Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anetkaaaa

jak sie ubrać do teatru, filharmonii

Polecane posty

Gość anetkaaaa

wypada iść w dżinsach i obcasach np? pomózcie..

Nie zrozum mnie źle, nie chcę Cię wyzwać od gówniary, że zadajesz takie pytania czy coś. Jeśli jesteś w wieku szkolnym to ubierz się jak na akademię szkolną, a jak jesteś już starsza, to jakiś elegancki komplecik, garsoneczka, coś w ten deseń.

Gość Synaaja
Idź nago

Gość ptiialina
Pracowałam ponad 2 lata w teatrze. Spokojnie możesz pójść w dżinsach i w szpilkach, do tego jakiś sweterek albo żakiecik. Czasy, kiedy szło się na spektakl w długiej sukni już dawno minęły. Teraz chodzi o to, by wyglądać czysto i schludnie. :) Chyba że to spektakl premierowy, to wypada ubrać sie bardziej elegancko.

Ja jestem innego zdania ... Jak się chodzi a jak wypada chodzić to dwie różne sprawy. To tak samo jakby pozwolić na bankiecie komuś nie przestrzegać savoir-vivre'u, bo rzadko kto go stosuje

Gość ptiialina
Metaforo, uwierz mi, że jeśli przedobrzy, to będzie się czuła nieswojo wśród zwyczajnie ubranych widzów. Poza tym Autorko dobrze byłoby tez zorientować się co to za spektakl. My np. graliśmy jeden taki, podczas którego publiczność siedziała na niskich ławeczkach, a niektórzy nawet na ziemi - aktorzy grali przechadzając sie pośród widzów ;) Wtedy ci, którzy przyszli w garniturze czy spódnicy mieli poważny problem. ;)

No przedobrzyć oczywiście też źle, ja jednak polecam skromnie, schludnie i elegancko. Ale fakt faktem - dobrze sie zorientować, co to za spektakl, bo jeśli jakiś kabaretowy, to dżinsy plus żakiecik i obcasiki mogą być.

Gość cykor
ee ubierz taka przyciasnawą z duzym dekoltem bluzeczke koloru rózowego albo cos koloru błekit ponczoszki buty szpilki i koniecznie załóz mini spodnice mówie ci gwarantowany sukces masz jesli chodzi o powodzenie wsród męskiej publiki

Gość Zdezorientowana Magda
w sezonie letnim teatralnym chadzam do teatru w bikini

Gość ptiialina
W teatrze nie ma sezonu letniego ani zimowego - to sesja na studiach :p Jest jeden sezon, który zaczyna się zwykle we wrześniu, a kończy w czerwcu. W wakacje jest przerwa i nie ma spektakli. I wreszcie można wziąć sobie wolne

poprostu elegancko.jesli wybierzesz jeansy a do tego elegancka koszule,marynarke,zakiecik,szpilki itp to wtedy bedziesz wygladala elegancko .mozesz wtedy smialo isc w jeansach

mysle, ze storj elegancki jest najbardziej wlasciwy. ale jesli dobrze czujesz sie w dzinsach to czemu nie, byleby nie byly jakies "farbowane",wycierane itd. ja bym zalozya klasyczne proste w stonowanym kolorze (raczej nie jasne) do tego szpilki, koszula jakis zakiecik. mysle ze kazdy powinnien ubierac sie tak jak uwaza bo lepiej isc w czym co sie lubi niz w czyms w czym sie czlowiek zle czuje ;)

Tez zalezy jakie jeansy, powycierane, z wypchanymi kolanami, z haftem albo koralikami na pewno nie...ale ładnie dopasowane z żakietem i szpilkami wyglądają elegancko..byłam tak ubrana na rozmowę kwalifikacyjną w piatek :)

Gość ale mnie rozbawiłaś
"tylko elegancko!!! zalozysz dzinsy i bedziesz sie czula jak wiesniara bo tam niektore kobiety chodza w sukniach balowych!" Hahaha! Tak było ale chyba na początku zeszłego wieku :D Teraz chodzą po prostu w eleganckich spodniach albo spódnicy. Bez przesady! Jakby poszla w sukni balowej to by się tylko ośmieszyła a ludzie by na nią patrzyli jak na wariatkę która uciekła z psychiatryka.

Gość anetkaaaa
dziękuje za pomoc:*miłęgo dnia:)