Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ktos tak miał

Obawiam się,że moge być w ciąży.

Polecane posty

Gość Eliza...
ktos tak miał---> wiesz co nie gniewaj się ale dziwnie to zabrzmiało ten twój post że jesteś mężatką a tu taki klops jakbyś miała 15 lat... Co do kg to nie pojawiają się tak wcześnie, ja dopiero w 3 miesiącu zaczęłam przybierać na wadze, wcześniej ani grama.

Hmm ja slyszalam ze tak ok od 4 tygodnia sa nudnosci, moga pojawic sie wymioty itd. Jezeli chodzi o dodatkowe kg to nie wiem...

Gość Eliza...
nie nawet jeśli nie zabezpieczaliście się dodatkowo, bo pigułka działa dalej, w który to był dzień cyklu pamiętasz??

Gość Eliza...
no Malinka masz racje ale jakby nie było to 4 tyg to już masz miesiąc ja niestety o nudnościach nic nie powiem bo nie miałam ani razu przez całą ciążę, jedynie strasznie reagowałam na wszelkie zapachy, zapach zwykłego obiadu mnie obrzydzał bardzo, ale nic poza tym, no i siusianie aż nazbyt częste :)

eliza: nawet gdy zapomnialam o tej tabletce chcoiaz na opakowaniu pisalo ze przez 7 tygodni powinnam sie tez zabezpieczac prezerwatywa a nie robilismy tak po 5 dniach??

Gość ktos tak miał
Eliza Wiem,ze moj post moze byc uwazany za dziwny, pisany przez jakas malolate. Ja mam 26 lat i nie biore juz tabletek anty gdyz za jakis czas planowalam zajsc w ciaze a chce uspokoic organizm po wczesniejszym faszerowaniu sie hormonami. Ale do rzeczy.. Ostatnio zaczelam sie naprawde dziwnie czuc. Nie wymiotuje ale czuje jakby robilo mi sie " nie dobrze". W dodatku troszke przytylam. Owszem - byly Swieta - ale pilnowalam swojej wagi.. Wczoraj ponownie na nią wskoczylam i to co zobaczylam szczerze mnie zdziwilo.. Brzuszka nie mam. Cwicze brzuszki.. Dlatego teraz jestem pelna obaw. O wszystko...dlatego zapytalam.

Gość Eliza...
no odpisałam Ci o 22:17 nie chce mi się tego przepisywać :)

Gość Eliza...
no tym bardziej nie skoro to był dzień po okresie, także nic się nie martw :)

nawet jesli wspolzylam 5 dni po zapomnieniu tabletki i najpierw bylo bez gumki az do szczytowania nawet predzej tylko dla przyjemnosci a potem z gumka

Gość Eliza...
ktos tak miał -->e no to spoko bo to nie musi być od razu tak że będziesz wymiotować, tak się zaczyna od tego uczucia że jest ci nie dobrze, a kiedy najbardziej odczuwasz te nudności, rano czy w jakiś sytuacjach, np. jak czujesz jakieś zapachy, zwykłe które do tej pory nie robily an Tobie wrażenia??A z tymi kg to może rzeczywiście po świętach??

Gość Eliza...
zaklopotana no nawet wtedy :)

Gość ktos tak miał
Zapachy mi jakos specjalnie nie przeszkadzaja!:) Źle mi jest rano ale przede wszytskim wieczorem..dlatego na objaw ciąży mi to jakos nie wyglada..:) Chociaz moge sie teraz mylic. Przeciez nie bylam jeszcze w ciazy wiec skad moge wiedziec jak sie bede czuc bedac w niej! Choc czesto sie slyszy o tych zapachach.. No nic..jutro zrobie test i powinnam juz wszystko wiedziec. Pozdrawiam

Gość Eliza...
nie ma za co. Życzę udanej nocki kobitki ;) ktos tak miał wpadnij jutro i napisz jaki wynik.Pozdrawiam.

Gość ktos tak miał
Moje "objawy ciązy" to: - wieksze niz zazwyczaj zmeczenie (ostatnio duzo pracowalam wiec moze przez to jestem oslabiona) - uczucie - "zaraz chyba zwymiotuje" :) - czeste siusianie (ale pije troche wody mineralnej wiec moze przez ta wode) - dodatkowe kg ( Swieta byly ale nawet jak nie dbalam o wage nigdy tyle nie wazylam - no chyba,ze waga sie mi rozregulowala):) Stad ten moj topic.. Pozdr

Gość Eliza...
Oj kobito z takimi objawami to na pewno jesteś w ciąży :) to uczucie zmęczenia też miałam, nic tylko bym się pokładała gdzie się dało...

Gość ktos tak miał
Eliza - pisalas to ironicznie, prawda?:)

Gość Eliza...
nie, no coś Ty, :)

Gość Eliza...
a tak w ogóle to chcesz być w ciąży czy nie??

Gość ktos tak miał
Tak szczerze to sama nie wiem. Mam mnostwo planow i juz zaczelam dzialac wiec pojawienie sie w tym roku dzidziusia w moim i meza zyciu wiele by zmienilo.. Wiem,ze gdybym byla w ciazy to swiat by mi sie nie zalamal.. Mysle,ze nawet bym sie cieszyla. Ale ... wolalabym jeszcze na to szczescie troszke poczekac.

Gość Eliza...
No czasem tak to bywa że w najmniej spodziewanym momencie przychodzi ten cud, ja tak bardzo nie chciałam być w ciąży że nie mając okresu przez 3 miesiące i mając kilka objawów dalej łudziłam się że nie jestem w ciąży a to dlatego że będąc 1,5 miesiąca w ciąży robiłam 2 testy i oba wyszły negatywnie dlatego tak wierzyłam że nie jestem, ale teraz mam 2,5 letnią córeczkę i życie bym za nią oddała i nie żałuję niczego :)

Gość ktos tak miał
To tylko moge pogratulowac Ci takiego szczescia! 2 testy i oba wyszly negatywnie? hmmmm.... Ja zrobilam 1 i jak tylko zobaczylam 1 kreseczke - pomyslalam..dobrze,ze jest jak jest!:) Teraz mam mieszane uczucia. W dodatku przychodzi obawa: Co jesli jestem w ciazy? Przeciez pilam alkohol, gimnastykuje sie, czasem stosuje diete. Co jesli juz zaszkodzilam dzidziusiowi? Taki wlasnie lek dopadl mnie dzis wieczorem. Tymbardziej,ze meza nie ma obok (delegacja) a ja siedze w papierach i na niczym nie umiem sie skupic..

KTOS TAK MIAL: po pierwsze twoje objawy moga ale nie musa wskazywac ciazy, ja akurat jestem w ciązy wiec jestem na bieżaco, i cóz, akurat ja w ten sposób zaszłam, podczas stosunku przerywanego, prawdopodobnie własnie przez ten płyn doszło do zapłodnienia. No ale podstawowym objawem ciązy u każdej kobiety jest obrzęk piersi, a dokładniej, jesli czujesz ból, cokowliek w biuscie coCie niepokoi, zauważyłas bardziej widoczne żyły, piersi sa twardsze i bardziej wrazliwe na dotyk to proponuje koniecznie zrobic test ponownie. Mdłości u mnie wystepowały rano i wieczorem, także każda przezywa to inaczej, zgagi nie miałam a w pierwszych trzech miesiącach sie chudnie, przewaznie. Takze na dwoje babka wrózyła, zrób test i bedzie wszystko wiadomo.

Gość Eliza...
nie martw się na zapas, ja też byłam już w ciąży a był taki moment że nie za dobrze się układało między mną a moim wtedy jeszcze chłopakiem i też zaszalałam też piłam, robiliśmy sobie ze znajomymi nocne wycieczki w góry, wracałam do domu o 7 rano np. ale na szczęście nic sie nie stało :) I też bałam się że zostanę z tym sama bo wiedziałam że mój umiejscawia dziecko w daaaaaaalekiej przyszłości a jednak wszystko sie ułożyło, także nic się nie martw kocha i jeśli jesteś w ciąży to ciesz się i korzystaj bo to najfajniejszy okres w życiu kobiety ;)

Co do picia alkoholu KTOS tak miał, to nie martw sie, przez pierwsze trzy tygodnie ciązy nie ma to wpływu na embrion, ja równiez piłam czasem alkohol, paliłam papierosy, ale lekarz uspokoił że nie rzutuje to na dalszy rozwój dziecka, no chyba ze robi sie to swaidomie w momencie kiedy ciaza jest juz wykryta i sie rozwija, wtedy to karygodne

Gość Eliza...
oczywiście jak zaszalałam to jeszcze nie wiedziałam że jestem w ciąży bo inaczej w życiu bym sobie nie pozwoliła na takie coś, Bubba23 a ja właśnie nie odczuwałam bólu piersi w ogóle :)

Eliza :) a ja znowu az do trzeciego miesiaca nie mogłam sie dotknąc do biustu, ak bolał, i po tym poznałam ze jestemw ciązy, bo okres i tak mi sie czesto spozniał, a wtedy juz 10 dni mi sie spozniał, plus te wielkie cycki i klops, było wiadomo ;)

Gość ktos tak miał
Bubba23 wlasnie szybciutko zbadalam sobie piersi. Sa takie jak byly. I anwet nie bardzo wrazliwe wiec..:) Elza..uspokoilam juz nerwy i...mysle,ze powinnam teraz wskoczyc do lozka i sie wyspac. Jutro mam ciezki dzien.. Mam tylko nadzieje,ze zdaze kupic test w aptece zanim mi ja zamkna (nie mieszkam w duzym miescie) :) A zreszta..co ma byc to bedzie.. Pozdrawiam serdecznie i dobrej nocki zycze!