Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość colombinka

Czy sa tu dziewczyny podejrzewajace, ze beda grudniowkami2008?

Polecane posty

Gość colombinka

bo ja cos czuje, ze drugie dziecie w drodze.

u mnie staranka pełna para ida :D zobaczymy co z tego bedzie i czy uda sie na grudzień załapać :)

cześć, ja też mam nadzieję że w grudniu przyjdzie Dzidziuś na swiat. jest to nasz pierwszy cykl starń z mężem, ale ja już nie potrafię się doczekać. Boję się , że się nam nie udało. najgorsze jest to czekanie do miesiączki.

Gość colombinka
to bedziemy śledzic, jak sie potoczą sprawy :)

jestem jestem jestem:) ale też tylko podejrzewam:) i też drugie dzieciątko, a Twoje pierwsze ile ma?

jestem jestem jestem:) ale też tylko podejrzewam:) i też drugie dzieciątko, a Twoje pierwsze ile ma?

Ja się w ogóle nie spodziewam, bo karmię jeszcze piersia - nie miałam okresu od porodu. U mnie wszystko wyjaśni się w poniedziałek, bo idę na betę.

Kochałam się z mężem bez zabwzpieczenia - poniosło nas...dwa dni później zaczęłam się dziwnie czuć - dokładnie tak, jak na samym początku pierwszej ciąży....pobolewanie brzucha jak przed okresem, dziwny metaliczny posmak w ustach, częste siusianie, wydęty brzuch - w pierwszej ciąży to wszystko pojawiło się kilka dni przed terminem okresu - czułam się tak, jakbym go miała lada dzień dostać. Zrobiłam test przed terminem @ - negatywny. Później zrobiłam dopiero 2 tyg. po termine - DWIE GRUBE KRECHY:) Tym razem robiłam juz dwa testy - negatywne - ale od stosunku minęło dopiero 7 dni..

KASIU A Ty masz juz jakieś objawy? Ja może się trochę nakręcam - sama juz nie wiem...czekam z niecierpliwościa do poniedziałku, bo ta niepewność mnie zabija...a Ty kiedy masz dostać lub nie dostać okres?

Gość colombinka
u mnie sprawa identyczna, karmie piersia nie da sie polapac w cyklu, moj maly z lipca 2007. objawy takie jak Twoja i nie mam odwagi kupic test.

Gość ja tez ja tez -
Ja też staralm sie w tym miesiącu po raz pierwszy. Zrobilam test w zeszłą środę- wyszedl negatywny. Ale wiem , że to było za wcześnie. W tym tyg powinnam dostać okres. Więc czekam na jego brak. Kto wie..... może się udało :-) trzymama za Was kciuki 🌼

ja tez sie starałam w tym miesiacu . 1-2 kwietnia powinnam mieć @ Choć wczoraj poszłam na badanie krwi na betaHCG dzis mam mieć wynik. zobaczymy:) dam znac wieczorem.

Ja też będę się starała od niedzieli..... jeśli się uda maleństwo ma duże szanse urodzić się na Boże Narodzenie. Bardzo bym chciała. Tylko staram sie już 4 miesiące i nic :( O pierwsze dziecko córeczkę staraliśmy się 8 miesięcy, więc sama już nie wiem... A tak bym chciała....

Witam, ja już wiem, że mój trzeci dzidziuś urodzi się na początku grudnia i strasznie się cieszę. Pozdrowienia dla was wszystkich.

ja powinnam dostać okres między 31.03 a 02.04. oj mam nadzieję że nie będzie go. już jeden test zrobiłam , ale to 7 dni po stosunki i wiem , ze nie miał prawa wyjść pozytywny, ale to czekanie jest okropne. chce teraz poczekać do 2.04 - o ile wcześniej nie przyjdzie @, albo nie wytrzymam i zrobię kolejny test.

Mama Zosi- to gratujlacje:) a z tymi objawami jest tak, że bardzo łatwo pomylić je z objawami przed miesiączką. Mnie wydaje się: że mam powiększone troszke piersi, i sa takie jakieś twardsze, sutki sa wrażliwe ( przed okresem nie miałam takich objawów, choć 2-3 razy zdażyło się w całym moim życiu że bolały mnie piersi przed okresem0, wieczorami jest mi niedobrze, i zwraca mi sie trochę pokarmu, tylko że ja mam ogólnie problemy z żołądkiem, bo mam chorobę refluksową( niby dawno miałam z nią spokój ale nigdy nie wiadomo co to jest)

MAMA ZOSI GRATULACJE:):):):):) No to teraz fajnie by było gdyby był chłopaczeK:) COLOMBINKA A cieszyłabyś się z tej ciąży? Ja tak, choć przyznam, że byłaby zupełnie nieplanowana...wolałabym poczekać jeszce rok...no ale jak będzie no to też fajnie, bo dla mnie macierzyństwo jest cudowną sprawą i daje mi mnóstwo siły i radości.Chyba nie ma piękniejszej rzeczy dla kobiety.Mimo, że jestem jeszcze bardzo młoda i powinnam się bawić, szaleć i używać życia jak niektóre moje rówieśniczki, to ja marzę o...gromadce dzieci:)

ja tez sie dołacze :) to moj 2-gi cykl staran po poronieniu.... @ pownnam dostac 27.03 wczoraj, ale chyba cykl sie wydluzy, bo cos nie czuje zeby sie udalo....

hej babeczki betaHCG wyszło mi 0,1 a od 0-1 nie ma ciązy to chyba nam nic z tego nie wyszło.No cóz na dziewczynke ponoć trudniej zajść.

cześć dziewczynki:) tak sobie mysle ze jesli nam sie udało to bedziemy rodzicami pod koniec listopada...boze tak bardzo bym chciała! dzisiaj rano zrobilam test ale wyszedl negatywny.choc mam przeczucia ze to ciąża to ani lekarz ani test nie potwierdzili moich obaw...moze któraś z Was tak miala- zaczne od pocztaku okres juz drugi mieisac spoznil mi sie 6 dni trawl tylko dwa i to bardziej chyba plamienie bylo niz okres, od pierwszego dnia plamienia(24.03) mam zawroty glowy, na piersiach pokazaly sie zyłki i tak jak przed okresem pobolweaja mnie troche plecy, no i troche senna jestem. wiec wszystko wskazywało by na dzidzie a jak narazie nie stwierdzono:( we wtorek ide na usg to moze sie dowiem jak to w koncu jest! napisze prosze. ja nadal bardzo wierze ze to nasza kruszynka,choc juz pol roku sie staramy:(

cześć dziewczynki:) tak sobie mysle ze jesli nam sie udało to bedziemy rodzicami pod koniec listopada...boze tak bardzo bym chciała! dzisiaj rano zrobilam test ale wyszedl negatywny.choc mam przeczucia ze to ciąża to ani lekarz ani test nie potwierdzili moich obaw...moze któraś z Was tak miala- zaczne od pocztaku okres juz drugi mieisac spoznil mi sie 6 dni trawl tylko dwa i to bardziej chyba plamienie bylo niz okres, od pierwszego dnia plamienia(24.03) mam zawroty glowy, na piersiach pokazaly sie zyłki i tak jak przed okresem pobolweaja mnie troche plecy, no i troche senna jestem. wiec wszystko wskazywało by na dzidzie a jak narazie nie stwierdzono:( we wtorek ide na usg to moze sie dowiem jak to w koncu jest! napisze prosze. ja nadal bardzo wierze ze to nasza kruszynka,choc juz pol roku sie staramy:(

witajcie :) pozwólcie że do Was dolącze a to czy na dlużej to się okaże :) nie staram sie o dziecko ale współżyłam bez zabezpieczenia ( stosunek przerywany) no i czekam na okres... powinien się zjawić końcem przyszłego tyg. a co bedzie to zobaczymy :) pozdrawiam Was

Sara- przykro mi, ale trzeba myśleć pozytywnie, wiem, że to nie łątwe ale trzeba się starć Dziewczyny powiedzcie mi czy warto robić test 2-4 dni przed miesiączką???? już nie moge wytrzymać. mam test o czułości 10 mlU/MI, który może wykryć ciażę już 7 dni przed @

mozesz zrobic ale wynik może nie byc w 100 % wiarygodny ale moze też wykryc już ciąże ... powodzenia :)

Gonia podczytywałam Cie czasami na innych topikach czyżbyc też czekała na @ ?? a może bedzie dzidzia...?

cześć Dziewczyny...ja dalej nic nie wiem. w Poniedziałek mam iść na betę, ale zastanawiem sie czy nie pójść w środę - wtedy będzie naprawdę wiarygodny wynik. SAMANTA Ja nie czekam na okres, bo jeszcze od porodu go nie miałam:) Rodziłam 5 miesiecy temu:) COLOMBINKA I co? Zrobiłaś juz teścik?

Gość wybaczcie
ale skoro jestescie juz mamusiami to chyba wiecie, ze 2 dni po stosunku objawow ciazy jeszcze nie ma. Moze nie potrzebnie sie nakrecacie ? Spokojnie, jak dzidzius ma byc to bedzie :) Czego Wam życzę :)