Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

annas1987

Gdy nie ma sie pieniedzy nie ma co robic.....

Polecane posty

Wyobrazcie sobie ze przychodzi weekend ładna pogoda i nie ma co robic bo brak pieniedzy. Wtedy zwiazek najczesciej robi sie nudny albo monotonny. Wiem ze pewnie dokuczacze beda pisac ze mzna nie wychodzic cały dzien z lozka z parnetnerem ale nie o to mi tu chodzi. Jak spedzacie czas z narzeczonymi jestem ciekawa bo ja juz nie mam pomysłów czasami na nude....Moj partner ciezko pracuje ja mam rente i wlasciwie jego wyplata starcza tylko na oplaty a moja renta na zycia i tak z miesiaca na miesiac i jestem pewna ze wiekszosc spolecznosci tak ma, CO ZA KRAJ!!! Dodam jeszcze ze mieszkamy w miescie gdzie jest w sumie tylko kino i kregle ale drogie jak cholera.... i peeeeeelno supermarketów jedne balety i to wszystko... Gdy czlowiek ma pieniadze ma dogodniejsze zycie jak sprawic aby biedniejszym tez zycie uszczesliwic???

Gość czas spedzamy zwykle w domu
ogladamy filmy, sluchamy muzyki albo wychodzimy na spacer/rower. Znaczy sie zerowe wydawanie pieniedzy, bo takowych nie posiadamy w nadmiarze :O

Gość njbhjbh
trzeba znaleźć lepszą pracę. A Ty czemu nie zarabiasz?? Ile masz lat??

Gość mieszkasz z nim bez slubu
? no nie dziwie sie ze ci nudno, pfff

a my oboje pracujemy... Co z tego, jak pensje kiepskie ;) Grunt, ze na rachunki starcza :)

Pracowałam teraz nie moge bo dzidzia w drodze.... No wlasnie \"grunt ze na rachunki starcza\" ..... Prace zmienic??? Moze w Twoim miescie łatwo u nas mała miejscowosc i dobrze ze ta praca jest...

Gość ooooooooooooaaaaaaaa
Boże. bez slubu dziecko. Masakra.

Masakrą to jest to, że życie ludzi staje sie wegetacją - tak jak mamy w przypadku autorki tematu

Nie wszystkim sie powodzi jak Tobie komiczne ;)

I najgorsze jest to ze swiat dzieli sie na bienych i bogatych.... Ci drudzy maja troszke łatwiej ci pierwsi znaja wieksze znaczenie co to milosc, poswiecenie, walka za czym, marzenia i nuda itd.....

o to chodziło. Po co to dziecko, po co to mieszkanie na kawalerce bez ślubu. Kiedy powinien byc czas na randkowanie, imprezki, uzywanie zycia, podróze... a teraz dziecko, brak kasy i wegetacja na jednym pokoju. fajne masz zycie w tak młodym wieku, tylko pogratulować:O

wiesz czemu świat sie dzieli na biednyhc i bogatych? bo ci bogaci mają głowe na karku i nie robią takich jaj jak ty ze dają sie wpędzić w dziecko bez slubu bez kasy na kawalerce, tylko zdobywają zawód, wykształcenie i inwestują w MÓZG a nie w MACICE. Nic nie bedzei ci dane - sama musisz zarobic a nie stękać ze swiat jest zły

iektorzy maja wyksztalcenie i zawod... Ale nie sa przedsiebiorczy... Nie kazdy ma zadatki na to, by sie stac bogaczem, niestety :P

a ja nie pamietam, kiedy sie ostatnio nudziłam...teraz fakt, stać mnie na jakieś tam kino itp., ale wcześniej to największym zmartwieniem były rachunki :( I jakoś zawsze czymś byłam zajęta, książki można za darmo wypożyczyć w bibliotece, za spacery sie nie płaci, można sprobować podorabiać sobie ..

ooooooooooooooooo Po pierwsze ja nie mam jednego pokoju, mam 3, po drugie z dzidzi to sie ja ciesze bardzo bardzo bardzo... A ty jakie masz zycie???

"Nie wszystkim sie powodzi jak Tobie komiczne" ja nie krytykuje, ja ubolewam... lubie gdy jak najwiecej ludzi dobrze zarabia, bo otaczaja mnie wtedy zadowoleni, szczesliwi ludzie bez poczucia zawiści i zgorzknienia

Nie mówię o bogactwie, ale o godziwym życiu na dobrym poziomie, gdzie stać nas na ładne meble , ubrania , dobre jedzenie.... wyjazd na urlop 2-3 razy w roku. Mieszkanie moze byc wynajęte, ale nie klita 1 pokojowa w bloku 10 piętrowym..... chodzi o poziom.

autorko to na co ty cierpisz to słaba wyobraźnia a nie brak pieniędzy, ja nie zawsze je miałam- dla mnie sa czymś co dzisiaj jest, jutro nie ma ale to dobrze bo można wtedy znowu ruszyć głową by były...na brak nudy nigdy jednak nie narzekałam, chcesz zwiedzać świat...zacznij od miejsca w którym mieszkasz, są wycieczki PTTK piesze i rowerowe, pikniki, mozesz się zdziwić ile jest do odkrycia bardzo małym kosztem. Z nieba nikomu nic nie spada.

Komicznie odczulam to troche jakbys mi zasugerowała ze to iz z mojej winy takie zycie jest...

taak, ciesz sie z dzidzi dalej :D co ci innego zostało jak wpadłaś?

Ja bez zawisci mowie 🖐️ Tez bym chciala, zeby otaczali mnie sami usmiechnieci ludzie :D Zazdroszcze przedsiebiorczosci, ot co ;) Trza miec leb do interesow inaczej nic z tego nie bedzie (z wyksztalcenia, papierkow itp) ;)

poza tym spotykałam sie z koleżankami, to juz nie te czasy, kiedy kawa była trudno dostępnym rarytasem, plotkowałam, grałam w karty...aaaa, przepraszam, nudziłam się trzy lata temu, jak miałam zapalenie płuc i musiałam leżeć :D

Ja nie wpadłam z ta dzidzia ..... A co do ludzi przedsiebiorczych to tez zazdroszcze ze maja glowe do interesow, prowadzilam ostanio tez firme wszystkego trezba probowac ale mi nie wyszlo, tzn naszczescie nie wyszlam na minusie ale to nie to co sobie wyobrazalam i co mi naobiecywali....

Gość żabcia - kum kum
Aniu czemu masz zawieszone konto ?????????? Juz ie sprzedajesz na allegro przeciez :)

Gość a ile masz lat czy 19
?

"Komicznie odczulam to troche jakbys mi zasugerowała ze to iz z mojej winy takie zycie jest... " A w którym miejscu tak zasugerowałam :P:P:P A co do przedsiębiorczosci, to niestety nie jest potrzebna... liczy sie fart.. Znam ludzi, ktorzy sa kompletnymi niedojdami, albo co wiecej - przez swoją głupote działają sami na swoją szkode, a trzepią kase aż furczy

Gość żabcia - kum kum
aha masz juz inne konto na allegro ??? bo to ewidentnie tez bylas Ty ;)

Bo jak to sie mowi glupi ma zawsze szczescie, bo nie wie co ty ryzyko i nie zastawia sie tylko idzie ciagle do przodu....