Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Vichy.Dercos.27

Byłam przeciwniczką aborcji, teraz chyba jestem w ciąży i planuję usunąć

Polecane posty

Gość niekoniecznie cnotliwa
ale przede wszystkim ODPOWIEDZIALNA

Vichy - myślę ze lepiej zaryzykowac chcby tą spirale niż byc w ciązy i usunąc, wiesz wierze ze jestes dobrą kobietą i dobrą matka i mysle ze nawet gdybys sie na to zdecydowala to nie wyszloby ci to na dobre chociaz nie widaomo. To tylko moje przypuszczenia. Jednak jestes juz matka i swiadomość tego ze "zabiłas dziecko" raczej nie pozwalałaby ci normalnie funkcjonowac, zwlaszcza ze bedziesz patrzyła na to strsze dziecko jak dorasta itd to bedą trudne chwile, Zdecydowanie łatwiej mają kobiety ktore nie byly wczesniej w ciązy. Jesli oboje ty i mąż tego chcecie to róbcie to co uwazacie za sluszne tylko bardziej niz mąż bedziesz cierpiala Ty a moze nie, nie wiem.

Gość To wszystko bzdury
oli, czy jak ci tam, nie masz prawa nazywać jej ścierwem, zasrana matko-polko!No i co z tego że jest mężatką, ma prawo decydować o ilości pieluch, kup i kaszek w które chce się pakować lub nie!

"a jak nie chce rodzic" to niech sobie ich nie robi... dla mnie to "oczywista oczywistość"

Gość to była jej sprawa
dopóki jej tutaj nie roztrąbiła... i po co?

Sorry ale podejrzewam że te które tak piszą idź do doktora..... nie mają jeszcze dzieci Wtedy poglądy się zmieniają Pewnie rok temu napisałabym to samo ale Vichy ma i to jest straszne To wszystko bzdury - twoje podejście rozumiem Masz negatywny wzór matki , która rodzi dziecko za dzieckiem Na prawdę w takim wypadku aborcję rozumiem Myślę że Twoje doświadczenia przemawiają przez wypowiedź ale sytuacja tej kobiety jest zupełnie inna

MaMani, to wcale nie jest \"oczywista oczywistość\" uwierz, czasem naprawde wychodzi inaczej niż byśmy chcieli

zajde w ciaze jak bede miala warunki aby moje dziecko moglo godnie zyc i nic mu nie zabraknie ale gdybym teraz zaszla nic by sie nie stalo wielkiego jakos ludzie zyja autorka ma juz male dziecko i nie chce miec juz zadnego wiec w czym problem?

to wszystko bzdury masz milion procent racji!!! ma prawo decydowac czy sie chce ubierac w dzieci i pieluchy czy chce sobie pomalowac paznokcie i isc na kawke z kolezanką!!!!! zgadzam sie jak najbardziej! tyle ze ona chce decydowac po tym jak juz zdecydowala a tak to nie bardzo sie da...

Gość Vichy.Dercos.27
da się da

Gość dokładnie MaMani
dokładnie...

Gość świeża posiadaczka zmywarki
ja bym Ci poradziła inaczej : to dziecko urodź, a usuń to co sie pojawi za 5 lat.

vischy... twoje zycie twoja sprawa. Dla mnie to nieodpowiedzialnosc i tyle.

Gość Vichy.Dercos.27
Haris, rozumna kobieta jesteś

Gość mamani ty to bzdury
gadasz! przeciez ona nie zaszla specjalnie. nie zrobila tego po to zeby teraz usuwac.a gumy czasem zawodza!

moim zdaniem nie autorka zdecydowała, tylko los zdecydował za nią ona dopiero teraz jest na etapie podejmowania decyzji po co ma sie uszczęsliwiac na siłe kolejnym dzieckim którego wcale nie pragnie ?

Gość szkoda że tobie tego
rozumu zabrakło, gdy byl potrzebny...

no prosze cie jakby antykoncepcja zawodzilą to wszystkie rodziny składalby sie z 15 dzieci...

Gość gorzejjj
gorzej jak przez jej cale zycie kiedy bedzie mogla zajsc w ciaze i bedzie stosowała gumki średnio raz w roku będzie wpadka to dużo aborcji się szykuje..

Gość mamani ty to bzdury
no haris o to mi chodzi ale matka polka nie rozumie:o

Gość świeża posiadaczka zmywarki
co to za różnica, przecież to tylko zygota Ciekawa metoda planowania rodziny :o Rozumie, Twój brzuch, Twoje życie itp. Tylko nie rozumiem braku konsekwencji.

Gość do oli
Kobieto, idz zbawiac swiat gdzie indziej. piszac do autorki ze jest gowniara juz wystawilas sobie swiadectwo. idz na jakies forum nawiedzonych matek-polek, tam znajdziesz zrozumienie

Gość los zdecydowal za nią
no nie... robienie dzieci ma z losen niewiele wspólnego...

Gdyby była pewna swojej decyzji to nie pisałaby o tym na forum chyba że to prowokacja Po co się dzielić się z kimś swoimi problemami skoro problemu nie ma decyzja zapadła i nic jej nie zmieni Chyba że jednak wątpliwości są ...... A propos ja jestem wykształcona mam dzieci dobrą pracę kto tu mówi o byciu matką polką nie chcę mieć więcej dzieci i po to się zabezpieczam więc uspokójcie się żaden ze mnie moherowy beret Zresztą dziewczyny tak popierające vichy macie dzieci? bo mnie wcześniej też nie obchodziło czy ktoś zrobi sobie aborcje dla wygody czy nie

Gość To wszystko bzdury
A co ty wiesz śmieszna kobieto o jakichkolwiek doświadczeniach, moich czy innych ludzi!Jak śmiesz kogokolwiek osądzać, kim jesteś? Mam jedno dziecko, i już nigdy nie będę miała więcej,i to mój własny przemyślany wybór, i nie tobie go osądzać!!! dodam, że do tego jestem mężatką, i nie chcemy więcej produkować dzieci, właśnie z lenistwa i wygody, którą tak potępiasz!

to wszystko bzdury no i racja. wygodnie wam miec jedno to miejscie jedno. Przeciez nikt nie ocenia tu kobiet ktore chca miec jedno dziecko albo nie chca wcale bo to ich wybór i tyle. Chodzi mi tyle o to ze aborcja nie ejst antykoncepcja... i powinny byc do niej jakies powody a nie to ze "nie chce bo juz jedno mam"... to trzeba bylo myslec wczesniej i nie piszcie ze los zdecydowal bo ma sie mózg i sie wie ze jak sie idzie do lózka to z tego moze byc dziecko!!!

Gość nie krzyczcie już
nie potępiam cię Vichy, to twoje sumienie i decyzja jest jak czytam już podjęta.\Jednak nasuwa mi sie jedna uwaga. Zapominamy o jednym, że kiedy decydujemy się na współżycie seksualne (bez względu na rodzaj zabezpieczeń) podejmujemy też decyzję o ewentualnym poczęciu dziecka. Seks jest fajny :), ale niesie za sobą rózne konsekwencje, jeśli isę jest na tyle dorosłym by współżyć seksualnie, trzeba też być dorosłym na tyle, zeby te konsekwencje przyjąć.

Gość mamani ty to bzdury
haha no niezle zacofana jestes :o

pisałam o Twojej znajomej znasz sytuację z bliska i też masz inne podejście tylko że znajoma ma szóstkę i wcale bym się nie zdziwiła gdyby chciała poddać się zabiegowi Zresztą nie ma co więcej debatować Decyzja zapadła tylko po co Vichy rozdmuchujesz to na forum Wiadomo że aborcja to skomplikowany problem i trudno się tak zadeklarować Może rzeczywiście przesadziłam z tym ścierwem kierowały mną emocje Przepraszam Jednak wydaje mi się że do końca nie jesteś pewna i myślę że jeżeli nie jest to w 100% świadoma decyzja to warto jeszcze raz wszystko przemyśleć

jak mozna isc za kazdym razem z mysla,ze mozna zajsc w ciaze? to bez sensu taki tok myslenia jesli sie zabezpieczasz to idziesz ze spokojna glowa do lozka proste:O a,ze przytrafila sie niespodzianka to inna bajka i teraz co zrobi autorka z tym fantem to tylko jej wybor! nie wasz!