Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Chudy

ogromny ból głowy!!!problemy z chodzeniem!!

Polecane posty

Gość Chudy

Witam wszystkich forumowiczów:) Poszukuję pomocy i mam nadzieję że ktoś mi pomoże Przed świętami wracałem z pracy za granicami naszego kraju. Podczas prowadzenia samochodu w pewnym momencie poczułem trzask koło ucha a następnie zamiast dwóch pasów ruchu widziałem cztery. Do tego wszystkiego dołączył ogromny ból głowy który trwa do dziś!!! Poza tymi objawami przez pierwsze 3 dni czułem odrętwienie lewej części ciała - miałem problem z chodzeniem. W chwili obecnej pozostał mi jedynie ból głowy połączony z zaburzeniami ruchu - to znaczy głowa nie boli mnie tylko wtedy jak leżę prawie na płasko na łóżku ( jestem w stanie albo chodzić tylko 30 minut i później muszę sie ponownie kłaść) Niezwłocznie po wystąpieniu tych wszystkich objawów udałem sie do szpitala. Przeprowadzono mi chyba wszelkie możliwe badania, które nie wykazały żadnych zmian w głowie ( to znaczy żadnych krwiaków itp). Lekarze bezwładnie rozłożyli ręce i nie wiedzą co mi dolega. Na koniec dodam iż mam niewiele ponad 30 lat do tej pory nie miałem problemów ze zdrowiem, papierosów nie palę. Błagam! Jeśli ktoś choć podejrzewa co mi może dolegać - niech napisze!!

Widzisz w uchu jest narząd równowagi, takie naczynia koliste. Podejrzewam ze cosm ztym masz nie tak. Idz niezwlocznie do lekarza.

Gość ja wyladowałam z bolem
głowy na ostrym dyzurze bo myslałam ze umieram to były zatoki:O

Gość a może to
ten błednik?

D..a, ja tez mam bóle głowy, ale takie , ze pasc mozna, troche pomagaja oprócz p.bólowych te na migrene krople...ale nie zawsze, jak tło nerwowe to nic nie pomaga..

Gość Chudy
możliwe że to o błędnik chodzi - z laryngologiem jeszcze sie nie konsultowałem na razie badał mnie tylko neurolog. A czy może to być sutkiem niedotlenienia mózgu?

Gość nie jest z tym źle
mój drogi, jeżeli to to, o czym myślę, to w każdej chwili możesz "zejść" (czyt. umrzeć) dokładnie to samop działo się z pewnym znajomym mi człowiekiem pewnego dnia nie wstał z łóżka, zmarł we śnie sekcja zwłok wykazała pęknięcie niewielkiego tętniaka, jednak wypływająca z niego krew powoli go zabiła miał identyczne objawy

Nie strasz człowieka, idx do medyka, zachowaj spokój :) Nie martw sioę i jestem w Twoim klubie bo mnie tez dokucza głowa...

Gość Chudy
Neurolog po przeprowadzeniu badań wykluczył wytępowanie jakiegokolwiek tętniaka bądź krwiaka - badania były przeprowadzone w dwóch różnych szpitalach

Gość ja.a.a
ja też, po opisanych objawach, stawiałabym na błędnik. Jednak opinia lekarza jest tu niezbędna, także idź do laryngologa koniecznie

Gość takie
bóle mogą wskazywać na zmiany w obrębie mózgu, czy miałeś robiony tomograf? Babciu Drypciu ból migrenowy jest niczym ze zmianami w mózgu

Gość Chudy
Tak - przeprowadzono mi zarówno tomografię jak i rezonans - oba badania nie wykazały żadnych zmian w głowie

Gość takie
to pewnie sprawa błędnika lub nerwica

Gość takie
możliwe też chwilowe niedokrwienie mózgu, czy robiłeś usg tętnic szyjnych? jak u ciebie z miażdżycą, cholesterol, trójglicerydy

Gość Chudy
badania wyszły w normie...co do miażdżycy to... mój tata ma jej początki czego skutkiem były dwa zawały rok temu:(

Gość takie
tu nie chodzi o zawał ale o mini udar mózgu, moja mama miała kilka zanim dopadł ją ten groźny, miała robione usg tętnic szyjnych, odpowiedzialnych za dotlenienie mózgu

Gość Chudy
a więc to prawdopodobnie niedotlenienie mózgu w takim razie... wszelkie objawy to potwierdzają.. a wiec moje kolejne pytanie brzmi - czy da sie to jakoś leczyć...???

Gość takie
oczywiście im wcześniej tym lepiej, zrób wszystkie możliwe badania i rozeznanie wśród neurologów, który najlepszy i idź prywatnie, są na leki, no oczywiście tryb życia też ma tu wielkie znaczenie

CHUDY ! Idż do laryngologa!!!!!!!!! Jeżeli te bóle głowy są z tyłu głowy to jednak tylko laryngolog.Udaj się tam z tymi badaniami.Mam nadzieję ,że to tylko błędnik !pozdro !

Gość do babci Drypci
Jakie są kropelki na migrenowy bol głowy - już tego BÓLU nie zniosę:( Nikt nie wierzy jak potrafi to diabelstwo boleć:(:(:( Wykluczono mi inne przyczyny i stwierdzono.....migrenowe napadowe bóle głowy.............POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!! Pomaga mi TYLKO to od Goździkowej:( I biorę ich więcej.Nic mi nie przepisano:(:(:(

Gość takie
krople przeciw bólowe w bólach migrenowych DIHYDROERGOTAMINA cena około13-15 zł, zależy w jakiej aptece

Gość DZIĘĘĘKIIIII
a potrzebna recepta?????

Gość pytam bo oszaleje z bólu
Czy potrzebna jest recepta?????????????????????????????????????????? HELP

Gość znana
Na receptę...

Gość na migrene
pomaga też Nalewka Bursztynowa ok 5zł (naciera się skronie,czoło)

Gość darkannggg
pasuje do stwardnienia rozsianego, które wykazuje rezonans mózgu

Gość gość
mysle, ze tutaj beda mogli Ci pomoc www.uzdrowisko-swieradow.pl moja znajoma miala podobne problemy z chodzeniem i wlasnie na takim wyjezdzie jej pomogli