Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie_wskazana

odstawienie tabletek anty - jakie niespodziankia ma dla mnie organizm ?

Polecane posty

Gość nie_wskazana

hej od wczoraj nie wziełam nowego opakowania tabletek czuje ze tego wszystkiego jest we mnie za duzo i chce zrobic przerwe półtora roku brałam steridin30 wszystko było ok potem zmieniłam na mytrogynon, urosły mi piersi, tradzik na twarzy, zle sie czułam itd, a od miesiaca boire Novynette, tylko ani tradzik nie znikna ani piersi nie wrociły do normy gdy znieniłam tabletki ze steridin na inne zaczełam miec bolesniejsze miesiaczki musze chyba odpoczac od nich, czuje ze za duzo tego wszystkiego we mnie czego moge sie teraz spodziweac po organizmie, czy beda jakies zmiany w moim organizmie ? bedzie mi niedobrze ? słabo ? zle ? pierwszy raz odstawiam i nie chce niespodzianek pytam dziewczyn ktore odstawiłyu i pytam dlatego teraz zeby potem 100 razy nie stawiac nowych tematów ;) z gory dzieki dziewczynki 🌼

Gość nie_wskazana
aaaaa i najwazniejsze co moze byc z okresem, bedzie nie bedzie, spozni sie ??? czy wszystko bedzie normalnie z nim

Gość dercos
kazdy zareaguje inaczej - u mnie działa wszystko jak w zegarku - cykle 30 dniowe, okres średnio obfity, 3-4 dni, pierwszy dzień trochę bolesny ale da się zyć - przed tabletkami nie wiedziałam nigdy kiedy uderzy, do tego miałam bardzo bolesne miesiączki. cerę mam ładną, nic nie zaczęło wyskakiwać. jedyne co to trochę "schudłam", czyli zeszła ze mnie woda, którą mimo wszystko tabsy we mnie zatrzymały jedynym minusem po odstawieniu jest całkowity paraliż psychiczny jak ma dojść do seksu :o strach przed ciażą działa na mnie strasznie mrożąco :o ale to jest mój przypadek, każdy zareaguje inaczej. a może po prostu, zeby nie było przebojów po odstawieniu tabsów trzeba je brać długo :classic_cool: a nie rok czy dwa :P (jak zrobiłam pierwszą przerwę po chyba roku to było to samo co przed tabletkami)

Gość dercos
acha, i co jeszcze - wrócił PMS, ale w takiej bardzo drastycznej formie, tydzien przed okresem to jest makabra, o byle gówno bym ryczała, myśli czarne mnie zjadają do tego wszystko dookoła mnie irytuje, ze bym najchętniej do wszystkich strzelała

Gość nie_wskazana
a ile czasu od odstawienia tabletek mineło az organizm usuna z siebie nagromadzona wode ja mam powiekszone piersi, prawdopodobnie przez zatrzymanie wody w organizmie kiedy one stana sie znow normalne ?

mi piersi wróciły do "normalnego" stanu miesiąc po odstawieniu, niestety gdzie indziej nadmiar kg jeszcze się utrzymuje a nie biore ich już 2 mieszki

Gość nie_wskazana
ja nie biore juz prawie 2 tyg, poce sie jak głupia, i czuje sie ciut lzejsza pod wzgledem kg i lzejsza tak inaczej, czułam ze tabletki mnie jakby przygniatały no wracajac, piersi mam cały czas te same

ja brałam Microgynon dwa razy - pierwsza przerwa po kilku miesiącach brania to była masakra - wyskoczyło mi pełno pryszczy, wyglądałam strasznie (ale nie czekałam długo na okres, był cały czas regularny). Później gdy poszłam po kolejne tabletki po kilkumiesięcznej przerwie ginekolog przepisał mi Harmonet - w trakcie jego brania miałam różne przeboje, najgorsze było pojawiające się czasem takie uczucie wbijania wielkiej szpili w serce podczas wysiłku fizycznego. Zmieniłam na Microgynon i przeszło jak ręką odjął. Brałam go półtora roku, ale teraz zrobiłam znów przerwę choć nie czułam się źle, ale miałam wrażenie, że mój organizm tego potrzebuje. Okres pojawił się normalnie po 28 dniach, mam troszkę problemy z cerą ale nie aż takie jak za pierwszym razem - to mnie cieszy :)

Gość nie_wskazana
no własnie, nie wspomne o cerze, katastrofa :( naprawde jako nastolatka wealczyłam 3 lata z tradzikiem, pozbyłam sie go wygladałam ślicznie a teraz znow przypominaja sie tamte czasy, wygladam okropnie :( i to przez mitrogynon wszystko przez te tabletki od kiedy lekarz mi je przepisał wciaz jakies niespodzianki, i chyba głównie przez nie zrezygnowałam z dalszego brania bo miałam wrazenie ze wpakowały we mnie artylerie hormonow i czułam sie jakos cieżko

ja tez zazywalam microgyron w sumie nie cale 3 miesiace ale przytylam i zle sie czuje, na razie odstawialm mam tylko nadzieje ze nie bede miala zadnych niespodzianke na twarzy!!

Gość nie_wskazana
a czy to ze czesciej oddaje mocz moze byc jedną z drug uchodzenia ze mnie nagromadzonej w organizmie wody ? a i jaki był u was kolor moczu w czasie brania tabletek, ja przy steridin miałam rożny a przy mitrogynonie zawsze bardzo żółty, moze to głupie pytanie, i moze tez taki miałam tylko przy mitrogynonie bardziej zwrociło moja uwage

Gość to proste..

Gość Moze Ci się okres
opóźnić. Ja po odstawieniu musiałam mieć wywoływany pierwszy okres, bo za nic nie chciał się pojawić ;)

Brałam microgynon teraz juz nie biore prawie od 3 miesiecy. Pierwszy okres po odstawieniu był prawidłowo, drugi w 32 dniu cyklu...A teraz czekam juz 37 dzień i nic:(. Nawet nie mam żadnych obiawów które by wskazywały na okres tzn. zawsze balały mnie piersi a teraz nic:(. Nie wiem co się dzieje, czy to normalne? Ciąza raczej wykluczona, bo zabezpieczaliśmy sie gumką i nigdy nam nie pękła. Dodam ze przed tabletkmi zawsze cykle miałam nie rguralarne ale w granicach 30-32 dnia sie pojawiał.