Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lidziuniaaaa

WPADKA!!! Ja nie chce teraz dzieckaI

Polecane posty

Gość nieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
nie chcesz-usun.jak urodzisz bedziesz miala przejebane na zawsze.mloda jestes..

kuraiko : !!!!! cholera jasna czy ty nie rozumiwesz o czym tu sie pisze? Poza tym jesli ktoś decyzuje sie na seks to niech liczy sie z tym, ze może pojawic sie kolejny potomek w rodzinie. jak sie nie chce to celibat albo zabezpieczenie. Lub jak kto woli.. niech sobie podwiąże jajniki. Po tym dzieci miec wiecej nie będzie. Wiem tak moi sąsiedz to wielodzietna rodzina. mają 11 dzieci, po ostatnim matka podwiazała sobie jajniki. \ Jeśli laska ma inne priorytety w swoim życiu niech je zrealizuje, ale kosztem innych.

Ale jesli robiola jedno i drugie to pretensje może mieć tylko do siebie..

Ale takie jest życie, zrozum! Powiedz jak ty bys się poczuł/poczuła jakbyś się dowiedziała od matki, ze lezała na stole operacyjnym i miała cię zabić jednak coś ją pwstrzymało? Nie wydaje mi się, że byłboy to przyjemne uczucie. Mam 19 lat. Podejrzewam, ze jestem w ciązy, jutro robie test. Nie ejstem na to dziecko gotowa, ale będzie co będzie. Nie usune pod zadnym pozorem nawet gdybym miala charować dzień i noc zeby dać maluszkowi posiłek i ciepło.Nawet jeśli facet mnie rzuci (a na 100% tego nie zrobi). będzie cięzko,a el trzeba wierzyć. Gdyby kazdy miał myśleć jak Ty, ze w ubogich rodzinach priorytetem powinno być słowo "JA" i to "czy bede miał co jesc jak pojawi sie maluszek" to byloby nas o polowe mniej. jednak szczesciem jest, ze w polsce aborcja jest nielegalna. Człowiek powinien być odpowiedzialny. skoro na coś się decyduje to powinien być gotów na tego konsekwencje. Tak jak ktoś wpada w bójke.. musi przypuszczać założenie, ze może zabić tego człowieka.. a jesli zabije to poznac tego konsekwencje. Proste jak drut-jasne jak słońce. Ludzie! Troche odpowiedzialnosci!!!

Gość Majtooo
Ja też mam 19 lat i jestem w 3 miesiącu ciązy !!!

i co? dajesz sobie rade prawda? dla mnie to nie byłaby zadna tragedia. owszem, dziecko pojawiłoby się nie w czasie, ale jesli decyduje sie z chłopakiem na seks (tym bardziej bez zabezpieczenia) to muszę liczyc się z tym, ze może pojawic się maluszek. Odpowiedzialnośc ludzie! "Jak sobie pościelesz tak się wyśpsz..."

Gość krostka
Może nie na temat. Ale jak wstawiacie w tekst te buźki i czy wiecie jak zrobić pochyły tekst i by się pokazywał za każdym razem jak coś piszecie do postu??? za podpowiedź lub odpowiedź dziękuje

ehh.. napisałam wyżej... "jak sobie pościelesz tak się wyśpisz.." Jeśli decydują się ludzie na seks tym bardziej bez zabezpieczenia to muszą liczyc się z tym, ze może pojawić się kolejny maluszek. A rodziny wielodzietne to zazwyczaj z patologiczne, z problemami alkoholowymi lub innymi. Więc niech nie mają żalu do całego swiata i błagają o pomoc jak sami sobie piwa nawazyli. Bóg każdemu dal rozum i własną wolę

krostka musisz założyc sobie konto na kafeterii. u góry masz linki do "spis tematów" "nowy temat" " Szukaj" i "preferencje". Klikasz na prefrenecje, logujesz sie i wpisujesz tekst jaki chcesz (będzie on tym pochylonym). a jelsi chodzi o buźki to np. kwiat to [ kwiatek] ale bez spacji.

Gość krostka
Dzięki Majta89. pozdrawiam

Gość do majta 89
podwiAzanie jajnikow jest w polsce NIELEGALNE

legalne czy nielegalne...ale nie ma po tym jak wy tu piszecie "problemów" ..

Gość ona111
Lidziunia ja bym tak dlugo nie wytrzymala jesli chodzi o rozmowe z facetem i poszlabym do niego ale skoro juz jest piatek to chyba sie widzicie zycze powodzenia.

Topik przeczytałam wybiórczo ,uważam że tak naprawdę na temat aborcji powinny wypowiadać się kobiety które mają już dzieci ,wiedzą co to radosć z macierzyństwa ,czekanie na maleństwo słuchanie jego ruchów. Te które nie sa matkami nie powinny sie na ten temat wypowiadać bo nie mają o tym pojęcia -zainteresujcie sie raczej antykoncepcją i dbaniem o to zeby w niechciana ciążę nie zachodzić niż krzyczec o wolnosci do wyskrobania się.Pewnie zaraz na mnie naskoczą zwolenniczki ale dla mnie aborcja to zabójstwo,trzeba myśleć przed a nie po ,medycyna jest na takim poziomie ,że dla odpowiedzialnych ludzi temat niechcianej ciązy nie istnieje jeśli mimo to zdarzy sie wpadka trzeba ponieśc konsekwencje ,bo sex jest dla dorosłych.

krwawa manka: ja na temat aborcji bede sie wypowiadac choć nie jestem jeszcze matką. Mówisz, ze nie mam pojecia..być może, ale to nie znaczy, że nie mam serca. Trzeba podac reke osobie, ktora jest na złej drodze i ktora tego potrzebuje. Bez wzgledu an to czy ma się dzieci czy nie.

hej... ja mam dzicko kore bardzo kocham ale rozumiem kobiety ktore w pewnych sytuacjach chca usunac. kazdy powienien miec prawo wyboru. zalezy tez od sytuacji...dlaczego wlasnie taka decyzja....

wedlug mnei jezeli ktos jest przeciwny aborcji powinien byc tez przeciwny zabezpieczaniu sie ..to oczywiste.przeciez stosujc tabletki i inne srodki w pewnym stopniu tez nie chcemy dzicka

Co ma piernik do wiatraka ,,lepiej zapobiegać niż usuwać niechcianą ciązę,ale to kwestia zasad każdy ma inne.Jestem za antykoncepcją pod każdą postacią każdy może wybrać metodę odpowiednią dla siebie na pewno jest to mniejsza ingerencja w organizm niz aborcja.

nie chcemy wiec odpowiednio zabezpieczamy sie... i nie dochodzi do nieplanowanej wpadki. to co innego niz dzialac juz po fakcie wiedzac ze rozwija sie nowe zycie. powiem wam ze sama bylam kiedys taka mądra i wszedzie nawijalam o antykoncepcji. bralam tabletki przeszlo rok czasu. po roku zrobilam przerwe...kupilam nastepne opakowanie tabletek ale...okresu juz nie dostalam:) i Nikoletka byla juz w drodze...czasem koleje losu potrafia spłatac niezlego figla...ale z tym trzeba sie liczyc i miec glowe na karku;) gdybym wtedy zachowala celibat bądz nie robila przerwy w tbletkach, mojej córy by nie bylo. i moje zycie wyglądalo by inaczej. jednakze skąd moge miec pewnosc ze lepiej? moze byloby jeszcze gorzej? sluchajcie wszystko da sie przejsc i ulozyc sobie zycie majac dziecko nawet. wystarczy odrobina dobrych checi kreatywnosc ambicje. Lidziunia, odezwij sie jak chlopak sie zachowuje o ile bedziesz jeszcze na tym topiku...

a co wtey gdy sie zabezpieczamy i niestey dlazyla se wpadka...skoros ei zabezpieczalam to znaczy ze nei chcialam dziecka ...nie kazdego stac na dziecko ,nie kazdy je che miec z roznych powodow. bardzo czasto w moim otoczeniu ..wsrod znajomych ..te pary ktore usilnie oczekuja dzicka ..chodza po lekarzach oweo dzieciaczk iec nei moga i na odwrot.

Niestety nie ma sprawiedliwości na tym świecie,ale nie jesteśmy bogami i nie mamy prawa odbierać życia które sami zapoczątkowaliśmy choćby przez przypadek.

Moja koleżanka wpadła mając już dwójke,w ciąży zaczęły jej wychodzic złe wyniki była juz w 4-5 miesiącu ,podejrzewano nowotwór lekarze zalecali usuniecie .musiała podjąć decyzję-zdecydowała sie urodzić. Kasia zmarła dwa miesiące temu jej synek ma dziś 4 latka.

ja w zyciu bym nie usunela dziecka chyba e bym zostala zgwalcona. ie naleze do osobek ktore codziennie albo tydzien sypiaja z innym facetem. jezeli jestem w zwiazku nawet kilk iesiecy to z milosci i bym niestey wpadla to bym nie usunela dzicka niezaleznie od tego czy oj partner by przy mnei zostal czy nie. wybaczcie ale ni potrzafilam by patrzec na owoc gwaltu i go kochac..aurodzic i oddac takiego dizcka bym nie potrfila ..bo to jakby nie bylo czesc mnie ..a ten dzieciaczek bylby samotny gdzies tam.. i jak wczesniej powiezialm rozumiem osoby ktore podejmuja tak decyzje . ktos na forum pisal ze usunla dzicko a teraz m trojke wspanialych dzicie (przepraszm le nei chce mi sie szperac ) i jest szczesliwy. ale wezcie pod uwage ze gdyby ta kobit wtedy urodzil to dizcko nie mogla by mu zapewnic takiego zyca jkie mja je obecne dzieci.. dzieki temu ze usunel ama wyksztalcenie dobr prace itd..

do krwawej.. czyli cos za cos tak..albo by zyla nie majac dzicka albo urodzila i tym samym na siebie wykonala wyrok?