Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kanaberia

DIANE 35 czy jest na recepte ??

Polecane posty

Gość Kanaberia

Czy aby kupic pigulki Diane 35 musze isc do lekarza po recepte, czy wydaje sie je bez niej ?? Jakie sa Wasze doswiadczenia z tymi tabletkami ? Prosze o odpowiedz :)

Gość oczywiscie że na recepte

nie bierz tych tabletek ja mialam po nich ponad 5 kg na plus i bardzo zle sie czulam moje znajome podobnie to przechodzily to tabletki dosyc silne i na pewno nie nalezy ich szukac bez pomocy lekarza

nie bierz tych tabletek ja mialam po nich ponad 5 kg na plus i bardzo zle sie czulam moje znajome podobnie to przechodzily to tabletki dosyc silne i na pewno nie nalezy ich szukac bez pomocy lekarza

no pogielo Cie chyba.chcesz brac tabsy hormonalne bez konsultacji z lekarzem?chyba sie sie czujesz... nie kazdy moze je brac :P Biore Cyprest 1 opakowanie kupilam z recepta ale teraz nie chce mi sie chodzic do lekarza tylko po recepte wiec na szczescie je moge kupic bez,owszem sa drozsze o ok 10 zl ale co tam,przecie nie bede comiecha gonila do gina :P

Gość przecież nie musisz chodzić co
miesiąc :o Mnie wystawia recepte na pigułki na 6 miesiecy :o

Gość dla zabawy nie mam nicka
Nie każdy gin chce tak wypisywać. Niektórzy są upierdliwi i ciągną kasę :/

Ludzie tu nie chodzi o kasę tylko o wasze bezpieczeństwo jak nie macie kasy to nie musicie chodzić prywatnie tylko na ubezpieczenie. Ja nigdy prywatnie nie chodziłam i nie narzekam bo miałam świetnych lekarzy. To zależy od ginekologa ale ja chodziłam co 2 miesiące i na co drugiej wizycie czyli co 4 miesiące miałam robione badania a jeśli chciałam to nawet na każdej wizycie. Jeśli ktoś bierze dłużej tabsy to lekarz może wypisać receptę na 6 opakowań nierefundowanych tabletek(np. Cilest, Harmonet, Yasmin) albo na max 3 opakowania refundowanych (np. Cyprest, Diane, Rigevidon) ale wtedy musi być wypisane na recepcie dawkowanie. ItsOnlyMexx_20 totalnie nie rozumiem farmaceuty który sprzedaje ci Cyprest bez recepty ale cóż niektórzy nie maja świadomości ze wyrządzają w ten sposób ludziom krzywdę. Bierze się wtedy hormony bez kontroli lekarza co uważam osobiście za totalna głupotę.