Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lidziuniaaaa

WPADKA!!! Ja nie chce teraz dzieckaI

Polecane posty

Gość Bernardynnn
Moja kumpela za granicą poddala sie aborcji. Popadła w chorobe psychiczna, miala koszmary itp. Takze nie radze

Gość trellllla
Czasami, raczej czesto usuniecie ciazy jest wiekszym koszmarem dla kobiety niz jego urodzenie i wychowanie. Nad tym autorka powinna sie zastanowic

zamordowanie dorosłego człowieka a zniszczenie kilkunastu komórek, które nie posiadają świadomości, nie są samodzielnym organizmem to co innego. Ja nie twierdze, ze aborcja do dobre rozwiązanie, tylko patrze w miarę obiektywnie.

Gość Bernardynnn
mała poprawka : kilkunastu tysięcy komórek. A Joaśka pisała, ze już nawet serduszko zaczyna bić. nie jest to moze czlowiek, ale do jasnej cholery - będzie. Cieszcie sie ze wasze matki nie podjely takich decyzji, bo byscie dzis nie mogli sie pluc z tą waszą pro-aborcyjnoscia. Banda degeneratow

Gość kiziola
usuniecie dziecka to nei zachcianka...tylko powazna decyzja nie jestem potworem !! tylko usuniecie dziecka uwazam za normaln adorosla decyzje. kazdy ma prawo wyboru.owszem takie osoby pozniej moga tego zalowac ale to jest ich zycie i ich decyzja a ja ja popieram bo wiem jak sie zyje w sierocincach. .. moze cie to zdziwi ale jestem matka ..mam 27 lat mam chlopaka od 7 lat mamy rocznego dzieciaczka. kocham najbardziej na swiecie mojeg o synka i nigdy bym go nikomu ni oddala ani ni usunela. ni ebylo to planowane dziecko. z poczatku balam sie jak sobie poradzimy czy dam rade byc amtka ..chyb kazda osoba przyszla matka to przechodzi a mimo to popieraam i rozumiem matki ktore dokonuja takigo wyboru. zycie nie rozpieszcza. jezeli z jakiegos powodu byloby to niechciane dziecko -np gwalt to w zyciu bym takiego dziecka ne urodzila tylko usunela. cale zycie by mnie przesladowala mysl ze gdzie tam jest istaota ktora urodzilam a ktora jest niekochana badz znienawidzona.

Gość trellllla
Ja uwazam, ze kazdy ma swoje sumieni. Jak chce to niech usuwa, to nie moje dziecko. Ona bedzie miec pozniej problemy z soba. Sama bedzie sie z tym meczyc, co nam do tego

Gość katkaa23
tak jest po prostu wygodniej uznac, ze zaplodniona komorka to nie jest czlowiek tak jest wygodniej dla Was, chcecie zagluszyc sumienie

Gość katkaa23
wg mnie te kilkanascie tysiecy komorek to czlowiek-w poczatkowej fazie rozwoju mysle, ze ci ktorzy sa za aborcja, to po prostu niedojrzali egoisci i tyle

Gość trellllla
Niech usuna jej wszystko razem z macica, bedzie spokojniej na kafe:)

Gość Bernardynnn
Kuraiko ale zwierzę i człowiek to chyba różnica co ? Dla Ciebie jest różnica między embrionem a człowiekiem a nie ma pomiędzy człowiekiem a świnią ? Brawo. Zrsztą skąd wiesz, co zjadają. Istnieje coś takiego, jak wegetarianizm pani wszechwiedząca, zwierząt nie trzeba zjadac :D

Gość do Kuraikoo
A te "dorosłe" nie dały "doopy" Niepokalane poczęcie :D

Gość na chwilę
W naszym kraju powinno sie dopuszczac do zabiegow w szpitalach i to legalnie.kazda kobieta powinna miec prawo wyboru.na oddziałach wszpitalach wiele jest takich kobiet ktore wcześniej trafiły do "podziemia" a potem po zle wykonanym zabiegu na stół operacyjny.Nasz kraj jest zacofany i rządzi w takich sprawach jeszcze kościół.nie można potępiać kobiet które zdecydowały sie na taki krok,wiemy dobrze ile kosztuje je taka decyzja.fakt jest taki że kobieta nawet pod grozba utraty własnego życia nie może przejść zabiegu legalnego to świadczy to o wielkim zacofaniu kraju.

Gość Bernardynnn
odniosłem sie do tego fragmentu wypowiedzi : obrońcy życia poczętego tak się roztkliwiają nad zarodkiem, embrionem, płodem, a zjadają mięso ze zwierzęcia, które wyglądało identycznie jak ludzki płód...

Gość Bernardynnn
No i... piszesz, że Twoje poglądy nie mają tu nic do zycia. To chyba jednak mają, skoro nam je prezentujesz

Gość Bernardynnn
do rzeczy* oczywiscie

Gość malgosia19
shit! no i kobiety beda traktowac aborcje jako cos normalnego, cos w podobie do tabletki "PO" .. Boze.. na jakim ja swiecie zyje.. zero w niektorych z Was czlowieczenstwa.. juz nie mowie o wierze, ale o zwyklym czlowieczenstwie..

Gość Pozowle sobie zwrocic sie do
Kuraiko - ja już pisałam , że nie jestem taka bogata żeby co miesiąc wspomagać domy dziecka .A dziecko nawet skłonna byłabym adoptować.

Gość kiziola
wystrczy sie spytac ile ci ''obroncy zycia poczetego'' robia dla dzieci po ich urodzeniu. dla kosciola liczy sie tylko zeby urodzic ..czy widzieliscie badz spotkaliscie sie zeby osoby ktore tak sa przeciwni aborcji jak rowniez kosciol pomogli matkom..NIE ...TYLKO LICZY SIE ZEBY URODZIC NIEWAZNE CZYJE NIEWAZNE JAK SIE WYCHOWA...

Gość Bernardynnn
Kuraiko za eutanazją pewnie tez jesteś ?? To powiedz mi, co Cie obchodzi cierpienie osoby ktorej wogole nie znasz ? I nic o niej nie wiesz ??

Gość kiziola
DO BERNARDYNA ..ja tez jestem za eutanazja...czy to zle?

Gość Bernardynnn
kiziola . Znam kościól przy którym działa dom dla matek potrzebujących,a prowadzą je siostry zakonne. Wy tak mowicie, bo nie chciecie widzieć tego, widzicie tylko to co jest wygodne dla was

Gość kiziola
chociaz jeden ..ja niesty sie z czyms takim nie spotkalam u mnei w miescie.

Gość Bernardynnn
z tym, że Kościól zaleca seks małżeństwom tez sie nie zgadzasz ? Wydaje mi się, że tym zdaniem o kobietach , wiele z nich mogłas urazić. Tak jakby większość Polek były jakimiś zacofanymi babiszonami podległymi męzom. Chyba przesadzasz. Co do antykoncepcji- zgadzam sie w 100% . Lepiej nie dopuścić do powstania tych "tkanek" niż je zabijac.

Gość malgosia19
zgadzam sie z Bernardynem !! u mnie w miescie tez jest taki kosciol a obok wlasnie taki dom dla samotnych matek.. mysle, ze nie tylko u nas.. po prostu nawet o tym nie wiecie lub nie interesuje Was to.. skoro macie jakas opinie to warto byloby cos wiedziec na ten temat.. mowicie jak Wam wygodnie.. ZERO CZLOWIECZENSTWA!!

Gość Bernardynnn
Na dziwnych księzych trafiasz ? A powiedz mi jak Kościól może zapobiec żeby kobieta nie była samotną matką ?? P.S. Nie spotkałem się z tym, żeby ksiądz upokarzanej i bitej kobiecie powiedział, że przysięgała i ma siedziec przy męzu. U nas proboszcz często przenocowuje nawet bezdomnych, jak juz nie maja gdzie isc.

Gość kiziola
niezle ..mielismypomoc zalozycielce topiku a weszlismy na aborcj wchodzimy na eutanazje.. ja nei widze w tym nic zlego skoro dorosla osoba jest przykuta do loza strasznei cierpi nie ma szans na poprawe nie wid sensu w przyszlym zyciu czemu by nie miala sobie skrocic zycia. mowie tu o naprawde krytycznych stanach.

Gość kuraiko......
to twoje słoneczko ale oblesne a fuj

Gość Bernardynnn
W sprawie antykoncepcji może coś zrobic aby nie była samotna matka :D ? Samotną matką staje sie kobieta, która zostaje sama z dzieckiem bo tatuś zwiał.

Gość Bernardynnn
No tak i dziecko które powołali do zycia oczywiście ponosi całą wine i trzeba je zabić, wtedy rodzice będą się kochać ? Co to za związek?? Poza tym jak się nie chce mieć dziecka to trzeba stosować antykoncepcję która dziś naprawde jest niedroga, łatwo dostępna i wysoce skuteczna ! A tak btw. ciągle najeżdżacie na ten kościól, a z drugiej strony obarczacie go winą i odpowiedzialnością za wszystko ? Nawet za to, ze samotne matki sa samotnymi matkami ? Orkan Emma to pewnie tez z winy Kościoła :D

Gość kiziola
do BERNARDYNA a co powies zna temat kobiet ktore zostaly zgwalcone a sie nei zabezpieczaly poniewaz nei mialy partnera. ????? to jest ich wina cy one nie maja prawa usunac dziecka??? nie weim czy wiesz ale zaden srodek nei daje pewnosci 100 % . moja znajoma zaszla w ciaze maja c spirale i urodizla blizniaki