Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamaigi

jak nauczyć 3 m-czne dziecko pić mleko z butelki?

Polecane posty

Gość mamaigi

Kobietki, moja 3 miesięczna pannica dostaje histerii na widok butli. Nie wiem co zrobić, żeby ją nauczyć z niej jeść. Karmię piersią ale chcę tez dawać mleko butelką. Próbowałam różnych rodzajów butelek (Avent, Canpol, Chicco, Tomee Tipee, medela + rożne kombinacje smoczków) i nic...histeria potworna już na sam ich widok:-D Stosowałam zasadę, żeby próbować aż do skutku. No cóż....3 tygodnie codziennych prób i nie ma poprawy. Może wy mi podsuniecie jakiś ciekawy sposób na maluszka?

Gość mamaigi
w takim razie czekamy na dobre rady:-D

ja to robilam tak : moj mały ssal smoczka bez problemu wiec najpierw kupilam zwyklą kolorową butelke z takim samym profilem jak mociuś i dawałam ją dziecku do zabawy. Po jakimś czasie mały próbowal wkladac smoczek do buzi. Potem dawalam w niej herbatke i powoli zaczynal pic. Trwalo to jakies dwa tygodnie i wiecie co jest najsmieszniejsze ze maly ma juz trzy lata a dalej bawi sie ta sama butelką:) Mial oczywiscie kilkanascie innych ale reszty juz nie ma a tą karmi misie:)

Gość mamaigi
Przybywam z daleka, dzięki za radę:-D Czekam na więcej:-D

hehh ja mialam problem bo dawalam wpierw butelke i maly nie chcial piersi, bo z butelki latwiej no i niestety nie moglam karmic, na widok butelki az sie cieszyl, ja podaje mu butele tommee tippee wg mnie maja najlepszy ksztalt, sprobuj podac mu tak butle aby smoczek dotykal podniebienia powinien zachwycic:)

mi się nie udało :( mały uznawał mleko tylko z cyca, żadne butelki czy kubeczki nie wchodziły w grę jak na roczek skończył z cycem, tak skończył z mlekiem :D

mój synek nie chciał butelki, kubeczka... mleka w żaden sposób nie chciał, nawet łyżeczką, więc co mi zostało? kaszki z mlekiem. półpłynne lub gęste, bezsmakowe lub owocowe, je aż uszy mu isę trzęsą. dostaje mleka ile trzeba i każdy jest zadowolony. picie p9je z łyżeczki bo niekapka też nie uznaje. niedługo będę go próbować uczuć przez słomkę pić albo prosto z kubeczka. powoli powoli. mamy drogie, tylko nie zmuszajcie pociech do butli,to nic dobrego nie przyniesie. pozdrawiam

Gość mamaigi
He,he widzę, że chyba jednak nie uda się mojej pociechy przekonać do butli:-D Ależ uparciuch z niej:-D Probowałam jej dziś dać troszkę mleka z butli (a zrobiłam przerwę kilkudniową, żeby odetchnęła od prób) ale nic z tego - histeria na sam widok butli:-D Także chyba muszę sobie odpuścic:-D Ale dzięki kobietki za rady:-D

milam to samo, różne smoki, butle,m nic tylko pierś i pierś, rada::: kupcie sobie butelkę NUK FIRST CHOICE, podobna do piersi mamy, bo smok z szeroką szyją która dziecka nie dławi Rewelacja, mały od razu ciągnął i do dziś pije z tej butli, są w Auchanie i na allegro, tylko najlepiej lateksowy smoczek bo miększy, powodzenia, na pewno zadziała wiem to!