Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mallllajka

pytanie do dziewczyn które odstawiły anty...

Polecane posty

Gość mallllajka

Hej wszystkim, mam pytanie. Otóż Tabletki antykoncepcyjne odstawiłam 4 miesiące temu, i właściwie nie miałam powodów aby zaść w ciążę. Jedyne co mnie niepokoi to to, że przez te 4 miesiące po odatawieniu tabsów miałam miesiączkę jak w zegarku, no a teraz już 6 dzień czekam. Niby to jeszcze nie spóźnienie, ale tak dziwie mi, miałam regularnie do tej pory. I tu moje pytanie, czy może to być związane jeszcze z ''rzuceniem'' pigułek? Mimo iż tyle czasu upłynęło?

Gość mallllajka
:)

Gość mallllajka
prosze o odpowiedz

powodem jest stres:) spokojnie, fakt przyczyna mogą byc tabletki, szczególnie jak je długo brałaś. Im więcej o tym myślisz tym bardziej sie denerwujesz i blokada gotowa. SPOKÓJ i bedzie wszystko ok

Gość joella82
Moze moja odpowiedz nie bedzie pocieszająca, ale ja mialam taka sytuacje, Odstawilam tabletki w maju, mialam 3 regularne miesiaczki a potem dlugo nic, kiedy poszlam na USG sprawdzic czy to ciąża okazalo sie że zrobila mi sie torbiel:( Mialam laparoskopie, od tego czasu minelo juz 1,5 roku i jest wszystko dobrze. Tabletek juz wiecej nie bralam ani nie zamierzam.

Gość justap29
cześć Moim zdaniem może być to ciąża, ale nie koniecznie. Ponieważ przez dłuższy okres czasu brałaś tabletki i miesiączki były regularne. Po odstawieniu tabletek gospodarka hormonalna jest zaburzona i musi dojść do normy. Więc zrób test ciążowy, jeżeli wyjdzie negatywny to odczekaj parę dni jeszcze a na pewno dostaniesz miesiączkę. Jeżeli nie to tylko lekarz pomoże ci najlepiej. Powodzenia!

Gość mallajka
:( dziś też nie dostałam. ale to niemożliwe, uważałam z moim chłopakiem, używaliśmy prezerwatywy która nigdy nie pękła ani się nie ssunęła. Nie byłam nieodpowiedzialną gówniarą i nie próbowałam nic Bez gumki. Dlaczemo mam ponosic konsekwencje? I jeszcze tu moje ytanie, cały czas przez te 4 okresy miałam 28-30 dniowe cykle. Czy nagle się to mogło zmienić. dZIŚ MIJA 36 dzień. Przed braniem tabletek miałam około 32-35 a nawet więcej, ale żadko. Dłuższy cykl najczęściej był spowodowany przemęczeniem, albo stresem:(

Gość mallajka
upupp

Gość prosze o opinie

Gość mysleze tonormalne
po tabletkach tak bywa.. przez 5 miesiecy mialam okres jak w zegarku.. pozniej tydzien spodznienia.. albo i dwa.. czasem nawet miesiac.. zrobilam chyba wszystkie mozliwe testy ciazowe mimo ze logicznie rzecz biorac w ciazy byc nie moglam.. nie przejmuj sie tak to jest po tabsach

też tak miałam, pierwsze dwie jak w zegarku-potem prawie rok wariacji:( potem wróciło do normy-nie martw się bo to napewno nie pomaga...

Gość nu
kochana kup test ciążowy -koszt to ok.10 zł,więc nie duży a przynajmniej bedziesz pewna. Głowa do góry -będzie dobrze!!!!!!!!!

Gość prosze o opinie
nu-- testów to się w życiu narobiłam więc nie boje sie zrobić testu. Nie robie na razie z tego powodu, ze jeszcze nie musiałby wyjść wiarygodny. Chcę jeszzce poczekać z kilka dni. Ale skoro dziewczyny mówicie, ze tak może sie rozregulować nawet po kilku miesiącach po odstawieniu pigułek, to sie uspokoiłam. Nie dochodzi to do mnie, bo uważałam jak najbardziej mogłam. Ale wiecie, zawsze jak się choć trochę spóźnia mały stresik jest

Gość prosze o opinie
byłabym wdzięczna o jeszcze jakieś opinie, bo nie chcę sie niepotrzebnie denerwować

Gość upupup

Gość proszę o odpowiedź_
nikt sie już nie wypowie??

Gość mallajka
dziś też nie dostałam okresu, nie wiem co to będzie. Na test jeszcze za wcześnie... mogłabym zrobić, ale i tak nie będzie wiarygodny.

Gość synonimka
Nie wiem jak to jest, ale z tego co wiem, okres rozregulowuję się po 2 miesiącach po zaprzestaniu przyjmowania tabletek antykoncepcyjnych. A po okresie kilku miesięcy to nie wiem...