Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

emonkey

Jakie kwiaty dla przyjaciółki?

Polecane posty

Witam ;) Ja mam takie pytanie dotyczące kwiatów :) A wiec tak, niedługo się spotkam z moją przyjaciółką po prawie rocznym rozstaniu, tylko że przez ten czas coś się pozmieniało miedzy nami… Do końca nie wiem czy ona nie robi sobie jakiejś nadziei co do mnie… . Postanowiłem ze wręczę jej kwiaty, tylko nie wiem za bardzo jakie. Bo jeżeli ona coś do mnie czuje i to coś więcej niż przyjaźń… no to róże by mogły ją upewnić co do moich uczuć wobec niej… . Gdyby jakaś kobieta mogła mi doradzić to niech napisze :) Z góry dziękuje.

Gość ala w krainie czarów
kup herbaciane róze albo białe:)

oczywiscie zalezy od tego co Ty czujesz do niej . i co chcesz jej "przekazac" tymi kwiatami . Czy to ,ze ma szanse, czy raczej nie.

do: Angel_81 Myślałem o różach tylko że ja jej nie kocham i nie pokocham…

do: Angel_81 Jakiś to pomysł jest :) A może wiesz co poszczególne kolory róż oznaczają? :)

Akacja - miłość platoniczna, czysta i skryta Aksamitka - nadzieja Begonia - ostrzeżenie Bez - wiara, pierwsza miłość Bratek - pamięć Chaber bławatek - wierność, dobroć Chryzantema - spełnienie marzeń, władza, słońce czerwona - miłość namiętna żółta - miłość bez wzajemności Cyklamen - rezygnacja i rozstanie Dziewanna - naiwność Dzika róża - wdzięk Fiołek - skromność, cicha miłość, wierność Forsycja - oczekiwanie Frezja - uznanie i radość, prośba obdarz mnie miłością, poflirtuj Gardenia - nieśmiała, skrywana miłość Geranium - szaleństwo Głóg - wesele Goździk - odwaga czerwony - podziw, biały - niewinność i słodycz, żółty - pogarda Groszek - pocałunek Groszek pachnący - pożegnanie, rozstanie Hiacynt - miłość dla zabawy błękitny - stałość fioletowy - prośba o wybaczenie Hortensja - obojętność Jarzębina - zgoda Jaśmin - miłość zmysłowa Kaktus - wytrwałość, namiętność Kapryfolium - oddanie i hojność Konwalia - nieśmiałość, pokora Krokus - pogarda Lilia - niewinność Mak - rycerskość Malwa - ciekawość Mimoza - delikatność Nagietek - okrucieństwo, zazdrość Nasturcja - wstydliwość Narcyz - tęsknota, pewność siebie, zachłanność, egoizm Niezapominajka - wieczna, trwała pamięć Petunia - niechęć, gniew Piwonia - dobrobyt Powój - zalotność, zachłanność Rezeda - skromność Róża w zależności od koloru: biała - melancholia, czystość, \"Jestem Ciebie wart\" czerwona - miłość namiętna, upojenie, szczęście, radość, przyjemność fioletowa - przyjaźń niebieska - ufność, nadzieja, stałość, pamięć pomaranczowa - duma, kokieteria różowa - miłość sentymentalna żółta - zdrada, zazdrość Rumianek - zdrowie Słonecznik - fałsz, zarozumiałość Stokrotka - miłość niewinna, wierna Szarotka - niewinność Tulipan w zależności od koloru: czerwony - wyznanie miłości żółty - miłość beznadziejna Wrzos - podziw, samotność, Żonkil - szacunek, nie odwzajemniona miłość zrodlo : wikipedia ;)

Dziękuje ;) Coś mi się zdaje że Tobie teraz także będę musiał kwiaty wręczyć :)

Gość klaudynaa
Tez jakoby jestem zwiazana z tematem ... ahh duzo by gadac... test osobowosci wg dalay lamy - wyniki sa niezwykle (z trzech tylko pytan) tu ---> http://is.gd/Vin

Gość gość
Tak, a najlepiej w takiej formie - http://www.roseduchateau.com/ Kwestia taka jaki macie budżet, ale zakładam, że wystarczający. Takie kwiaty powinny się właściwie każdemu spodobać.