Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Smutna Luta

Hemoroidy

Polecane posty

Gość Smutna Luta

Jestem w 37 tygodniu ciąży i wczoraj odkryłam u siebie guzek w odbycie takki na zewnątrz i to na pewno pojawiły się u mnie hemoroidy gdyż mam problemy od łuższegp czasu z zaparciami.Jak sobie pomóc?Guzek jest mały i nie boli,ale na początku lepiej uważać.Doradźcie coś!

Gość tiranan
posterisan

Gość babeczka 30
PROCTO-HEMOLAN guzki zniknęły po 10 dniach ;)

po pierwsze nigdy nie wyprózniaj sie na siłe jak masz problem to znak ze zla dieta musisz wiecej błonnika np. dodawaj do jogurtów otreby pszenne ja daje tak mojemu synkowi i od tej pory nie mamy problemów z kupą jestes w ciazy i nie mozesz stosowac leków bez lekarza

Gość Posterisan

Gość upupupub

Gość myszka83 ales Ty glupia
Zaparcia w ciazy nie sa spowodowane zla dieta tylko uciskiem jakie powoduje malenstwo. I to calkiem naturalne. Ja tez mialam takie malego "guzka" na 2tyg przed terminem porodu, ale nie poszlam z tym do mojego ginekologa, bo nie bylo to dla mnie uciazliwe czy bolesne. Po porodzie samoistnie znikl jak zaczelam sie normalnie wyprozniac. Mozesz oczywiscie isc do lekarza zeby Ci sie nie pogorszylo, bo wiem ze to nic przyjemnego jak zacznie bolec. Zapewne przepisze Ci masc. Pozdrawiam

Gość ratujcie.pomocy.18lat.
czesc. dziewczyny ratujcie. mam 18 lat i za nic w swiecie nie pojde do lekarza ale wyczulam dzisiaj u siebie przy odbycie taka roste jakby pecherz cos na pol cm moze... czy to jest hemoroid? to nie boli nie piecze ani nic... a podobno dopioer po jakims czasie jak sie ma hemoroidy to jest krew w kale. ja chyba nic takiego nie mam teraz. ale mam miesiaczke. RATUJCIE. nie pojde do lekarza :(

up up up

podnoszee :(

Daj nie panikuj,nie zamartwiaj sie na zapas:D Kup sobie masc POSTERISAN posmaruj kilka razy tyłeczek i zobaczysz,ze zylaczek Ci zginie. Piszesz o krwi w kale,tak to prawda,ale musiałabyś miec duze zylaki aby Ci popekały, i wtedy by Cie zapewne bolało i piekło.

Gość hermateet
Ja stosowałam pół ciąży Cyclo3forte doustnie (poprawia przepływy żylne)-ginekolog polecił. Smarowałam guzek taką maścią homeopatyczną (nie pamietam nazwy) - pomogło. I trzeba dużo pić, sporo błonnika jeść (jabłka, otręby, śliwki suszone) i nigdy się nie napinać przy załatwianiu! Jak guzek zmięknie to po skorzystaniu z toalety podczas podmywania starać się go "schować" w środku.

Gość 18lat. ta wyzej.
a co mi poradzicie? ;(:(:(

Gość justynaa0
Tanim i mało wstydliwym sposobem powinna okazać się krioterapia. Możecie przeprowadzić ją w domu same. To bardzo ważne dla niektórych, którzy boją się lekarza. Tutaj macie link do leku www.anurexworld.com Pozdrawiam i powodzenia

Gość no niestety
ja tez mialam jednego hemoroida bedac w ciazy ( wyszedl mi okolo 36 tc ) kupilam sobie taka masc ( niestety nie pamietam nazwy bo bylo to ponad pol roku temu ) masc nie pomogla ale przynosila ulge ( bo odczuwalam bol ) po porodzie hemoroid zniknal dokladnie po 2 dniach( wyglada na to ze dzidzia tak uciskala ze az wyszedl hemoroid ) wiec moze u ciebie bedzie podobnie i po porodzie nie bedzie sladu po hemoroidzie czego ci zycze .