Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość okuokuokuoku

dla okularników nasze pytania i problemy...

Polecane posty

Gość okuokuokuoku

witam! wada wzroku przysparza mi wielu problemow, chcialam sie spytac czy Wy tez na to narzekacie i jak sobie sz tym radzicie.,..np 1. odwieczne pytanie okulary czy soczewki? 2.W soczekach sie sobie bardziej podobam, ale sa mniej praktyczne. no i droższe. 3. co N A P L A Ż Y, do pływania - z jedbnej str zeby nie wyplynely soczewki ale z drugiej zeby cos widziec. Plywanie w okularach....????:/ 4. podczas wyjazdu P O D N A M I O T, gdy nie ma jak zmieniac soczewek w higienicznych warunkach - zabieracie wtedy okulary? 5. wreszcie dla okularnikow - co robicie gdy chcecie nosic okulary S L O N E C Z N E ??? Nosiscie zawsze przy sobie 2 pary zwykle i przeciwsloneczne i zmieniacie co chwile?? 6. moj chlopak tez nosi okulary, gdy sie calujemy jest dosyc zabawnie, ale gdy chce sie byc troche bardziej spontanicznym to troche przeszkadza..

Gość okularnica mimi
ja tez mam pytanie - byc moze rozwiazanie na jeden z problemow: nosia ktos okulary z forochromem?? czy to jest praktyczne?? zastanawiam sie nad tym bo tez mnie wkurze zeby ciagle zmieniac: albo zwykle opkulary, albo soczewki + sloneczne, albo sloneczne z minusami. Kazde z tych rozwiazan jest średniosatysfakcjonujace..:/

Gość okkularnica
jako okularnik odpowiadam: 1. soczewki i okulary 2.tym bardziej soczewki, sa drozsze to fakt. 3. podczas pływania mozesz miec soczewki pod warunkiem ze nie bedziesz nurkowała 4. okulary zawsze przy sobie mam nawet gdy mam soczewki..nigdy nie wiadomo co moze Cie spotkać. 5. przeciwsloneczne korekcyjne 6. podczas calowania sciagamy okularki:)

Gość a więc tak
1. Głównie soczewki, okulary rano zanim się nie umyje, wieczorem po myciu. 2. Droższe owszem są, a praktyczniejsze dużo bardziej niż soczewki, w ciągu dnia nie wiem że je mam na oczach. 3. Problemu pływania nie da sie rozwiązać, trzeba bez okularów i bez soczewek, chyba, że nie moczymy twarzy to soczewki 4. Pod namiotem byłam i nie było problemu, wytrzeć ręce z nawilżone chusteczki później w jednorazową chusteczkę i do dzieła. 5. Nosze soczewki, a okularów przeciwsłonecznych nie 6. Jesli mam okulary to ściągam, po co mi skoro i tak oczy zamknięte? ;)

Gość tyz okularnica
1.okulary, boje się wsadzić coś sobie do oka 3. nie chodzę na plaze, nie pływam 4.ja bym brała okluary 5. własnie się nad tym zastanawiałam, wybrałabym chyba takie które zmieniają kolor np na zielony pod wpływem promieni UV 6. jeszcze nie próbowałam, calowałam się tylko z nieokularnikiem

Gość okuokuokuoku
dzięki za odpowiedz:) problem z plywaniem u mnie polega na tym, ze uwielbiam nurkowac, szalec i w ogole:) zycie i sproty ekstremalne. Teoretycznie mozna wybrac sie na plaze w soczewkach bo to tak "letnio i wakacyjnie" bez okularow, potem zdjac soczewki, poplywac i zalozyc ale to straszneie duzo zachodu...no i glupio (mi przynajmniej) tak na plazy sobie zminiac soczewki:/ tak samo pod namiotem - nieplanowane wyjazdy, czesto brak dostepu do biezacej wody..oczywisie mozna uzyc husteczek ale kazdy optyk by nas za to zbesztal :P:P sama tez tak robilam ale to nie zdrowo...zdazyo mis ie tez ze nie zdejmowalam przed 3 noce bo nie bylo jak i gdzie...oczy troche szczypaly 3ego dnia wieczorem ale nic sie nie stalo. dla mnie to wszystko jest koszmar..:/ calowanie to najmniejszy problem oczywiscie:)) wlasciewie to ZADEN problem a dsama PRZYJEMNOSC:) a okulary wywoluja czesto usmiech na naszych ustach jak stukaja bo zapomnimy ze je mamy n a nosie:))

Gość okuokuokuoku
a probowal ktos nurkowac w soczewkach i okularach plywackich takich szczelnych?? zastanawiam sie czy to sobre rozwiazanie na basen..i czy to jest tylko problem zgobienia/nie zgubienia soczewek ale cisnienia w oku???

Gość szanson
najlepsze wyjście: laserowe usuwanie wady wzroku? do czego to doszlo....

Gość gość
cześć mam problem mam -6 a dużo ćwiczę czy jest może jakiś sposób żeby na treningach okulary nie speawiały mi problemu?

Gość gość
po 7-8 latach od operacji laserowej wada powraca troche mniejsza nie jest to na pewno rozwiazanie na zawsze