Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Chemical

Baby Design Sprint - wiecie coś o tym wózku?

Polecane posty

Gość powroz sobie
Wózek spacerowy Baby Design Sprint to lekki i komfortowy wózek przeznaczony dla dziecka powyżej 6 miesiąca. Pozostałe zalety wózka to: - przednie koła skrętne z możliwością zablokowania, - lekka rama aluminiowa, - amortyzacja na 4 koła, - wygodny system składania wózka, - duży, materiałowy kosz na zakupy, - tacka z zamykanym pojemnikiem na drobiazgi, - miękki odpinany materacyk, - łatwo odpinana barierka, - składana budka, z okienkiem oraz kieszonką na drobiazgi, - regulowany podnóżek oraz oparcie, - oparcie rozkłada się do pozycji leżącej, - pięciopunktowe pasy bezpieczeństwa, - w komplecie znajduje się pokrowiec na nóżki, - Travel System, czyli możliwość zamontowana na wózku fotelika Dumbo. - waga wózka 8,5 kg, - wymiary złożonego wózka: dł. 39 cm, szer. 61 cm, wys. 80 cm, - wymiary siedziska: szer. 35 cm, głęb. 25 cm, wys. 45 cm

Do tego sama dotarłam :) Ale gdyby któraś z mam potrafiłaby mi napisać, jak wózeczek sprawuje się w praktyce, to byłoby SUPER!

witam:)) Ja mam baby design active:)) interesuję Cię tez ten model? jesli nie nie będę się rozpisywac:D Pozdrawiam:)

Ja mam ten wózek. Wg mnie super:) Świetnie się prowadzi , łatwo składa , ma sporo miejsca na zakupy, materacyk bez problemu można wyprać. Nie wiem co jeszcze mam napisać , jak dla mnie OK .

Alusiu - dziękuję, szukam informacji tylko o modelu Sprint. Koraliku - a jak z wielkością złożonego wózka? Mieści się do takiego przeciętnego samochodu? Czy łatwo \"podbija\" się go na krawężnikach z dzieckiem na pokładzie? Czy nie klekota po jakimś czasie użytkowania? Czy jest wygodny gdy rozłoży się go całkiem na płasko? Jak amortyzacja się sprawdza? I w końcu w jakim wieku dziecko, tak na Twoje oko, będzie się już w nim dobrze czuło?

Ja mam ten wózek od około miesiąca i jestem bardzo zadowolona (super się prowadzi, ma ładne kolory, fajnie wygląda) :) Super wózek za rozsądną cenę :) Niestety nie wiem czy mieści się do bagażnika samochodu, bo jeszcze nigdy nie musiałam go przewozić. Natomiast łatwo wjeżdża się nim na krawężniki (nawet z pełnym koszem zakupów :) ). Mi na razie nic nie klekota w tym wózku :) Wydaje mi się, że pozycja leżąca jest wygodna dla dziecka - przynajmniej moja córcia nie narzeka i często usypia w wózeczku :) Wózek ten jest dla dzieci od 6 miesiąca życia jednak my kupiliśmy go jak córcia miała 11 miesięcy ... Po prostu męczyliśmy się ze spacerówką z wózka wielofunkcyjnego :o

Gość fish_ka
a napiszcie cos prosze o tym materacyku - ogladalam dzis ten wozek i bardzo mi sie podoba, z tym ze poniewaz materacyk jest taki puchaty i przyjemniutki, troszke obawiam sie czy jak przyjda cieplejsze dni nie bedzie malej za cieplo ... wiem ze jest odpinany (widzialam), ale niestety widzialam tez tego paskudnego rzepa na wysokosci glowki - czyli bez innego materacyka nie da sie jezdzic :(

Więc wózek ten mam już rok i nadal jestem bardzo zadowolona. Nie klekota, jest wygodny , dziecko jak było mniejsze to bez problemu w nim spało, po złożeniu może nie jest specjalnie mały ale zmieści się w każdym samochodzie. Co do materacyka to nigdy go nie ściągałam ( co najwyżej do prania;) ) bo nie widziałam potrzeby , synek nigdy się w nim nie pocił.

Szczerze mówiąc nie mam często okazji jeździć po wertepach ;) ale jak już jadę to blokuję przednie koła i nie ma najmniejszego problemu z jazdą. Co do wnoszenia to raczej też rzadko go wnoszę bo nie mam takiej potrzeby. Złożony bez problemu wniesiesz , jeżeli chodzi o rozłozony to jest mało wygodny ale chyba jak większość tego typu wózków bo w końcu nie jest mały jak parasolka.

Wiesz w tym temacie specjalnie Ci nie pomogę bo raczej go nigdzie nie wnoszę co najwyżej od czasu do czasu pare schodków. Nic nie zawadza i można go wnosić tylko tak jak piszę nie jest on mały a dosyć szeroki więc trochę nieporęcznie go chwycić .

kuzynka ma ten wozek..do sklepu nie wjedzie bo za duzy ( o pakowaniu go do samochodu nie wspomne)...wg mnie lepsza \"parasolka\" ale to chyba zalezy co kto oczekuje od wozka. Wizualnie jest Ok. i chyba dobrze sie prowadzi bo ma spore kolka

Gość jaad
Mam Sprinta od pół roku i gdyby mi przyszło jeszcze raz wybierać, poszukałbym chyba innego. Zady i walety zaobserwowane: 1. Lekki jest, choć lepiej się go niesie w postaci rozłożonej, złożony do niesienia jest niewygodny. 2. Po złożeniu mieści się do bagażnika przeciętnego auta, można przednie kółka przy składaniu obrócić "do środka", wtedy jest krótszy, ale za to wyższy, bo oparcie nie do końca się składa. Zabierając go na wczasy zdjąłem kółka (łatwe) i zapakowałem na przednie siedzenie :) 3. Jakość i trwałość. Całkiem przyzwoita, poza jedną poważną wpadką - mocowanie przednich kółek, a dokładniej tuleja zapewniająca obracanie w osi pionowej. Plastik się wyrabia i zaczep przestaje trzymać, co skutkuje spadaniem kółka przy podnoszeniu przodu wózka np. przy podjeżdżaniu na krawężnik. Zastanawiam się nad reklamowaniem, ale nie wiem czym będę w tym czasie jeździł :( 4. Duże i wygodne siedzisko, dobrze się rozkłada do spania, dobre osłonięcie budki od wiatru, wygodna barierka, materacyk łatwo wyprać. 5. Jazda - po chodniku, sklepie i innej równej nawierzchni - bez zastrzeżeń. Po wertepach znacznie gorzej, jedzie gdzie chce, trzeba się trochę naszarpać. Piankowe kółka w porządku, dopóki nie wjedzie się zapiaszczonymi kółkami na gładką powierzchnię (sklep) - kłopoty ze skręcaniem. W pozycji siedzącej trochę jednak trzeba nacisnąć rączkę aby podnieść przednie kółka, w pozycji leżącej idzie lekko. Prowadzenie do tyłu (czasem trzeba jak słońce w oczy śpiącemu świeci) - tragedia, zwłaszcza w terenie. Środek ciężkości prawie nad tylną osią, przednie kółka maja tendencję do podnoszenia. I tyle. Chyba jednak warto wydać kasiorę na lepszy wózek (przednie kółka jeżeli już skrętne, to koniecznie pojedyncze!) i jeździć z przyjemnością. Po dwóch tygodniach wczasów gdy musiałem ciągle przepychać ten wózek po nierównych ścieżkach mam serdecznie dość. Stara spacerówka z wózka wielofunkcyjnego, na wahaczach i pompowanych kołach wymiata. Tyle, że wielka i ciężka :(

Gość Agarud3
Mam ten wózek już dwa lata mój synek właśnie skończył jeździć w nim przeniósł sie na rowerek,wózek jest świetny sprawuje sie w zimę i latem w lesie dzięki dużym kolom bardzo polecam wygodny i duży dziecko ma w nim miejscemoze leżeć swobodnie mocno pozdrawiam