Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lidziuniaaaa

WPADKA!!! Ja nie chce teraz dzieckaI

Polecane posty

Gość olgaśna
Słuchaczko!!! pomodlisz sie w ciszy i spokoju??? czy robisz sobie cyrk z Wiary??? Twoje "wklejki" są nie na miejscu:( zbyt poważny temat! szukanie taniej sensacji i prowokowanie:( a fe!!!

Gość sluchaczka radia Maryja
Ojcze Wszechmogący, Stworzycielu świata Boże, zmiłuj się nad nami Synu Przedwieczny, Odkupicielu świata Boże, zmiłuj się nad nami Duchu Najświętszy, Oświecicielu świata Boże, zmiłuj się nad nami Święta Trójco, jedyny Boże, w trzech Osobach niepojęty i niewysłowiony - zmiłuj się nad nami Święta Trójco, jedyny Boże, przez którego i w którym jest wszystko Święta Trójco, jedyny Boże, którego niebo i ziemia ogarnąć nie mogą Święta Trójco, jedyny Boże, który jako Ojciec opatrznością wszystko rządzisz Święta Trójco, jedyny Boże, który czynisz cuda na ziemi Święta Trójco, jedyny Boże, Obrońco nasz i zapłato nasza wielka Święta Trójco, jedyny Boże, litościwy, cierpliwy i wielkiego miłosierdzia Święta Trójco, jedyny Boże, Królu nad królami i Panie nad wszystkimi panującymi Święta Trójco, jedyny Boże, który nie chcesz zguby grzesznego człowieka Święta Trójco, jedyny Boże, który pokutujących do łaski Swojej przyjmujesz Święta Trójco, jedyny Boże, którego właściwością jest okazywać zawsze miłosierdzie Bądź nam miłościw, przepuść nam Panie Bądź nam miłościw, wysłuchaj nas Panie Od wszelkiego zła, - wybaw nas Panie Od powietrza, głodu, ognia i wojny Od nagłej i niespodziewanej śmierci Przez Wszechmoc Twoją, Boga Ojca i Stworzyciela naszego Przez Wcielenie, mękę i śmierć Syna, Zbawiciela naszego Przez oświecenie Twoje Ducha Świętego, Pocieszyciela naszego Przez przyczynę Najśw. Panny Maryi i wszystkich Świętych Twoich Prosimy niegodne stworzenia Twoje, wysłuchaj nas Panie Abyśmy Ciebie, Boga naszego, ze wszystkiego serca, ze wszystkiej duszy i ze wszystkich sił naszych kochali i miłowali Abyśmy przykazania i nauki Twoje wiernie zachowywali Abyś nam grzechy odpuścić i do chwały królestwa Twojego przyjąć raczył Święty Boże, Święty mocny; Święty nieśmiertelny, zmiłuj się nad nami

Kyrie eleison. Chryste eleison. Kyrie eleison. Chryste, usłysz nas. Chryste, wysłuchaj nas. Ojcze z nieba Boże - zmiłuj się nad nami. Synu, Odkupicielu świata, Boże Duchu Święty, Boże Święta Trójco, jedyny Boże Ojcze, Stworzycielu świata Ojcze, podtrzymujący świat w istnieniu Ojcze, mądrości wieczna Ojcze, dobroci nieskończona Ojcze, niewysłowiona Opatrzności Ojcze, źródło wszelkich rozkoszy Ojcze, najświętszy Ojcze, najsłodszy Ojcze, niewyczerpanego Miłosierdzia Ojcze, nasz Obrońco Ojcze, nasza Miłości Ojcze, nasza Światłości Ojcze, nasza radości i nasza chlubo Ojcze, hojny dla wszystkich Twych stworzeń Ojcze, panujący nad wszystkimi narodami Ojcze, chwało Kościoła Świętego Ojcze, nadziejo chrześcijan Ojcze, mądrości przywódców Ojcze, wspaniałości królów Ojcze, pociecho ludów Ojcze, radości kapłanów Ojcze, nagrodo sprawiedliwych Ojcze, wzorze dla ojców Ojcze, darze życia rodzinnego Ojcze, wesele dziewic Ojcze, przewodniku młodych Ojcze, przyjacielu dzieci Ojcze, podporo nieszczęśliwych Ojcze, wolności niewolników Ojcze, światłości pogrążonych w ciemności Ojcze, kruszący pychę grzeszników Ojcze, nasza ucieczko w strapieniu Ojcze, nasza nadziejo w rozpaczy Ojcze, zbawczy porcie w niebezpieczeństwach Ojcze, ratunku ubogich Ojcze, pokoju nasz i obrono w niedostatku Ojcze, przychodzący z pomocą w naszych potrzebach Ojcze, pociecho zasmuconych Ojcze, obrono sierot Ojcze, pokoju starców Ojcze, ucieczko umierających Ojcze, życie umarłych Ojcze, chwało świętych Baranku Boży, który gładzisz grzechy świata, przepuść nam Panie. Baranku Boży, który gładzisz grzechy świata, wysłuchaj nas Panie. Baranku Boży, który gładzisz grzechy świata, zmiłuj się nad nami. Módlmy się: Ojcze nieskończenie dobry i miłosierny, Ty gorąco pragniesz rozszerzyć Swe królestwo miłości w sercach swoich stworzeń dla Twej radości i szczęścia; prosimy Cię, niech się spełnią Twoja Wola, abyś był znany, kochany i czczony przez ludzi i żeby nasze rodziny trwały w jedności i Twoim pokoju. Przez Jezusa Chrystusa, naszego Pana, oraz przez wstawiennictwo Najświętszej Maryi Panny i wszystkich świętych. Amen.

Święty Michale Archaniele! Wspomagaj nas w walce, a przeciw niegodziwości i zasadzkom złego ducha bądź nasza obroną. Oby go Bóg pogromić raczył, pokornie o to prosimy, a Ty, Wodzu niebieskich zastępów, Szatana i inne złe duchy, które na zgubę dusz ludzkich po tym świecie krążą, mocą Bożą strąć do piekła. Amen.

Gość ajaaaa
a ja przeżyłam 2 razy smierć moich dzieci (7miesiąć) i (9miesiąc) i nie mogę pojąc jak mozna zabić własne dziecko i to bezznaczenia który to tydzień!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Obyście nie musieli nigdy doświadczyć tego co ja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość ajaaaa
jedno urodziło się w 7 miesiącu ciąży martwe a drugie w 9miesiacu ciązy i zmarło po kilku godzinach!!!!!!!!!!!!!!!!!!! a wy popieracie aborcje to chore!!!!!

Gość gdybym teraz zaszła
na 100% usunęlabym ciąże. ty się zastanów, czy na pewno nie poradzicie sobie z tym dzieckiem. Z jednej strony może nie być tak źle - wiele par ma dzieci na studiach i jakoś żyją, ale z drugiej - większość tych związków się rozpada, młodzi ludzie tkwią w małżeństwach tylko ze względu na dziecko, życie się totalnie przestawia. nie czytaj emocjonalnych wpisów - bo zdjęcia płodów odwołują się do emocji, nie do rozumu (co innego argument, że to już człowiek, ten możesz jakoś rozważyć). Wyłącz kafe, wypisz za i przeciw, wyobraz sobie jak wygladaloby twoje zycie po kazdej z tych decyzji i podejmij wlasciwa.

Gość hfgtfhgt
jakim prawem mozecie mordowac nienarodzone dzieci? hm? jak nie chcecie teraz dziecka to po co uprawiacie seks? ja nie moge ! jakim prawem ktos ma umierac z tego owodu, ze Wy sie seksiliscie nieodpowiedzialnie banda gnojow i tyle

Gość uprawiamy dla przyjemnosci
:P

Gość ooo...
jak czytam niektóre wpisy to mi sie niedobrze robi... dlaczego ci, którzy tak kochają embriony tak bardzo nienawidzą LUDZI???? :-(

Gość a o co chodzi z tymi kochankam
i usuwającymi własne dzieci???

Gość dddddddddddd
do autorki topicu ja bylam w podobnej sytuacji jak ty.tez studiowalam,pracowalam i wpadlam.z moin chlopakiem bylam wtedy krocej niz ty ze swoim.to dla mnie byla tragedia.balam sie powiedziec rodzicom,ale oni o dziwo od samego poczatku mnie wspierali.na poczatku rowniez myslalam o aborcji,podnosilam ciezkie rzeczy zeby poronic,ale kiedy poszlam do lekarza i zobaczylam na usg moje malenstwo,to odrazu je pokochalam.teraz jestem szczesliwa zona i matka,moj synus jest dla mnie najwiekszym szczesciem,dwa dni temu sie obronilam,a w przeszlym tyg.zaczynam nowa prace.wiec uwierz mi da sie wszystko pogodzic jak sie tylko chce,dziecko w niczym nie przeszkadza,a wrecz przeciwnie bardziej motywuje,bo masz dla kogo to robic. znam tez dziewczyne,ktora zaszla w ciaze,ale nie mogla sobie pozwolic na dziecko.nie chciala je zabijac,wiec je urodzila i oddala o adopcji do bardzo dobrej rodziny,ktora kilka lat czekala na adopcje.i ta dziewczyna chociaz bardzo cierpiala to dzisiaj potrafi powiedziec,ze dobrze zrobila,ze urodzila to malenstwo a nie zabila.

rzygac mi sie chce na was egoisci. przyszlosci nie da sie przewidziec i nie da sie wypisac "za " i "przeciw"...po prostu jak sie zrobilo, to nalezy podjac sie wychowania...ale to norma ze w Polsce rządzi egoizm wszechobecna frustracja i debilizm..."embrion " pffffffffff...... ja nie nienawidze tych ludzi...mi jest ich po prostu żal. sa mi obojętni, i ten topik tez jest beznadziejny bo kzady ma swoje zdanie i go nie zmieni kupa inwektywów. skonczcie juz te denną gadke, taka moja rada. kazdy sobie tylko podnosi cisnienie a i tak nic nie wynika z tej waszej dyskusji...tyle

dorosłe zeby uprawiac sex a juz nie zeby ponosic tego konsekwencje szkoda słów karinko nie denerwój sie my mamy swoje gwiazdy i juz wiecej do szczescia nam nie potrzeba

Gość babaaaa
nie rozumiem niektorych wypowiedzi . nie kazdy jest gotowy na dziecko i nie grzech je usunac..chyba niejednokrotnie lepsze to jest dla dickoa..co moze byc gorsze niz rodzice ktorzy nie okazyja milosci albo zwyczajnie nie moga zapewnic ;;godnego zycia dzieciaczkowi. na boga nei mylcie dzicka z tygodniowym zarozkiem

Gość kiziola
''jakim prawem mozecie mordowac nienarodzone dzieci? hm? jak nie chcecie teraz dziecka to po co uprawiacie seks? ja nie moge ! jakim prawem ktos ma umierac z tego owodu, ze Wy sie seksiliscie nieodpowiedzialnie banda gnojow i tyle'' bo seks jest dla ludzi ..i dla ludzi tez sa tabletki ''po''....jak zarodek ma umrzec skoro sie nawet nei narodzil..... zwyczajnei sie poplakalam ze smiechu

Gość Pozowle sobie zwrocic sie do
KURAIKO cyt. " ludzie nie rozumieją, że można mieć inne podejście, tzn nie oceniać kobiet usuwających ciążę, niezależnie od własnego zdania na ten temat..." --- ale już na innym topiku potrafiłaś ocenić dziewczynę i stwierdzić, że jest niedojrzała, nieodpowiedzialna a wręcz pokopana ( czy jakoś tak to było ) choć też Jej przeciez nie znasz. Lepiej usunąc dziecko niż sie z niego cieszyć.... i bardziej popierać kobiety które wolą pozbyć się "kłopotu" niż te które podejmują walkę. Ehh... ludzie. I nie zasłaniajcie się zacofaniem katolicyzmu. Sama średnio wierzę, ale mam szacunek pzrede wszystkim do człowieka i do życia. Nigdy nie usunęłabym ciązy, nawet gdybym nie chciała dziecka. Po pierwsze dlaczego mam je zabijać ? Ono samo sie do zycia nie powołało i ma prawo żyć, dostać taką szansę. gdybym nie chciała dziecka, urodziłabym je i oddała do adopcji. Bo jest tyle małżeństw, par, które bardzo pragną dziecka a nie mogą ! Ktoś tu pisał, że nic nie robimy dla tych dzieci w sierocińcach, choć tak bronimy ich zycia ! Nie mam tyle pieniędzy, żeby finansowo wspomagac sierocińce, a poza tym te dzieci kiedyś wyjda z tego sierocińca i mają szanse na godne życie. Tylko im tę szansę chciejmy dać .

Gość Lidziuniaaaa
O Boże ! Widzę że gorąca dyskusja mnie ominęła .... Co do usunięcia, ja jestem pewna że nie usune - nie miałabym sumienia usunąc dziecko. P>S> Nie mogłam sie dodzwonić do chłopaka, wiec napisałam Mu smsa o wpadce. Milczy :( Nie mogę sie dodzwonic do niego, a spotkamy sie dopiero w piatek ;( Chyba umre do tego czasu..... jest mi tak smutno:(

Gość to ja taka sobie
nie wiem czy autorka jeszcze tu jest !! ale wiesz powim ci tak ... mam 7 letnia core a mam 26 lat ..... zaszlam w ciaze nawet przez chwile nie pomyslalam zeby usunac ..... nawet nie przyszlo mi to namysl ... bylam z (mezem) rok .. niecaly .. teraz jestesmy juz 8 lat po slubie ... nie znam slowa nie poradze sobie itp.... czlowiek sie uczy wszystkieo .. nie poddawaj sie :) mam nadzieje ze kiedys usmiechniesz sie do spiacego dziciusia i pomyslisz ale ja bylam glupiaaaa

Gość Lidziuniaaaa
Boże jakie zdjęcia :( Darujcie już sobie :(

Gość bleblinaaaa
"porównanie ryby, traszki, kurczaka, żółwia, świnki, krowy, człowieka" ---> Co to ma za znaczenie, że te zarodki wyglądają praktycznie tak samo ?? Logiczne chyba że kobieta urodzi człowieka, a nie krowe. Co z tego, że teraz wygląda podobnie jak zarodek swini ? Ale będzie człowiekiem. Nazywajcie sobie małego człowieka jak chcecie : płód, embrion, zygota, zarodek, tkanka. Określeń tych używacie po to, żeby zagłuszyć ewentualne wyrzuty sumienia lub zapobiec im. Nawet ta "tkanka" wykazuje funkcje życiowe, a więc zyje- jest istotą żyjąca. usunięcie jej=odebranie jej życia=zabicie.

Gość kiziola
do ''Pozowle sobie zwrocic sie do''..czy w ogole zdajesz sobie sprawe jak jest w sierocincach ..jak wyglad sprawa adopcji? bo po twojej wypowiedzi wydaje mi sie tylko potrafisz pieknei mowic a nie znasz zycia.. lepiej urodzic dziecko na ktore nie jestem gotowa i oddac je do seirocinca bo pozniej ''a poza tym te dzieci kiedyś wyjda z tego sierocińca i mają szanse na godne życie'' czy ty wiesz jak ciezko jest zyc niektorym osoba co maja dom rodzine a co dopiero dzicku 18 letniemy tore zaczyna z niczym.nie ma pieniedy na start ..na mieszkanie.. nie ma w nikim oparcia - a to chyba njbardziej doluje nie uwazasz?..przeciez taki czlowiek nosi w sercu bol z byl niekochany niechciany nie zaznal smaku milosc matczynej... sory ale ja bym wolala sie nei urodzic niz byc kims takim

Akurat moj ojciec jest z domu dziecka, tyle, że nie wychowywał się w domu dziecka, ale został adoptowany. Tyle dzieci ma szansę a adopcje, jeśli matka zrzeknie się praw rodzicielskich do noworodka to On ma wielką szansę znaleźc rodzinę !!

A mordując dziecko wiesz że ono rodziny nie znajdzie ?? Nie powiedziałabym... Ostatnimi czasy powstaje wiele rodzin zastępczych. Mam przyjaciół którzy stali się rodziną zastępczą dla trójki dzieci w wieku szkolnym. Mordując dziecko nie wiesz, czy nie byłoby szczęsliwe w innej rodzinie. Odbierasz Mu wszystko. Jakim prawem ! Prawem własnej zachcianki ??

wł medycyny płód to zlepek komórek nie dziecko. Mozna nawet określić je pasożytem. Kościół wpaja takie popierdolone teksty. Zabrania antykoncepcji i zabrania aborcji, gdzie tu jest logika? Ale nie bede wypowiadać się na temat kościoła, bo nie chce się denerwować.

Gość trellllla
Ja wpadke zaliczylam majac 21 lat. Jej, jak ja plakalam. Teraz patrze na mojego syna....przystojny facet z niego, kocham go bardzo.

Wg medycyny mój drogi płodem jest zarodek od pewnego moemntu ciązy aż do narodzin. Ciągle tylko Kościól i Kościół... Sama nie jestem nawet praktykująca, bo do Kościoła naprawde bardzo rzadko chodzę, więc nawet nie wiem co ksiądz ma tam na bieżąco do powiedzenia.

To dla Ciebie zamordowanie dorosłego człowieka to tez nie jest zło ! Bo w dekalogu jest przykazanie : nie zabijaj. A po co sie stosować do "popierdolonych tekstów" Kościoła ?