Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dinerdash

widzialam dzisiaj wypadek

Polecane posty

Gość dinerdash

nie bylo jeszcze policji ani pogotowia dwie osoby poszkodowane jedna w stanie ciezkim pelno ludzi naookolo jestem studentka 1 roku ratownictwa medycznego...podbieglam do tlumu ludzi przedtsawilam sie powiedzialam ze jestem rat medycznym zepsolu szkol medycznych i podbieglam do poszkodowanych mezczyzna lezal na ulicy kobieta w samochodzie zaytalam co sie stalo co ich boli z tym ciezej rannym utrzymywalam kontakt slowny do nadjechania pogotowia...sama nie bylam w stanie udzielic 1 pomocy...ani sprzetu ani pomocy ani lekow...nie dotykalam ich nawet poprostu wspieralam psychicznie...uznalam to za najlepsze wyjscie z tej sytuacji czy moglam zrobic cos wiecej?

Gość moglas im zrobic ewentualnie
krzywde... Nic sobie nie zarzucaj. Przynajmniej zareagowalas po ludzku, a nie robilas za gapia :O

Gość Asiuniaaaa
ale dziś chyba udzielalas pomocy motocykliscie bo ten temat juz dzis byl ze dzwonilas do chlopaka a on cos tam palnął heh

Gość dinerdash
oddychali byli przytomni oboje...stan mezczyzny byl jednak bardzo ciezki ze wzgledu na zlamanie otwarte nogi w kilki miejscach ale byl dzielny. mysle nad tym ciagle ale nic sobie zarzucic chyba nie moge...

Gość dinerdash
ehh tak mi strasznie szkoda tych poszkodowanych...to wszytsko jest takie kruche wystarczy chwila nieuwagi i tragedia gotowa:( dobrze ze ludzie zebrani w miejscu bylo na tyle domyslni aby zadzwonic po pogotowie...z miejsca zdazenia widac podjazd karetek i szpital miejski...ale i tak na karetke trzeba bylo czekac...