Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamabartusia

Czy to zapalenie ucha?

Polecane posty

Gość mamabartusia

Mój 1,5 roczny synek bawił się przed chwilą uszkiem, zatykał dziurkę i coś chlupało,( czasem tak mam jak mi woda się dostanie do uszu), w końcu odetkał wyleciało troszkę płynu i synek rozpłakał się, ponadto gorączkuje, myślałam że to od ząbków ale może jednak coś z uszkiem nie tak, czy to faktycznie mogła być woda która dostała mu się tam podczas kąpieli..

Gość mamabartusia
Jak wyglądały objawy u waszych dzieci?

mój synek skończył 3 lata ale nigdy sie z tym nie spotkałam, nie mial zapalenia ucha ani żadnej poważniejszej infekcji wiec niestety ale ci nie pomogę. Daj mu cos na gorączke i połóż go spac a jak wstanie i nadal tak bedzie to leć z nim do lekarza bo z tego co wiem to ta choroba jest paskudna. Ból marudzenie płacz:(:(:(

Gość mamabartusia
no właśnie taki marudny dzis jest ale cały czas myślałam, że to od ząbków, chyba się jednak przejdę do lekarza

Lepiej idź do lekarza - tak jak radzą dziewczyny. Przechodziłam to z córką dwa tygodnie temu. Poszliśmy pierwszego dnia kiedy tylko zasygnalizowała mi że boli ją ucho. Od ogólnego lekarza dostałam skierowanie do laryngologa na wypadek wycieku z ucha. Poszłam do niego chociaż nic z ucha nie wypłynęło i wiesz co musimy chodzić prawie codziennie na \"dmuchanie nosa\" bo jednak został płyn w uchu. A wydawałoby się że antybiotyk od pediatry pomógł i dziecko wyzdrowiało.

Gość mamabartusia
To jednak zapalenie uszka. Biedaczek mój malutki ech...

mamo bartusia jesli zauwazylas wyciek plynu z ucha to do lekarza! kurcze wczoraj akurat mialam na ten temat zajęcia... Mam nadzieje ze moja mala nie zachoruje na to świnstwo bo juz za duzo wiem o tej chorobie i o wszystkich powikląniach jakie może wywolac. Mam nadzieje że twojemu maluszkowi szybciutko przejdzie i będzie ok 🌼 Pozdrawiam

Gość mamabartusia
już byłam u lekarza, no i niestety to zapalenie

Moja córka właśnie kończy terapię antybiotykową bo podobno miała zapalenie ucha. Piszę podobno, bo nie płakała jakoś więcej, nie widziałam żeby jej bolało. Jedyną oznaką było pocieranie ucha i drapanie (dwa razy udrapała się do krwi). Pierwsze miała krople, ale że drapała się dalej to lekarz przepisał jej antybiotyk. Dalej nie jestem pewna czy diagnoza była dobra, bo słyszałam że to jest potworny ból, więc myślę że by płakała jakoś bardziej.