Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Byłam na zakupach

Kogo teraz zatrudniają w hipermarketach

Polecane posty

Gość Byłam na zakupach

Naprawde mozna sie załamać. Wczoraj straciłam chyba z 10 minut w kasie łodzkiego marketu Real w centrum Tulipan na Piłsudskiego. Nie dlatego aby była kolejka. Po prostu kase obsługiwał dziadek w wieku ok. 60 lat, kóry ciągle miał jakis problem. Gdy nadeszła moja kolej dziadke zaczał nerwoo pomrikiwac i pukac w kasę i tasme przesuwu towaru, w koncu zadzwonił po kogoś. przyszła jakaś kumata pani i dziadek oznajmił jej z dumą , ze wrzucił paragon poprzedniego klienta w szparę pomiedzy taśma a obudową. Pani ochrzaniła go że nie ma to nic do rzeczy skoro klient juz sobie poszedł. Wtedy dziadek zabrał sie wreszczie do włąściwej roboty ale po wydrukowaniu mojego paragonu wziął go w łapy i zaczął czytać z odległości chyba metra....Szok po prostu. Kilka lat temu obslugiwały młode bystre dziewczyny, a teraz zatrudniają takie fajtłapy. Jak cholera facet niedowidzi to nie powinien zostac dopuszczony do pracy !

Gość Byłam na zakupach
pracuję w hipermarkecie jako przedkasowa czasoumilaczka oralna

nie dziw sie młodzi nie chetnie chca isc do supermarketu za 600zł a dziadek chce dorobic bo nie starcza mu na nic przy dzisiejszych emeryturach czy rentach, wiem ze jest to denerwujace bo nie raz mialam podobna sytuacje... malo kto z mlody pojdzie do takiej pracy ludzie wola wyjechac niz tutaj pracowac za te 600zł po 12 czy 16 h

Gość Byłam na zakupach
z całym szacunkiem: g... mnie obchodzi, że market nie chce dawac podwyżek normalnym pracownikom. To jego problem! Jako klientka nie mam zamiaru tracić czasu i nerwów. Uważam, ż epowinnismy isac skargi do marketów w takich sprawach. A sprawy niesprawnych fizycznie zgłaszac do PIP. Ja wszystko rozumiem, ale jak ktoś knoci swoją pracę i jeszcze ma pretensje do całego swiata to nie mam dla takiego ani usprawiedliwienia ani litości

Gość Byłam na zakupach
A gdzia nap. mam robić te zakupy ? Myślicie że w innych marketach jest duż lepiej? Tesco ma dobre zaopatrzenie i niskie ceny, ale obsługa pozostawia wiele do życzenia. A ty z tym g... w betoniarce to pewnie robisz zakupy na rynku - w sam raz twój poziom :P

Gość Byłam na zakupach
Jak wolisz kontakt z przekupkami na targu - hmm. różne sa upodobania :P A wracajac do tematu: zastanówcie się - przez tolerancję dla takich przypadków utrwalamy dziki kapitalizm z niskimi płacami. I strzelamy sobie samobójcze gole. Wiem wiem, wielu z Was pewnie szkoda biednego dziadka co do do emerytury musi dorobic, aby miec na fajki czy browarka. A czy pomyślałyście o sobie samych (i waszych rodzinach) ? Tracicie niepotrzebnie czas na zakupach gdy jesteście zmęczone po pracy. Częśc z Was jak czytałam ma kłopoty ze znalezieniem pracy, bo m.in. są niskie płace albo konkurencja ze strony tanich "pracowników" (emerytów).I dalej jest syf. A wszyscy przecież nie wyjada do Anglii, prawda ?

Gość Witold Paszt
Masz rację. Wolę cywilizowany socjalizm z wysokimi płacami. Tak jak w PRL. Proletariusze wszystkich krajów... :classic_cool:

no markety to maja teraz problem, nikt tam nie chce pracowac. u nas ciagle widze ogloszenia przed wejsciem, a w auchanie to na kasach polowa to ruscy albo ukrainscy.

Gość kristina tentos
największt polew jest w rudzie śląskiej, tam w kerfuże pracuje na kasie szympans! nie wiem skąd go wzięli ale jest i nawet prawidłowo wydaje resztę!

Gość Rosjanie czy Ukraińcy
To bardzo dobrzy i grzeczni pracownicy. w odróznieniu od nadetych Polaków

Gość Rosjanie czy Ukraińcy
Lubią sobie co prawda wypić, ale to takie ludzkie...

Gość A Poloki nie lubią
skąd tylu pijanych na ulicach ? :P

a najfajniejsze ejst, ze oni sa wyuczeni paru zwrotow po polsku, typu czy ma pan karte skarbonke :D a poza tymciezko sie dogadac :):)

Gość grooshka.
A najlepiej jakby zatrrudnili Murzynów...oni mają takie wielkie, no wiecie co :P