Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Oszukali mnie

Wlasnie obejrzalem Katyń ! Co za CHAŁA !

Polecane posty

Gość Oszukali mnie

Tu nawet nie chodzi o żenujaco slaby warsztat techniczny, archaiczne statyczne zdjecia,slaby scenariusz - ale ten film jest po prostu okropnie NUDNY ! Zupelnie nie wciagajacy, zero dramatyzmu,zero emocji ! I prosze nie pisac "to obejrzyj sobie Rambo" - o nie, to nie do mnie. Uwazam ze zmarnowano swietny temat, Wajda sie po prostu skonczyl juz wieki temu jako rezyser. I co to mialo byc to wielkie narodowe zaskoczenie ze ten film nie dostal Oskara ? On NIE MOGL go dostac bo jest zatrwazajaco SŁABYM filmem ! Nominacje dostal tylko po to by zagrac na nosie Rosjanom - teraz taka moda w USA. TYLKO ostatnie 5 minut jest dobre, to sa po prostu mocne sceny. No ale prosze panstwa, 5 minut na caly film .... to troche malo. I jeszcze te zdjecia ... teatr telewizji z lat 80-tych .... koszmar. Tak sie nie kreci juz nawet w Bulgarii ...

ale że kto Cię niby oszukał??? Akademia Filmowa przyznając nominację?? przecież wystarczyło poczytać recenzje i opinie, żeby wiedzieć, że film do zachwalanych (poza paroma wyjątkami) nie nleży..

no , nie wiem ja dla mnie nie powinnes tak pisac , film ukazuje kawalek histori i wielki dramat wielu ludzi, nie wiem czego sie spodziewales , ze bedzie to 2-gi Titanic ??

Gość masz racje.............
kicha żenujący film jeden z najgorszych jaki oglądałam

Gość o Bożeee..........
a najstraszniejsze to chyba było jak gość skacze z samolotu wprost pod nadjeżdzający pociąg.Przeżywa ale po chwili F-16 go zestrzeliwuje :( Popłakałem się:(

Gość masz rację_
Widać że to film polski a nie amerykański, w ogóle nie ma żadnych efektów (np. scen batalistycznych), -- oczywiście pewnie chodziło o koszty. I dlatego podoba się dużo mniejszej grupie widzów, niż by mógł. Trafne porównanie z teatrem telewizjii. A Wajda -, fakt, to już staruszek, niestety....

Gość wajda zawsze był słaby
:O reżyser i twórca filmów dla krytyków i profesorów ze szkół filmowych a nie dla ludzi:D

Gość masz rację_
A np. to, aby pokazano walki Polaków z Ruskimi we wrześniu 1939. Poza tym wtedy Ruscy też dopuścili się wielu zbrodni i gwałtów na zajmowanych terenach Polski

Gość WITAMINKA123
nie ogladałam jeszcze tego filmu!! ale slyszałam ze jest calkiem calkiem!!

Nie na że "chała" powiedzieć chyba nie mogę.. to jest chyba pierwszy fabularny film o Katyniu. Ale nie byłem nim zachwycony nie powalił mnie na kolana ja K-pax np choć to oczywiście nieporównywalne.

No i na noc sobie puścić film o martyrologi .. :o Choć znam takich co horrory na noc oglądają..

Wypowiedzi osób, które są tylko oglądaczami, niczego nie wnoszą. Film jest średni, daaaaaaaaaleko mu do Ziemi obiecanej, który jest filmem wielkim, ale też nie jest byle czym. Zapewne Wajda utracił świeżość, impet ale warsztatu nie. Oscar, nominacja nie jest żadną miarą wartości artystycznej. Zamiast Rambo, polecam Ci obejrzyj sobie coś Greenawaya :D

Nie przesadzajmy... to forum już dawno przestało być miejscem coś gdziekolwiek wnoszącym. No może poza niektórymi podzszywami. :D:P

O wypłukaniu estetycznym, świadczy zdanie: "TYLKO ostatnie 5 minut jest dobre, to sa po prostu mocne sceny. No ale prosze panstwa, 5 minut na caly film .... to troche malo." Jassssssssssssne, przy takich kategoriach estetycznych, Kieślowski po prostu... jest Amatorem :D

Tu się z kolegą Moim Rewinem :p nie zgodzę! Sam koleg wnosi ton dystansu, by nie poiwedzieć defetyzmu :D