Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hjmghjmmmmmmmmmmm

Od rana mam problem ze wzrokiem. Widzę niewyraźnie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość hjmghjmmmmmmmmmmm

Widzę niewyraźnie przedmioty znajdujące się daleko. Nie jest to duża niewyraźność ale na tyle że się zorientowałam, że coś jest nie tak... Mam 22 lata i taka zmiana z dnia na dzień to chyba nic dobrego...

Gość to może być objaw jakiejś
choroby np.oczu,idź do okulisty!

Gość nie chce Cię straszyć
ale to tez mógł być lekki udar lub wylew. Moja mama coś takiego miała, poza zaburzeniami wzroku zero objawów. Idź do okulisty niech on powie czy to sprawy okulistyczne czy neurologiczne. Nie mów że jesteś na to za młoda, mój kolega w tym samym wieku miał udar, nagle i bez ostrzeżenia, kilka miesięcy był w śpiączce :/

Gość nie chce Cię straszyć
sorki, kolega miał wylew, rozpędziłam się. Idź do lekarza

Gość hjmghjmmmmmmmmmmm
Do tego chyba jeszcze lekki światłowstręt... :/Ciężko mi przeczytać małe litery na bilbordach na ulicy. Chyba się wybiorę do okulisty

Gość davetch
a czy ty nie masz migreny bo nieraz sa zaburzenia wzroku

Gość hjmghjmmmmmmmmmmm
Od czasu do czasu mam. Ale dzisiaj nie mam.

Gość gość
idz na badania i sprawdz co sie dzieje... ja bylam tu www.nemezis.net.pl i okazalo sie ze mam astygmatyzm

Gość gość
Migrena,wylew albo sm :-O migiem do neurologa!

Gość ehdbnijd
Odstaw wyświetlacze ekranowe od oczu na jakiś czas. Niech oczy odpoczną i dopiero wtedy napisz. Bardzo często jest to objaw tak zwanego "zespołu suchego oka". Zaburzony film łzowy, oko nieprawidłowo się nawilża, bo gapiąc się w ekran człowiek nie mruga naturalnie tylko unika mrugania skupiając się na tym co na ekranie. Pozwól oczom odpocząć. Ja też mam zaburzenia wzroku. Ni skąd ni z owąd od czasu do czasu mgiełkę mam jakby patrząc jednym okiem. Albo jest to przeziębienie albo zespół suchego oka. Nie idę do okulisty, bo powie, że to wada wzroku już na wstępie bez zastanowienia. Raz jedna babka się pomyliła i już chciała by mi przepisywać okulary. Odczekałem tydzień i widziałem elegancko. Bywa, że oczy są zmęczone. Jeżeli po tygodniu ci się nie poprawi, to prawdopodobnie jest to wada wzroku.

Gość jiggero
Odstawić wyświetlacze komputerów hmmm... a co jeśli Ci powiem, że w mojej sytuacji to niemożliwe, bo przy komputerze pracuję? Sporo na temat dobrej kondycji oczu na stronie http://lutezan.pl/ czytałem i zdecydowałem się na zakup tego suplementu diety. Lepiej dbać teraz i zapobiegać chorobom niż potem wydawać krocie na leczenie i to jeszcze nie wiadomo czy skuteczne...

Gość Kristyb
U mojego męża zdiagnozowano astygmatyzm, leczy się teraz w Centre de la Vision w Krakowie. Bardzo długo bagatelizował objawy. Ja zresztą też. Byłam pewna, że to przez zmęczenie (często zostawał po pracy). Prawda wyszła na jaw podczas badania profilaktycznego, na które zaciągnęłam go niemal siłą.

Gość czerwonamiska
Zgłoś się do okulisty, nie ma na co czekać.

Gość SylwiaRoman
Nie wiem z jakiego miasta piszesz, ale ja jednak zaleciłabym Ci udać się do dobrego okulisty- żeby zdiagnozował na żywo co ci dolega, mogę ci polecić bardzo dobrego okulistę- przyjmuje w Białymstoku doktor Michnowski- jak dla mnie majstersztyk okulistyki.

Gość KityGo88
Ja nie mam większych problemów ze wzrokiem a chodzę regularnie (raz w roku) do Centre de la Vision na badania kontrolne. Jestem pewna, że jak tylko “coś” zaczęłoby mi się dziać, to od razu udałabym się do okulisty. Kto jest w stanie lepiej doradzić co robić? No nikt:)

Gość Remek19

To może być chwilowe. Jeżeli slabe widzenie utrzymuje się dłużej - zgłoś się do lekarza. Ja tak miałem i na wizycie u dr Michnowskiego okazało się, że mam zaćmę. Udało się wyleczyć tylko dlatego, że wcześnie się  zgłosiłem.

Gość Viki

To może sygnalizować wiele chorób i żadnej. Nie ma co się diagnozować przez internet:) Po prostu warto udać się do okulisty i przebadać wzrok. Ja co 8 miesięcy (+/-) chodzę do Centre de la Vision w Krakowie. Mam wrażenie, że trzymam rękę na pulsie i wyprzedzam ewentualne schorzenia.

Gość Gosia

Dwa lata temu miałam zawroty głowy i od czasu do czasu problemy z widzeniem. Nie jakieś duże ale nie zignorowałam tego. Co więcej - moje ogólne samopoczucie było nienajlepsze. W   Centre de la Vision zrobili mi badanie dna oka i szok! Okazało się, że mam nadciśnienie. Fakt - nigdy wcześniej go nie mierzyłem (miałam tylko 23 lata…). Byłam pewna, że to coś ze wzrokiem.