Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama _Filipka

Chcę otworzyć LUMPEKS - POMOCY !!!! Rady i sugestie

Polecane posty

Gość mama _Filipka

Noszę się z zamiarem otworzenia sklepu z odzieżą używaną potocznie zwanego lumpeksem. Mieszkam w niewielkiej miejscowości ( 11 tys.), która do niedawna była w czołówce bezrobocia. Ogólnie reasumując w naszym mieście nie ma fajnych sklepów gdzie można by się jakoś ubrać, nie mówię już, że markowo, ale choćby w jakimś fajnym, swoim niepowtarzalnym stylu. Większość sklepików oferuje towar beznadziejnej, jakości a i czasami mam wrażenie, że gdzieś zagubiły dobry gust. Co prawda w moim mieście działa już kilka takich lumpów jednak w większości są to małe, duszne pomieszczenia, z szarymi obdrapanymi ścianami, z wielkimi koszami i wieszakami tak ściśle powieszonymi, że aż się nie chce tam wkładać ręki. Mnie marzy się taki bardziej secondhand z fajnym wystrojem. Jasno pomalowane ściany być może z jakimś motywem przewodnim. Duże lustra w ładnych ramach. Ciuchy dobrej jakości ( nie jakieś tam odpady rzucone w skrzynie) ładnie powieszone na wieszaczkach. Kilka manekinów z fajnymi propozycjami. Znalazłam już pomieszczenie 74m² cała przednia strona oszklona ( a więc wnętrze jasne i przestronne) to jego zaleta, wadą jest to, że leży nie w centrum a trochę na jego obrzeżach, za to przy głównej drodze dojazdowej do centrum z dosyć sporym miejscem parkingowym. Zastanawiam się czy fajny, miły wystrój i dobra, jakość usług zrekompensuje straty wynikłe z takiego położenia. Zakładam , że osoby starsze nie będą się fatygować kawałek drogi ale z drugiej strony mam nadzieję, że młode czy mobilne będą chętnie w takie miejsce wracać. Koniecznie kącik dla dzieci, jakiś stoliczek kredki i kilka zabaweczek oraz krzesełko dla zmęczonych. Automat z wodą ? Czy to dobry pomysł ? Co jeszcze chciałybyście widzieć w takim sklepiku aby chętnie tam się wybrać ? Proszę o sugestie i jakieś podpowiedzi. Jeśli chodzi o towar to byłaby to odzież sortowana – droższa w różnych cenach - podzielona na asortymenty towarowe: bluzki, spodnie itp., - podzielona na odzież damską, męską, dziecięcą oraz - mix – cały asortyment odzieży damsko-męsko-dziecięcy. System sprzedaży opierałby się na takim rozwiązaniu : - na wagę – z dnia na dzień taniej aż do kolejnej dostawy. - wycena: - I tydzień – nowy towar - II tydzień – 50% taniej - III tydzień – 75% taniej - IV tydzień – wyprzedaż 2 zł/szt. A może jest tu ktoś, kto taki biznes prowadzi i udzieli mi kilku rad na początek.

Gość ja chętnie doradze
przydałby się też jakiś kącik dla mężczyzn np.jakieś usługi seksualne itp.Przecież dużo kobiet przychodzi z facetami tylko że facet nie lubi przebierać w ciuchach