Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Monika _26

Co po geografii w UK

Polecane posty

Gość Monika _26

Jakie sa mozliwosci dla absolwentow geografii w UK

Gość zmywak ew. fabryka

Moniko, uwiez mi, w UK ukonczony kierunek studiow maja male znaczenie. Liczy sie wiecej chec do pracy, wiara w siebie i wlasne mozliwosci i sila przebicia. Jesli jezyk znasz bardzo dobrze to na pewno duzo drzwi sie przed toba otworzy. I nie sluchaj wpisow takich jak \"zmywak czy fabryka\". Poczytaj na innych topikach, np na \"jak dostaliscie prace w biurze\" - dziewczyny mowia ze najwazniejsze jest wierzyc w siebie!!! mam kolezanke ktora skonczyla teologie w Cambridge i pracuje w marketing\'u, znajomego po biologi ktory jest programatorem ... wszystko zalezy od tego co ty chcesz w zyciu robic i osiagnac!

Gość jak skonczylas
geografie w polsce i pzrejezdzasz do UK to powiem szczerze ,ze lepiej by ci bylo isc do zawodowki na fryzjerke albo piekarze i szybciej bys prace znalazla. kto poza tym wybiera taki bezuzyteczny kierunek? tylko osoby ,ktore nie byly za madre zeby sie dostac na cos lepszego......

Gość jak skonczylas
ten zymwak, czy fabryka,tak poza tym to bardzo realistyczne.....poweidzalabym nawet bardziej niz praca w biurze,

Gość autor tematu 28
Rzeczywiscie nie nazywam sie Monika, a jestem facetem. Sadze ze jednak perspektywy pracy sa szerokie o ile zna sie dobrze jezyk angieslki i ma sile przebicia. Mozna pracowac w szkole ( ale trzeba miec byc moze jakies preszkolenie pedagogiczne tutaj ), w biurze turystycznym lub planowania przestrzennego, hotelu czy instytucjach zwiazanych z ochrona srodowiska. Do -> jak skonczylas - sadze ze Cie geografia nie interesuje, bo mnie tak. Nie widze sensu isc na studia ktore mnie nie interesuja. A ty co skonczylas?

Gość Do jak skończyłas
żebyś wiedziała, że na geografię nie jest sie tak łatwo dostać a jak już sie człowiek dostanie to też nie ma lajtu i na ten kierunek idą pasjonaci a nie ci, ktorzy sie nigdzie nie dostali (ci to chyba zasilają zarządzania i marketingi):classic_cool:

Gość zmywak ew fabryka
no niestety licza sie nie checi tylko dobry angielski i doswiadczenie, a jakie doswiadczenie czy umiejetnosci ma sie po geografii?

Gość Cytryna_NZ
Pracowalam w UK w biurze podrozy. Byla tam tez Polka po geografii :) Jezeli dobrze znasz angielski i jeszcze do tego masz zdolnosci handlowe - mozesz sprzedawac wakacje. Jesli nie, mozesz pracowac w takim biurze np. przy biletach i fakturach, w customer service, w data entry, w marketingu. Problem w tym, ze praca w turystyce jest raczej slabo platna.

Gość autor tematu
Rzezcywiscie, takze o tym slyszalem ze praca w biurach podrozy jest malo platna.

Gość Cytryna_NZ
Ma jednak inne zalety - tanie wakacje, czasami zupelnie darmowe :) A jesli pracujesz w sprzedazy to zwykle jestes na prowizji i wtedy mozna calkiem niezle zarobic.

wszystko na co masz ochote i gdzie cie przyjma :) majac mature masz wieksze szanse na poczatkujacego administratora niz przecietny Anglik po gimnazjum. polecam www.reed.co.uk goog luck!

Gość hej miss prowokacja
napisz cos wiecej o tej agencji. Wiem ze jest bardzo duza, ma duzo ofert pracy. Z niej jeszcze nie korzystalem. Moj angielski jest slaby, moze na kenera bym sie nadal. A sa szanse na biuro?

Gość hzhz
Do jak skończyłas Dlaczego uważasz, że kierunek geografia jest bezużyteczny?

Gość jak skonczylas
no bo jest bezuzyteczny, tk samo jak polonistyka czy filozofia.... ludzie po kierunkah chociazby informatyka nie zastanwaioai sie co po informatyce w UK???

Gość taka prawda ze mozna
znalezc w miare dobra prace o ile zna sie dobrze jezyk

Gość nigdy w życiu żadnego araba
praca w biurze podrózy w uk słabo płatna? a skąd masz takie informacje? ja poznałam anglika który pracuje w biurze podróży i ma 6 tysięcy funtów na rękę. 2 tysiące podstawowa płaca i do tego jeszcze prowizja. poza tym by pracować w biurze p[odrózy to trzeba kończyc tamtejsze kursy bo bez tego nie przyjmuja do pracy.

Gość taka prawda ze mozna
milo to slyszec, ale to na tym forum slyszalem ze slabo placa w tych biurach, ale dla mnie to i tak nieosiagalne pozdrawiam

Gość slabo placa
ciekawe gdzie ten twoj kolega zarabia 6 tysiecy na reke hehehe moja znajoma szkotka dostala wlasnie niedawno prace w biurze podrozy w Thomsonie - dostaje troszke wiecej niz minimum.....wiec nawet do tych 2 tysiecy jej daleko. moze kierownik zarabia wiecej ale nie zwykly pracownik biura wiec nie wprowadzaj ludzi w blad

Gość nigdy w życiu żadnego araba
2 tysiące to ma gwarantowane a reszta to prowizja. ale to w anglii może w szkocji gorzej płacą.

Gość pippuhhj

Gość ssdefde

Gość DETFT
sprobuj na poczatek w szkole jak pomoc nauczyciela od geografi;)) gwarantuje ci ze po 3 latach bedziesz nauczycielem w jakims 6-form u mojego dziecka w szkole nauczyciel nie potrafi odczytac z mapy;)) Moj syn jest pomocnikiem nauczyciela od informatyki.

Gość a czy istnieje taka pozycja
jak teaching asistant of geography nie slyszalem o tym, wiesz ze jest teaching assistant we wczesnych klasach szkoly podstawowej poszukam w necie

Gość po kurasacgg
nie w wczesnych tylko 6.7.8.9 i tak dalej - tak samo. ale glownie chodzi o suport nauczyciela - tlumacza itd. a po jakims czasie uda ci sie zostac nauczycielem.

Gość life isn't easy
?