Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wiskozowa panna

Czemu dziecko miało bezczaszkowie i bezmózgowie

Polecane posty

Gość gość
852852

Gość Mama 4
Witajcie kochane mamy :) Na forum zawitała wiosna :) I do mnie też przyleciał bocian :) 2 maja na świat przyszła nasza mała Anna Maria :) Z całego serca gratuluje wszystkim mamom :) Nasze Aniołki tam zadziałały w Niebie :) Dla Hani, Jej koleżanek i kolegów miliony całusów (*) (*) (*) (*) (*) (*) (*) (*) (*) (*)

Mama 4 Gratuluje :) Te nasze aniołki działają :) i coraz więcej braciszków i siostrzyczek tu na ziemi mają :)

Gość gość
Mama 4 gratuluję! Teraz ciesz sie z tego co tu na ziemi a kiedys tam - spotkamy sie wszyscy razem.. duzo zdrówka dla malenstwa!!

Gość gość
co wy tu chrzanicie o kwasie foliowym, kiedys nikt nie brał a dzieci zdrowe się rodziły wystarczy codzienne jeść surówkę z kapusty, natke pietruszki i inne zielone warzywa... naturalny najlepiej sie wchłania, trzeba się zdrowo odżywiac, a nie suplementy łykać

Gość xmmx
Hej!! Dawno nie zaglądałam tutaj.. Ponad rok.. Widzę, że dużo zmian nastąpiło :-) pozytywnych :-) bardzo się cieszę i gratuluję :-) Do mnie rowniez usmiechnelo sie sloneczko, a raczej dwa ;-) 28 marca urodzilam blizniaki, dwoch fajniutkich panow.. Braciszek w Niebie nad Nimi czuwa.. :-) Zycze wszystkim duzo zdrowka :-)

Gość xmmx
Jakieś problemy z wysłaniem tekstu miałam, dlatego pseudonim musiałam zmienić. Mój poprzedni - M.X pozdro :-)

Gość gość od dawna
dziewczyny ta reklama o tej dziewczynce niepelnosprawnej, to jest nasza Pola z tego watku tzn corka armiatki?? wypisz wymaluj jej corka Pola! to jest taka reklama jakiejs fundacji, ktora pomaga dzieciom niepelnosprawnym.

Gość gość
Tak, to Polunia:)

Gość gość od dawna
kiedys armiatka podala linka na fejsie, zeby Malej pomagac finansowo i w sumie skojarzylam ja po imieniu i jak na jej nozki spojrzalam:) kto by powiedzial, ze dziecko, ktore bylo bardzo chore az tak wyzdrowieje:) moze bedzie szansa, ze za iles lat bedzie normalnie chodzila:)

Gość goksi
Hej o jakie reklamie mówicie bo coś nie kumam

Gość xmmx
Reklama fundacji tvn 'nie jesteś sam'. Też własnie pomyslałam, że to Armiatki Pola :)

Gość goksi
Hej wczoraj dopiero widziałam tą reklamę to nasza kochana Polunia z mamunią . Co tam u Was słychać chyba same dobre rzeczy bo nikt tu nie pisze wszystkie mamunie zajęte dzieciaczkami :) Pozdrawiam a to dla naszych Aniołeczków {*} {*} {*} {*} {*} {*}

Gość poszukujaca2014
Witam, jestem tu po raz pierwszy ale czytalam watek juz dawno. Szukam "Mama :):):)" dawno jej tu nie widzialam a bardzo bym chciala z nią skontaktować. Wszystkim tu Wam mamą wspolczuje a szczesliwym gratuluje badzcie wszystkie silne w kazdej sytuacji.

Gość gość
Mój syn robi postępy, jestem nowa, więc może tylko napiszę, ze ma zaburzenia psychoruchowe. Zwiedziliśmy chyba z 10 gabinetów, zanim trafiliśmy na lekarza, który to prawidłowo zdiagnozował…no masakra. Jakby któraś potrzebowała wrocławskie namiary, mogę podrzucić, http://neurologwroclaw.com/kontakt/ bo wiem, że ciężko jest odszukać obecnie ogarniętego neurologa. No i cieszę się, bo w końcu można powiedzieć, że dziecko mi się normalnie zaczyna poruszać i odbierać bodźce. Coś wspaniałego.

Gość Mama 4
Do "poszukująca2014" odezwałam się niedawno pod pseudonimem "mama 4" Po zmianach na kafeterii miałam problem z dodaniem starego nicu. Chciałam dodać cztery uśmiechy :) :) :) :) To prawda, że na forum spokojniej się zrobiło. ....razem przeżywałyśmy dramat choroby naszych dzieci, dodawałyśmy sobie otuchy w czasie żałoby a potem odwagi gdy cicho marzyłyśmy o kolejnym macierzyństwie......i wiele z nas tuli teraz swoje wymodlone Pociechy :) A nasze Aniołki czuwają i kiedyś się z Nimi spotkamy....****** Bardzo tęsknię za Hanią i mimo upływającego czasu ciągle zadaje sobie pytanie "DLACZEGO ?" Chciałabym mieć całą Czwórkę przy sobie :) Pozdrawiam wszystkie mamy odwiedzające forum :* anetka19731@wp.pl

Gość gość
No ciekawe, to dlaczego lekarze mówią zeby łykać syntetyczny kwas foliowy bo tego z pożywienia jest za mało aby uchronić dziecko od wad????

Gość ulrike
Jest za mało bo gotowanie warzyw niszczy kwas foliowy w prawie 80%, poza tym szybko się też ulatnia, więc nie jesteśmy w stanie dostarczyć z żywności takiej ilości folianów aby zabezpieczyły one dziecko od wad wrodzonych

Gość gość
123456789

Gość almoaska
Młode kobiety planujące zajście w ciążę powinny rozpocząć przyjmowanie kwasu foliowego na 4 tygodnie przed planowanym poczęciem. Jest to najkrótszy czas gwarantujący zmniejszenie ryzyka wystąpienia wad cewy nerwowej u dziecka

Gość gość
a ja uwazam ze tonie jest jedyna wiarygodna przyczyna,. kiedys sie wogóle nie brało tegokwasu foliowego i jakos to było.ja bymsie nie doszukiwała sie winy,po prostu czasem tak bywa../...

Gość koalioka
Jakoś to było....no było... rodziło się więcej dzieci z wodogłowiem i innymi tymi strasznymi wadami. Skoro można temu zapobiec to dlaczego nie skorzystać z dobrodziejstw kwasu foliowego....

Gość samillaa
Dokładnie, jak czytam wypowiedzi niektórych mam to aż nie dowierzam, ze zdrowie ich dziecka wcale im nie leży na sercu

Gość gość
Http://j.gs/4X8y tyle w temacie

Gość sabrinnna
Lepiej powymieniać się doświadczeniami z matkami jeśli chodzi o zapobieganie wadom wrodzonym dzieci niż szukać informacji w googlach jak podałaś,...

Gość derbaa
Myślę, ze bez wymieniania sie informacjami wiadomo jakie korzyści daje spożywanie kwasu foliowego, który nie tylko chroni dziecko od wad, ale i zapobiega poronieniom i anemii w ciąży

No ba, to najważniejszy lek, o który każda kobieta w wieku rozrodczym powinna pamiętać, jeśli zdrowie jej dziecka leży na sercu.

Gość gość
???????????????77uy77u