Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość paz

jak go przekonać do prezerwatywy

Polecane posty

Gość paz
Problem nie jest chyba w tej antykoncepcji tylko w jego niechęci do bycia w pełni odpowiedzialnym. Plastry antykoncepcyjne chyba tu wielce nie pomogą ale pogadan z ginekologiem.

Gość To dowód że on cię nie kocha
Kochana paz, z tego co piszesz to problemem w waszym związku nie jest rodzaj środka antykoncepcyjnego tylko wasze wzajemne stosunki :-O Wyobraź sobie, ze w końcu zrobicie to pierwsze dziecko i co dalej??? On będzie się panicznie bał następnego dziecka, więc w ogóle nie będziecie współżyć? Tylko będziecie współżyć raz na kilka lat przy okazji prokreacji??? Jak pisałam wcześniej u mnie przejście na prezerwatywy odbyło się bezboleśnie, a dodam jeszcze, że Mój przede mną nigdy prezerwatyw nie używał. I jakoś zrobił to dla mnie. Tu nie prezerwatywy są problemem. Zadaj sobie pytanie jak długo chcesz tkwić w takim dziwacznym związku? Wygląda na to, że jemu tak dobrze, wiec po co on ma zmieniać obecny stan? Możesz długo czekać ... :-O Dla mnie wasz związek to wygląda jak jakieś stare znudzone sobą małżeństwo: on ma zapewniony wikt, opierunek i darmową służącą, żyją obok siebie, tylko cisnie mi się pytanie GDZIE on (w końcu młody mężczyzna) zaspokaja swoje potrzeby seksualne??? Dziwne to bardzo. UCIEKAJ - jeśli nie chcesz spędzić życia na sprzątaniu mu i czekaniu na jego decyzję. Na święty nigdy. Żebyś się nie dowiedziała ze zdziwieniem za ro, dwa, że on właśnie odchodzi, bo się zakochał prawdziwie i się żeni. Podejmij decyzję dobrą dla siebie, może gdzieś czeka ten który będzie cię kochał naprawdę i będzie chciał z tobą rodzinę założyć.

Gość miłość przemija
statystyczne rzecz biorąc burzliwa miłość przemija w ciągu 5 lat a potem zaczynają się problemy. Jeśli nie rozmawiacie ze sobą a on zakłada słuchawki kiedy ty płaczesz, nie ma dla ciebie czasu a na oglądanie telewizora ma, nie liczy się z twoim zdaniem ani zdrowiem, no cóż mogę powiedzieć. Jesteś szczęśliwa? Jeśli masz wątpliwości czy chcesz być z tym człowiekiem to nawet nie zastanawiaj się nad ślubem, bo to poważny krok, a po co później macie zwiększać liczbę rozwodów, bo taka jest prawda. Jeśli teraz się nie możesz z nim porozumieć to ślub ani nawet dziecko nic tu nie pomoże.