Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Lina_Malina22

Czy wiecie jak to jest oglądać śmierć ?

Polecane posty

Gość hgfde
nie wiem . Ale chce umrzec w nocy nieswiadomie.

Gość sgatstare
Lina, przepraszam za dygresję, Mogę wiedzieć skąd jesteś?

Gość WIEM ZADAJESZ GLUPIE
PYTANIA

wiem ... może to wydać sie dziwne , ale kiedy umierali moi rodzice czułam jakby nadchodziło jakieś wielkie święto , taką bardzo świąteczną atmosferę , nie rozpacz i ciemność ,tylko jakby anioły zstąpiły na ziemię .... dlatego śmierć nie jest dla mnie straszna , jest raczej .. wzniosła? Nie wiem jak to nazwać Co ciekawe , kiedy umierał Jan Paweł II , ktoś z dziennikarzy zapytał duchownego jaka jest atmosfera w watykanie ---odpowiedział - świąteczna.... . Ja tez czułam jakby nadchodziło wielkie święto.... Czy ktoś jeszcze tak to czuje??

Gość iwa30
Ja osobiście widziałam w zeszłym roku.Opiekowałam się dziadkiem,jak przyszłam rano podać mu śniadanie to on był juz w agoni,wtedy o tym nie wiedziałam.Strasznie panikowałam ,krzyczałam.Chciałam go ratować,dziś wiem że on na mnie czekał,nie chciał umierać sam.Od tej pory jestem znerwicowana,często miewam sny z tamtego dnia:(nie życzę nikomu być przy śmierci bliskiej osoby.

Pytam o tak sobie. Taka refleksja. Parę dni temu odcinałam koleżankę z paska. Niestety nie udało się jej zreanimować. 2 dni temu zginął w aucie 18 latek. Nawet nie dało mu się masażu serca za bardzo zrobić tak był połamany... Czasem mi się łzy w oczach zakręcą jak sobie pomyślę. Strasznie przykre :(

wszyscy odbieracie smierć jako coś strasznego ? Wiem --strata kogoś bliskiego... ale dlaczego ja czuję wtedy świąteczną atmosferę ? Przecież ci duchowni też tak czuli .Może to zależy od okoliczności śmierci....?

Nie czuję świątecznej atmosfery. Tylko żal i ogarniającą mnie pustkę. Prześladuje mnie to, że już nigdy tej osoby nie zobaczę! że to ostatnie wspólne chwile. Ogarnia mnie panika jeśli umiera ktoś bliski

A ja mam wrażenie ,że oni zawsze są gdzieś blisko .... Snią mi się bardzo czesto i zawsze są na biało ubrani i rozmawiają ze mną o rzeczach terażniejszych , wierzę że są ,że ich jeszcze zobaczę . Dobrze że mam takie podejście .... Trudno byłoby mi żyć ze świadomością ,że ich nie ma ,że jest tylko nicość....

Hej Teraz z perspektywy czasu cyba znam TO uczucie. Nie tak dawno wylądowalam w szpitalu, wydawało mi się że do okoła mnie wszyscy paniukują bo byłam po prostu mocno przeziębiona.. Okazalo się że mam zalane płuca i jeszcze 3 godz. i było by po mnie... Moja spiromertia była makabryczna, lekarze stali na demną jak nad jakimś okazem główkując czemu ja jeszcze żyję ?! Uratowalo mnie to że ćwiczyłam, ot tak sobie dla formy, co powodowało rozrzerzenie oskrzelików i dostęp tlenu... Spedziłam na "orionie" 2 tyg. na sali ogólnej kolejne dwa.. przy wypisie dowiedzialam się że "noszę" w sobie astmę od ponad 7 lat..! a ostatnie zbagatelizowane przeziębienie zaatakowało mi płuca i oskrzela... Małam różne odczucia, od braku możliwości złapania oddechu, po ciemność ale świadomą... Teraz moge powiedzieć że wiem co czuje ktoś kto tonie i brak mu powietrza.. Moje choróbsko, nie leczone bo nie wykryte wcześniej dało mi "pojęcie" czym jest śmierc, moja nie będzie lekka...i termin zejścia..10 lat..zostało mi teraz 6...

"nie życzę nikomu być przy śmierci bliskiej osoby."-ale życzysz umierającemu żeby był w takim momencie sam? :|