Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Solaris___

Dlaczego on to robi?

Polecane posty

Gość Solaris___

Mój facet (kilka lat razem) gdy tylko skrytykuję ironicznie coś, co zrobił, chodzi o zachowanie względem mnie, nie potrafi przyznać się do błędu, przeprosić, tylko dojeżdża mi bezlitośnie. Gada rzeczy, o których wie, że tego najbardziej sie boję, że zrobił. Na przykład, że bawił się świetnie beze mnie, że wyrywał laski itd. Wiem, że chce tylko jak najbardziej mi wkopać ale zawsze w pierwszej chwili wierzę jego słowoml. Potem mówi, że gada tylko tak, bo na to zasłużyłam czepianiem się go. A mnie to dobija. Łamie mi serce :(

Gość klemehgdcb
ma kompleksy wiec sobie w taki sposob to odbija

Gość Neoplan
To baba a nie facet.

Gość Solaris___
Tłumaczę mu, że boli mnie to strasznie (coraz gorzej - bardziej niż kiedyś), ale to go nie powstrzymuje :(

Gość klemehgdcb
nie wiem co ci powiedziec, ale mysle ze tylko facet ktory sam w sioebie nie wierzy i nie zna wlasnej wartosci oze sie tak zachowac.

Gość nie tłumacz że boli
W kółko takie rzeczy mówi się raz jak facet mimo wszystko powtarza takie zachowanie tzn. że ma głęboko w d... że Cię boli.

Gość Solaris___
Może coś jest w tym, co mówicie, jedno słowo krytyki, ironia i jemu otwiera się nóż w kieszeni, nieważne kto to jest. Tylko czy to oznacza, że mam się nie odzywać, gdy robi coś, co mnie wkurzy? na wszystko mam reagować przytakiwaniem? sama jestem zaskoczona, jak strasznie rani mnie to co robi - bardziej niż treść słów boli to, że nie ma skrupułów, że moje łzy nie robią na nim wrażenia może on mnie wcale nie kocha?

Gość nie tłumacz że boli
Raczej zastosuj inną technikę albo rób mu to samo, albo niech "dostanie po łapach" od razu ukaż go tak jak on to robi.

Ma problemy z wlasna psychika i rozladowuje je na Tobie. Gdyby tam byla inna kobieta to rozladowywalby je na niej. IMO, jesli sie nie naprawi to lepiej nie bedzie.

Gość Solaris___
to głupie, ale na samo wspomnienie tego co wygadywał ostatnio przy takiej okazji aż mnie ściska, głupoty ale aż mnie zatyka on ma rację, jestem żałosna

Gość nie tłumacz że boli
No to jest zwykła manipulacja w bezpośrednim starciu musisz być twardsza żeby oduczyć go takiego zachowania. Najlepiej mów, że masz prawo do własnego zdania a takie teksty z jego strony są żałosne. On chce Tobą rządzić po prostu a twoim zadaniem jest nie pozwolić sobie na to.

Gość Solaris___
a teraz sama sobie bym odpowiedziała - facet zrypał Ci psychikę, wrzuć na luz ok, zmienić model to ostateczność bo za dużo palantów wokół, bym miała wierzyć, że z następnym będzie lepiej, choć próbować można wiem, że sie nie zmieni muszę za to wymyślić, jak się odpłacić. Tylko co to za związek

Gość Solaris___
ok, być twarda, nie dać po sobie poznać, że coś mnie rusza super, tylko czy tak wygląda bycie razem, widocznie czasami tak :(

Gość nie tłumacz że boli
No ale jak ktoś przegina to trzeba utemperować. W związkach trzeba nauczyć się razem funkcjonować i trochę się podocierać.

Gość Solaris___
toksyczny, owszem... ja świata poza nim nie widzę, a on z zimną krwią mi wkopuje a potem mówi - sama chciałaś to usłyszeć nie wiem , co robić, parę lat razem, poważne plany ale jeśli to zawsze ma tak wyglądać... nie widzę już siebie bez niego

Gość Solaris___
temperuję jak mogę, ironia, sarkazm, prośby, groźby, krzyki, wszystko przerabiałam po kilka razy... kreuje mnie na wredną sukę, która wyżywa się na nim bez powodu a prawda jest taka, że on jest zimnym graczem a mnie urabia w rękach jak wosk

jak zwykle nikt nie zwrocil uwagi na podstawowy problem... autorka napisala "gdy tylko skrytykuję ironicznie coś, co zrobił, chodzi o zachowanie względem mnie, nie potrafi przyznać się do błędu, przeprosić" a potem uściśliła jak ona sie zachowuje "temperuję jak mogę, ironia, sarkazm, prośby, groźby, krzyki," pewnie gdyby pytac dalej okazaloby sie, ze te ironiczne krytyki z jej strony delikatnie mowiac powtarzaja sie czesto, poza tym robi jakies dzikie awantury... ciekawe jeszcze jaki jest powod tych ironicznych uwag? gnoisz gościa, wiec on sie broni... sama zaczyna, wiec napotyka na reakcje - akcja - rekacja - prosty związek przyczynowo skutowy

Gość Solaris__
komiczne zawsze przenikliwy jak diabli ;) zaczynam temperować, gdy jestem doprowadzona do ostateczności, na codzień jestem łagodna ironiczny komentarz do czyjegoś zachowania jest lepszy od karczemnej awantury, nieprawdaż? a niestety tyle wystarczy, by posypały się na mnie raniące niesamowicie uwagi, z czego w dalszym efekcie wynika awantura, jego to nie rusza, a ja mi lecą łzy jak groch

Solaris : nie, nie zawsze ironiczny komentarz jest lepszy, czasami naprawdę łatwiej jest przyjąć dziką awanturę niż z ust osoby, na której zależy, wysłuchiwać uszczypliwych docinków...

Gość Solaris__
może masz rację?...