tu wybrać???

"jak już wziąc kredyt, to tylko na budowę własnego domku przynajmniej nie będziesz płacić czynszu dożywotnio" no pewnie - domu nie trzeba remontować, śmieci zabieraja za darmo, woda tez jest darmowa, ogrzewanie gratisowe - ogolnie to dom ma same zalety :D:D

Gość no to tylko w kasynie

Gość misia misia
jezu komicznie, ty nie masz dobrze z głową, jak by każdy miał takie podejście jak ja??? że niechce sprzedawać swoich dzieci???? weź się schowaj człowieku. wspołczuje twoim dzieciom przyszłym

Gość spokojnie..
za mieszkanie typu 72 m cena w Dublinie to byłoby okolo 450.000 euro czyli około 2200 euro miesiącznie przez 30-35 lat a pensja -pisałam około 2000-3000 euro minimalna to około 1600 euro brutto

dzjenostin nie potrafie, bo kazda wypowiedź jest szydercza :P a co do domu - beznadzieja chyba, ze ktos lubi zajmowac sie tylko domem, w weekendy dom, po pracy dom itp... dla mnie to masakra.... apartamencik jest wygodniejszy

"jak by każdy miał takie podejście jak ja??? że niechce sprzedawać swoich dzieci???? " pierwszą dwójke możesz sprzedać, zeby kolejna parka miała dostatnie życie... powinnas myslec o przyszłosci

Gość misia misia
ja osobiście wolałabym dom, wyjść do swojego ogrodu i robić co tylko dusza zapragnie to jest cudowne uczucie. wybudowanie domu może i nie byłoby takie drogie,( teściowie budowali to wiem) ale ceny działki ???masakra!!! plus cena wybudowania domu, to chyba już lepiej mieszkanie, co??? jak myślicie?????.ja się nad tym głowie od dłuższego czasu

Gość misia misia
teraz się smiać ???, czy dodasz jeszcze coś mądrego????

to zalezy gdzie kupujesz tę działkę... jesli w centrum miasta i na dodatek, jeszcze o jakichs ogrodach myslisz, to np w Warszawie musisz miec od kilku milionów w góre :P

Gość tylko dom
mieszkając w blokowisku musisz co miesiąc płacić czynsz, który często nie jest niższy od raty kredytu, myśląc logicznie, kupując mieszkanie - płacisz podwójny kredyt :P a dom to dom, własny trawnik, drzewa, iglaki, altanka, kolacje przy grilu :)

"teraz się smiać ???, czy dodasz jeszcze coś mądrego????" nie wiem, z czego sie chcesz śmiać... skoro podaje Ci gotowe rozwiązanie Twojego problemu

Gość spokojnie..
do tylko dom hmmm ...a ogrzewanie, woda, szambo, wywóz śmieci, remonty, konserwacja itd do za darmo jest w domku????

ludzie - o jakim wy czynszu piszecie? czynsz to jest w lokalach wynajmowanych... a w przypadku własności lokalu mieszkalnego stanowiącego odrębną nieruchomość nie ma zadnego czynszu... jest comiesieczna zaliczka na koszty eksploatacyjne - wodę, wywóz śmieci, ogrzewanie, sprzątanie, zarząd nieruchomością wspólną, ochronę oraz koszty remontów i napraw - czyli to samo, za co placicie mając dom

Gość misia misia
no tak, dom to jest moje marzenie pierwszorzędne.ale kredytu to bym chyba z 1,5 miliona musiała wziąć. aaaaaaaaaaa moje wnuki by musiałay jeszcze spałacać. zresztą tyle w życiu bym nie dostała.nie maiałabym takiej zdolności kredytowej. od zawsze mieszkam w domu z wielkim ogrodem i to było cudownie mieszkać w takim do końca zycia, tylko że w swoim

Gość tylko dom
komiczne, no to ile tej zaliczki płacisz? pewnie, że dom trzeba ogrzać, płacić za prąd, gaz, wodę, remontować jak jest taka potrzeba, ale chyba mieszkańcy bloków też nie są od tego wolni?

"pewnie, że dom trzeba ogrzać, płacić za prąd, gaz, wodę, remontować jak jest taka potrzeba, ale chyba mieszkańcy bloków też nie są od tego wolni" ale to jest własnie w tej zaliczce :D:D

Gość a jaki TY będziesz pąłcić czyn
sz za takie 72 metrowe mieszkanie w gdańsku???