Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mieszkanka mieszanka

komu czasem doskwiera brak przyjaciol na obczyznie?

Polecane posty

Juz sie nie ucze-po licencjacie wyjechalam i poki co chce tu zostac przez najblizsze pare lat ale nie akurat w tym miejscu gdzie teraz jestem.Pracuje 5 dni w tygodniu czasem 6 -na przerozne zmiany.Narazie nie mam dzieci nie czuje poki co instynktu macierzynskiego:)Za jakis czas planujemy slub ale jeszcze nie mamy konkretnej daty. A wy macie dzieci?Ile czasu po slubie?

Gość Londonerka
Hej, Pamietam kiedy ja tutaj wyladowalam pierwszy raz i jak strasznie sie czulam nie majac zadnych przyjaciol, po prostu tragedia. Na szczescie po kilku miesiacach znalazlam prace, w ktorej poznalam dwie fantastyczne Polki i od tamtej pory to moje bliskie przyjaciolki. Poznalam jeszcze kilka innych z czasem i zaczelam sie przyjaznic z dziewczynami z innych krajow, szczegolnie polubilam Australijki, sa otwarte, szczere i naprawde wiedza jak sie bawic, nie mowiac juz o tym, ze naprawde mozna na nich polegac:) Powodzenia tym, ktorzy wciaz szukaja bratnich dusz na obczyznie, na pewno kiedys znajdziecie i warto byc otwartym na inne kultury i narodowosci.

Gość ddddddddd
to tak jak ja z tym licencjatem;) tez wyjechalam zaraz po obronie, po slubie jestesmy juz 8 miesiecy, a razem prawie 3 lata, dzieci nie mamy, ale bardzo chcemy, pierwszą ciąże stracilam w grudniu, przyszle plany na wrzesien, mam nadzieje ze tym razem sie uda;) a jak u was kontakty z Anglikami?? bo ja trafiam na samych taboretow, spotkalam wlaciwie chyba tylko 2 normalne osoby, jakos nie idzie mi z nimi sie zaprzyjazniac, byc moze to uprzedzenia nie wiem..mam znajomych z Pakistanu, Bałkanow, Slowacji, ale to nie to samo co z rodakiem;)

W takim razie trzymam kciuki:) Z tutejszymi ludzmi mam kontakt tylko w pracy a jest ich wielu-nie mam zbyt pozytywnych wrazen co do wiekszosci ale niektorzy sa ok.Znam tylko 2 polakow,pare slowakow i czechow.Podobnie jak ty chce zmienic prace zaaplikowalam juz w kilka miejsc a w piatek wybieram sie na konkretne poszikiwania bo bede miec wolny dzien.Mam nadzieje ze z czasem poznam wiecej ludzi.Zraszta nie zamierzam zostac tu za dlugo-pare miesiecy i chce sie przeniesc do irlandii poludniowej bo bylam tam juz 1,5 roku i bylam baaardzo zadowolona.

Gość malvinqa
czesc dziewczyny to moze ja tak niesmiale tez sie dolacze... :P mieszkam w londynie od 3 lat i powiem szczerze ze tez nie mam tutaj tak naprawde bliskiej przyjaciolki... gdy przyjechalam mialam ''zaledwie'' nieskonczone 17 lat i od razu poszlam do collegu wiec praktycznie nie mialam stycznosci z polakami z moim wieku lub podobnym. Owszem mam znajomych, polakow teraz juz rowniez, ale jednak brakuje mi tej prawdziwej przyjaciolki z ktora moze sobie powyzywac po polsku na swojego chlopaka ktory polakiem nie jest ;) pozdrawiam !

i ja sie przylaczam. mieszkam tak jak wiekszosc w londynie. takze doskwiera mi brak przyjaciolek :(

Gość malvinqa
Nikt nic nie pisze :( Anula a w jakiej czesci londynu mieszkasz? dlugo w uk juz? :D

Gość AGUSKA1133
hej dziewczyny! To moze i ja sie przylacze:) mieszkam na East Midlands niedaleko Leicester. i czasem czuje sie tu bardzo samotna.. dlatego kombinuje ciagle krótkie lecz czeste urlopy w czasie których razem z mezem jedziemy do Polski pospotykac sie z przyjaciólmi. Ale tutaj w Anglii nie mam ani jednej przyjaciólki, wszyscy jakos tak sa nastawieni tylko na prace i pieniadze, w ogóle nie imprezuja ani nie spotykaja sie z ludzmi, albo odwrotnie - imprezuja caly czas i to ostro. Jakos nie moge zlapac kontaktu z tutejszymi dziewczynami chociaz tam gdzie pracuje jest ich kilka. Ale to nie to samo.... czasami chcialabym wrócic do Ojczyzny ale jak na razie to niemozliwe. Ufff wygadalam sie i troche mi lepiej ;) Poza tym widze, ze nie ja jedna mam takie problemy.. Pozdrawiam Was goraco!!

Gość AGUSKA1133
no i jeszcze ta pogoda... tragedia totalna - ciagle pada i zimno i zimno i pada ! a to wcale jakos pozytywnie nie nastraja..

Gość Londynek21
hej, to ja tez ;) ja mieszkam na wschodzie :) tez mam znajomych,ale chcialabym znalezc przyjaciolke,bo ze znajomymi to czasem pogadam, raz na miesiac wyjde i taka lipa :( nie mamy jakies super kontaktu ;/ a tego mi brakuje,bo przyjaciol w Polsce zostawilam...

Gość AGUSKA1133
Londynek 21 dokladnie Cie rozumiem.. bo mam tak samo! teraz musze juz spadac, bo koncze prace ;) ale zagladne tu jeszcze wieczorem Buziaki!!

Gość malvinqa
AnulaMzUK moj chlopak mieszka zaraz kolo clapham common czyli na balham a ja sama na wschodzie :(. No wlasnie .. mi w polsce zostala jedna przyjaciolka i teraz zyje tylko tym ze ma przyjechac mnie odwiedzic za miesiac, a tak to ciagle praca i praca wiecie co czasem juz mam tak dosc tego wszystkiego ze ostatnio siedze w domu nic mi sie nie chce, a jak ktos znajomy zadzwoni o wyjsciie to prostu rece mi opadaja jak mam sluchac tego akcentu ich... ni wiem powinnam juz sie przyzwyczaic i nie zwracac uwagi na to... ale teraz chyba mam takie przesilenie wiosenne czy cos :D buzka

Gość aol
Ciezko jest za granica znalesc osoby bliskie. Ja mieszkam w Niemczech i nie znam wielu Polakow.

Gość manchesterka11111111181
Ale stary topik wygrzebany. a tez mieszkam w UK i brak mi przyjaciol o tez czuje sie czesto wykozystywana przez znajomych, ktorzy potrzebuja pomocy przy zalatwieniu czegos, a potem to znikaja.

ojjj kobitki wiem o czym mowicie...ja potrzebuje pogadac o dupie marynie a tu nie ma nikogo ....ja szybko zawiazuje znajomosci ...ale teraz...mieszkam w Toronto od ^ miesiecy ... myslalam ze to tylko kwestia czasu ale nie ... warjuje bo nie mam z kim pogadac ...przenioslam sie z NYC tam zostawilam znajomych ,przyjaciol ... och!!! i nagle jestem tutaj ...poczatki sa okropne -nie zna sie nikogo ... w Nowym Yorku poprostu oddzywasz sie do kogos w sklepie na ulicy kolo domu i nawiazujesz znajomosc a tutaj nie ma nawet nikogo na ulicy hehehhe troche zartuje... poprostu ciezko mi ! zawsze docenialam moich przyjaciol ,bylam wdzieczna ze ich mam ... nadal ich mam tyle ze sa daleko i szukanie nowych dobrych ludzi " normalnych" ktorzy nie probuja cie wyniuchac jest trudno zwlaszcza jak kazdy jest zabiegany.. to zadziwiajace jak malo chcemy i oczekujemy zwyla rozmowa ,pare minut ...i poczucie ze ma sie kogos ...

Gość aol
Tak, wykorzystywanie przez innych tez juz doswiadczalam nie raz.Niby twoi przyjaciele ale tylko jak czegos potrzebuja.Mieszkam 5 lat w innym miescie i mialam duzo znajomych z Polski ale jednak te znajomosci nie okazaly sie trwale. Jedna przyjaciolke mialam, prawdziwa- myslalam- ale sie okazalo ze nie do konca. Teraz mieszkam w innym miescie i potrzebuje jakis fajnych osob, z ktorymi mozna sobie na luzie o wszystkim pogadac. Mam znajomych, ale zadnych bliskich osob, z wyjatkiem meza oczywiscie.Gdzie mozna poznac jakis konkretnych ludzi?