Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość htgyhjuyuj

Mam kompleks nizszosci

Polecane posty

Gość htgyhjuyuj

Podejrzewam,ze cierpie na kompleks nizszosci. Ciagle porownuje sie do innych i mimo,ze mam juz prawie 24 lata i skonczylam studia + mam prace czuje sie jak totalny glab i debil. Zdalam sobie sprawe,ze nie nadaje sie do zycia w spoleczenstwie. Boje sie zycia, boje sie smierci...Nie wiem juz co mam robic i jak zyc

Wielu ludzi tak ma ,tylko sie do tego nie przyznają ,nie przejmuj się i znajdż swój mocny punkt,coś w czym będziesz dobra co doda ci wiary we własne siły.Pozdrawiam.

Gość andzik1980
A moze dla odmiany spojrz w lusterko powiedz sobie ze jestes piekna inteligentna załoz ładny ciuszek umaluj sie wyjdz do ludzi do kina do teatru usmiechnij sie do ludzi poczuj sie jak "królowa" Moze spojrzyj na to z innej strony: Oni nie maja tego co ja i tym sie wyrozniam to sprawia ze jestem fajna ładna itp glowa do gory usmiech na twarz i bedzie dobrze :)

Gość htgyhjuyuj
ja wlansie powtarzam sobie codziennie,ze jestem OK, calkiem ladna i nienajglupsza,ale to dziala do czasu. nawet takie gluopie zajecie jak wyprawa na zakupy dobija mnie. wokol tyle pieknych, slicznie ubranych kobiet.

Gość andzik1980
No wiec tez sobie kup cos fajnego zreszta wyglad to nie wszystko liczy sie charakter a im czesciej bedziesz usmiechac sie do ludzi Oni zaczna usmiechac sie do Ciebie Uwierz kazdy jest wyjatkowy na swoj sposob :)

Gość htgyhjuyuj
andzik----> tez to sobie powtarzam,ze jestem wartosciowa osoba,ale czasami mam takie załamy jak dzisiaj:(

Gość andzik1980
Tez tak mialam i czasem miewam ale teraz jest inaczej teraz sobie radze poznalam w necie fajnego chłopaka dzis jest moim przyjacielem

Gość andzik1980
bedzie dobrze kazdy ma jakies gorsze chwile i dni :) musze krocej pisac bo nie wyswietla calej wiadomosci :P

Gość andzik1980
a dzieki mojemu przyjacielowi uwierzyłam w siebie i zaczełam czesciej sie usmiechac :)

Gość Z takimi problemami warto
wybrac sie do psychologa. to noc strasznego a pare dobrych cwiczen, badz ksiazka n aprawde moga pomoc w uporaniu sie z tym prblemem. Bo nie oszukujmy sie to jest problem i mowie to z wlasnego doswiadczenia.

Gość htgyhjuyuj
andzik--> dziekuje za wsparcie i mile slowo:) ja naprawde staram sie myslec pozytywnie i byc usmiechnieta,ale czasami nachodza mnie mysli destrukcyjne;)

Gość htgyhjuyuj
Ja wiem,ze to jest problemem. Przerabialam juz wszytsko (oprocz psychologa). Rozne ksiazki, artykuly, pozytywne myslenie. Poczucie nizszosci jednak naprawde potrafi sieprzyc zycie:O

Gość andzik1980
Przychodza takie chwile i uwierz nie tylko u Ciebie :) A moze wyjdz do kina albo zrob cos czego jeszcze nie robilas albo cos w czym jestes dobra to minie i znow wyjrzy sloneczko :) Ja jak sie czasem tak mocno zdoluje ide na spacer :) wracam i jest ok prawie zawsze :) ale ta metoda moze nie zadzialac w Twoim przypadku trzymamm kciuki i glowa do góry ;)