Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dziabong

co na niedzielę

Polecane posty

dziewczyny i faceci - co na niedzielę - jaki obiad ugotować? dajcie szybki i fajny przepis na inne danie ...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nie krzyczcie już
zapiekanki dają milion możliwości, robi się krótko, potem tylko czeka aż się zapiecze, można zrobić dużo na raz. Same zalety :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość to podaj przepisy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nie krzyczcie już
a na niedzielę dla domowników, czy gości . Goście w dużej ilości czy kameralnie? Lubisz, umiesz gotować? co lubicie jeść? wszystko ma znaczenie Nie smiejscie się, ale dla mnie odświętną wersją zapiekanki są faszerowane warzywa: ziemniaki, papryka, kalarepa, cebula nawet farsz mięsny, z pieczarkami, tzw boski - czyli sam bóg jedne wie co tam jest ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
doście ale rodzinnie będzie tata - staram się wtedy gotować inne obiady niż mama (mama tradycyjną kuchnię) były już polędwiczki wieprzowe w marynacie schab w sosie porowym kurczak z warzywami w sosie tajskim chciałam jakąś tortillę - albo coś takiego innego - tata nie lubi żadnych spaghetii ani zapiekanek - ja uwielbiam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nie krzyczcie już
jak tata nie lubi zapiekanek i spagetti to tortllla też mu pewnie nie będize pasować a może krokiety z pieczarkami? albo kurczak faszerowany? Wbrew pozorom robi się prosto

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość podaj pzrepis na te krokiety
z pieczarkami

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nie krzyczcie już
może ryba pieczona, np pstrąg albo łosoś?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
dziabong spróbuj cycki kurczacze zapiekane z serem, pieczarkami, cebulką i majonezem :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jdijdiwj do meaaa
a jak sie robi takie cycki zapeikane?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
meaa takie opanierowane czy usmazone na oliwie - robisz z nich roladę 0- czy nakladasz na nie wszystko warstwami

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nie krzyczcie już
krokiety: smażysz naleśniki, najlepiej dość cienkie, żeby się ładnie składały farsz: pieczarki drobno pokrojone smażysz z cebulka, doprawiasz do smaku, możesz dodać zieleniny- ja lubię tymianek. nalesniki smarujesz farszem, zwijasz potem maczasz w jajku, bułce tartej i obsmażasz na ruminao. I już do tego surówka, barszcz, albo wino

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
już ci mówię: podsmażasz na patelni pieczarki z cebulką. surowe piersi delikatnie rozbijasz i kładziesz na folii i na blasze, solisz pieprzysz, paprykujesz czy co tam chcesz, na cycka kładziesz podsmażone pieczarki i cebulkę, na to łyżka majonezu lub ketchupu, posypujesz obficie serem i do piekarnika na 20 minut 180 st. mniami

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
nie, surowego dajesz. w te 20 minut pieknie sie upiecze w piekarniku a jakie zdrowe :D bo bez tłuszczu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
no co no co :P dla tych co na diecie moze byc ketchup :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nie krzyczcie już
rybę pieczoną robię tak zaznaczam że przepis jest banalny, a danie zachwyca większość konsumentów :) Kupujemy świeżą rybę - najlepiej całą - bo im ryba bardziej przetworzona (bez swnętrzności, skóry, ości, mrożona) tym dłużej od jej smierci ;p (w domu oczyszczamy, płuczemy w wodzie z sokiem cytryny) Przyprawiamy solą, białym pieprzem, pietruszką, lub koperkiem, cytryną. wkłądamy do naczynia do pieczenia z przykrywką, podlewamy niewielką ilością wody, na wierzch kładziemy kawałki masła. Najlepiej zeby ryba poleża w przyprawach choć godzine, najlepiej całą noc w lodówce.. Potem piecze się to od nagrzania piekarnika ok 40 minut. Podaję z ziemniaami, frytami, świeżym pieczywem. i sałatą z sosem winegret. do każdej porcji cząstka cytryny

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nie krzyczcie już
Pstrąg wychodzi pyszny, jeśli ma być to łosoś to nie daje masła bo te hodowlane łososie są okropnie tłuste. robię tak każdą świeżą ! rybę. ale pstrąg najlepszy :) pod koniec pieczenia można go odkryć, żeby troszke woda odparowała Mięsko ryby jest po takim pieczeniu niezwykle delikatne Inna wersja - do brzuszka pstrąga włożyć pieczarkowy farsz, na wierzch plaster wędzonego boczku, piec bez przykrywki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Co z tym faszerowanym kurczakiem?Jakie masz pomysły na farsz?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×